2K'da oynayacağım ve bu sistemi alacağıma attığım 32 gblı sistemi alırım hem işlemcisi çok daha iyi hemde daha ucuz. Bana hiç mantıklı gelmedi attığınız sistem.
- R7 9700X
- B850M Force
- Patriot Viper Venom 1x16, 6000/30
- Kingston KC3000 1TB
- Ocypus Delta L36 ARGB V2 360mm
- High Power Performance FS 850W
Burası 48.300 TL tutuyor, RX 9070 XT ve bir tane daha RAM için bütçe yetiyor.
RTX 5070 Ti, 1-2 hafta öncesine kadar Vatan Bilgisayar'da 42'ye düşüyordu, öyle bir fırsat yakalarsanız RAM ile beraber 101-102.000 TL tutar.
R7 9700X'i yüksek çözünürlükte oynayacağınızı varsayarak ekledim, 1080p takılacaksanız R7 7800X3D de olabilir.
Anakart tarafında 2.000 TL kadar ucuza B850M-K bulunuyor, bunu da belirteyim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 95.000 TL
SHERLOCKED
Başarılı
Tam tersi genelde forumlarda tam tersini görüyorum.
Ne tam tersi? NVIDIA daha mı sorunlu? Mesajımı bir daha okumanızı öneririm.
AMD kulanan arkadaşımda var performanstan hiç memnun değil.
Performansından memnun değilse almasaymış? Kartın performansı belli testlerde. Harici bir sorun varsa orası başka.
2K'da oynayacağım ve bu sistemi alacağıma attığım 32 GB'lı sistemi alırım hem işlemcisi çok daha iyi hem de daha ucuz. Bana hiç mantıklı gelmedi attığınız sistem.
Kalitesiz parçalarla 32 GB bir sistem alabilirsiniz. Sizin tercihiniz. Size neden 9700X koyduğunu açıklamış aslında ama bilgi eksikliği var sanırım. 9800X3D daha çok işlemci(cache) ağırlıklı oyunlarda üstünlük sağlıyor. 2K'da fark dramatik ölçüde azalıyor. Yani gayet de mantıklı bir sistem.
Son düzenleme:
Saydığım oyunların işlemci ağırlıkı oyunlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kalitesiz parçalar olarak dediğiniz şeyler tam olarak ne açarmısınız?Ne tam tersi? NVIDIA daha mı sorunlu? Mesajımı bir daha okumanızı öneririm.
Performansından memnun değilse almasaymış? Kartın performansı belli testlerde. Harici bir sorun varsa orası başka.
Kalitesiz parçalarla 32 GB bir sistem alabilirsiniz. Sizin tercihiniz. Size neden 9700X koyduğunu açıklamış aslında ama bilgi eksikliği var sanırım. 9800X3D daha çok işlemci(cache) ağırlıklı oyunlarda üstünlük sağlıyor. 2K'da fark dramatik ölçüde azalıyor. Yani gayet de mantıklı bir sistem.
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
Ben Linux kullanıyorum ve AMD Linux ile daha uyumlu. NVIDIA'nın piyasadaki hakim pozisyonundan da hoşlanmıyorum. NVIDIA alıp onun tekellik değirmenine su taşımak da istemediğim için kendimce misyonumu yerine getiriyorum.
Senin misyonun seni ilgilendirir, adama niye müdahale ediyorsun ki NVIDIA'dan hoşlanmıyon diye. Bu cevabı vermek yerine aradaki fiyat farkına göre düşündüm desen daha mantıklıydı benim için çünkü ben fiyat dışında yorum yaptım.
Bu sistemi 9800x3d yaparsam 103 tutuyor ki bütçem 95K bunu söylemiştim.
SHERLOCKED
Başarılı
Saydığım oyunların işlemci ağırlıkı oyunlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kalitesiz parçalar olarak dediğiniz şeyler tam olarak ne açar mısınız?
O kısmı okumamışım. O zaman 3D tercih etmek sizin seçiminiz. Anakartı kötü, RAM'leri muhtemelen Micron. Sıvı soğutma 240mm 9800X3D'ye yetmeme riski var.
Hocam anakartın kötü olmasının ne önemi var ki? Sonuçta fps'e bir etkisi yok ve ileri de arttırırsam sadece ek ssd takviyesi yaparım onun içinde slot mevcut. Ram konusunda da yine aynı şekilde fpsi bir etkisi var mı? Bir sorun çıkarırsa garantiye yollarım sonuçtaO kısmı okumamışım. O zaman 3D tercih etmek sizin seçiminiz. Anakartı kötü, RAM'leri muhtemelen Micron. Sıvı soğutma 240mm 9800X3D'ye yetmeme riski var.
Onu yazmayı unuttum. Ayrıca ben müdahale etmedim. Fikrimi belirttim. TDK sözlüğüne bakıp fikirle müdahale arasındaki farkı idrak edebilirsin. Konudaki ilk mesajıma bakarsan oyun harici kullanım için de Nvidia tavsiye ettiğimi görebilirsin. Nvidia alma gibi bir kelam mı etmişim ki müdahale ettiğimi söylüyorsun? Biraz mantık!Senin misyonun seni ilgilendirir, adama niye müdahale ediyorsun ki NVIDIA'dan hoşlanmıyon diye. Bu cevabı vermek yerine aradaki fiyat farkına göre düşündüm desen daha mantıklıydı benim için çünkü ben fiyat dışında yorum yaptım.
SHERLOCKED
Başarılı
Hocam anakartın kötü olmasının ne önemi var ki? Sonuçta FPS'e bir etkisi yok ve ileride arttırırsam sadece ek SSD takviyesi yaparım onun içinde slot mevcut. RAM konusunda da yine aynı şekilde FPS'i bir etkisi var mı? Bir sorun çıkarırsa garantiye yollarım sonuçta.
MSI'ın BIOS'u kötü. İleride SSD takmak istersen 1 tane takabilirsin.
1 taneden fazla ihtiyacım olmaz zaten. Takarsamda 2TBlık takarım. BİOS'un kötü olması bana hiç bir şey ifade etmiyor ki. 7 yıldır bilgisayar kullanıyorum toplasan 10 kere biosa girmişimdir.MSI'ın BIOS'u kötü. İleride SSD takmak istersen 1 tane takabilirsin.
Yeni konular
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-