Elmas Kafa
Uzman
Arkadaşlar ikisi arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Rust ve Valorant oynuyorum.
Hocam anakart: Asus prime b 850m-kİşlemciyi 9800X3D seçmen daha mantıklı olur. Sağlam bir anakart ile RAM tarafında 6400MHz 1:1 oranları 7800X3D ye göre daha başarılı olur. 7800X3D ımc durumu yani bellek (RAM) denetleyicisi orta seviye, 9800X3D bir tık üstte diyebiliriz. 7800X3D ile 6000MHz CL30 RAM'ler manuel Tweak yani hız aşırtma konusun da iyi olur, 9800X3D ile de güzel olur. Aralarında silikon kalitesi farkı da mevcut. RAM ve işlemci stabilitesi için @Ayhan Dönmez hocamızın rehber konusunu mutlaka inceleyin. Anakart modelini göz ardı etmeyelim, çok ta ucuza kaçmayalım. @Elmas Kafa
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM