Önemli de, voltaj = ısı. Aynı watt'ta birisinde 1.01 V ile 95 derece, 1.14 V ile 89 derece, burası problem. Tersi olmalı, ya da işlemci kullanımı %100 falan değil, ölçüm yanlış.
İşlemci kullanımı ile ilgili bu ölçümleri hesaplamasını yazan birinin makalesini okudum, adam kendisi bile özellikle tam %100 göstermez, tahmin ederek size değer sunar diyordu. Yani tahmine dayalı, işte tuttuğu kadar.
Önemli de, voltaj = ısı. Aynı watta birisinde 1.01 v ile 95 derece, 1.14v ile 89 derece, burası problem. Tersi olmalı, ya da işlemci kullanımı %100 falan değil ölçüm yanlış.
İşlemci kullanımı ile ilgili bu ölçümleri hesaplamasını yazan birinin makalesini okuduydum, adam kendisi bile özellikle tam %100 göstermez tahmin ederek size değer sunar diyordu. Yani tahmine dayalı, işte tuttuğu kadar.
Önemli de, voltaj = ısı. Aynı watt'ta birisinde 1.01 V ile 95 derece, 1.14 V ile 89 derece, burası problem. Tersi olmalı, ya da işlemci kullanımı %100 falan değil, ölçüm yanlış.
İşlemci kullanımı ile ilgili bu ölçümleri hesaplamasını yazan birinin makalesini okudum, adam kendisi bile özellikle tam %100 göstermez, tahmin ederek size değer sunar diyordu. Yani tahmine dayalı, işte tuttuğu kadar.
Rakam varsa atıyorum 1'den 8'e kadar ortadaki rakamı seç.
PBO scalar x10 basmışsan eğer ki default bastırırlar bunu, CPU Load Line Auto'da bırakıldığında işlemci ne kadar yüksek voltaj isterse gider o kadarını verir ona. Scalar da bunu zorlamak için vardır.
İşlemci ömrü açısından x10 scalar falan asla tavsiye etmem ben, kendim Auto'da kullanıyorum Load Line Calibration ise bende 1-8 arası rakam vardır, 4 işaretlidir. Çok yüksek işlem gücü lüzum olduğu zaman AI Database ekleme gibi, o zaman scalar'ı 1x'e çekerim.