demjr
Yetkin
Hocam, bilgisayarcı yaptı, ben yapmadım.136W 94 derece kesinlikle anormal. Montajı hatalı yapmış olabilir misiniz? Vidaları tek seferde sıkmamışsınızdır umarım?
Hocam, bilgisayarcı yaptı, ben yapmadım.136W 94 derece kesinlikle anormal. Montajı hatalı yapmış olabilir misiniz? Vidaları tek seferde sıkmamışsınızdır umarım?
Voltaj daha çok kararlılık için önemli.Daha garip olanı 2. SS'de 1.14v ile daha düşük 89 derece almış ve işlemci full hızda çalışıyor görünüyor. Ölçüm sanki sıkıntılı gibi geldi bana da.
Tekrar yapın. Yanlış montajlamış veya dandik termal macun kullanmış muhtemelen "bilgisayarcı".
Termal macun olarak MX-7 kullanıldı.Voltaj daha çok kararlılık için önemli.
Tekrar yapın. Yanlış montajlamış veya dandik termal macun kullanmış muhtemelen "bilgisayarcı".
Önemli de, voltaj = ısı. Aynı watt'ta birisinde 1.01 V ile 95 derece, 1.14 V ile 89 derece, burası problem. Tersi olmalı, ya da işlemci kullanımı %100 falan değil, ölçüm yanlış.
Önemli de, voltaj = ısı. Aynı watta birisinde 1.01 v ile 95 derece, 1.14v ile 89 derece, burası problem. Tersi olmalı, ya da işlemci kullanımı %100 falan değil ölçüm yanlış.
İşlemci kullanımı ile ilgili bu ölçümleri hesaplamasını yazan birinin makalesini okuduydum, adam kendisi bile özellikle tam %100 göstermez tahmin ederek size değer sunar diyordu. Yani tahmine dayalı, işte tuttuğu kadar.
Hocam, ne yapmam lazım benim şu an?Önemli de, voltaj = ısı. Aynı watt'ta birisinde 1.01 V ile 95 derece, 1.14 V ile 89 derece, burası problem. Tersi olmalı, ya da işlemci kullanımı %100 falan değil, ölçüm yanlış.
İşlemci kullanımı ile ilgili bu ölçümleri hesaplamasını yazan birinin makalesini okudum, adam kendisi bile özellikle tam %100 göstermez, tahmin ederek size değer sunar diyordu. Yani tahmine dayalı, işte tuttuğu kadar.
Voltaj ≠ ısı. Bir şeyi açığa kavuşturalım; watt ısı değil, gücün formülüdür. Watt = voltaj × akım.
Watt demedim zaten canım, watt olsa uv yaptığımızda aynı watt'ı çektirip nasıl daha düşük sıcaklık alıyoruz ?
Hocam, ben bu konuları çok bilmediğimden bozma ihtimalim yüksek.@demjr ayarla çözülecek bir problem değil bu. Soğutucun performansını göstermiyor, çıkartıp tekrar tak. LF 3 ise ters monte et.