Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Kullandığınız monitör kaç inç acaba? Keskinleşmesinin boyutla bir alakası olabilir mi? Bir de 4K çözünürlüğü 2K’ya düşürünce uyumsuzluk oluyor mu? Çünkü 4K FHD’ye tam olarak bölünebilirken 2K’ya tam olarak bölünemiyor. 4K’yı FHD’ye bölünce sonuç tam 4 çıkıyor. Yani pikseller birbiriyle tam denk geliyor. Ama 2K’ya bölünce 2,25 gibi küsüratlı bir sonuç çıkıyor. Bu da piksel uyumsuzluğu yaratabilir gibime geliyor. Deneyebilir misiniz hocam?
  • Doğru monitör 4K 27"te çok net gösteriyor ama benim demek istediğim DLSS 4K'da çok iyi çalışıyor piksel sayısı fazla olduğu için.
  • 2K'ya düşürmüştüm ve görüntü çok kötü gözüküyordu orantılı bölmediği için.
  • 27" kullanıyorum.
4K'da piksel sayısı fazla olduğu için DLSS çok iyi sonuç veriyor. Şöyle diyeyim; DLSS Performans açsan bile farkı anlaman için cidden sorun araman lazım, yani 1440p ve 1080p'de fark direkt belli oluyordu. Ben her çözünürlüğü kullandım ama 4K'da DLSS Performans bile çok başarılı. 4K DLSS Performans, 1440p DLAA'dan daha iyi gösteriyor. Diğer monitörüm 1440p.

Son düzenleyen: Moderatör:
sadece oyun için neden AMD alıyor FSR4 desteği bile sınırlı, arkadaş zaten 4K da kullanmak istiyor burada NVIDIA teknolojileri çok daha işine yarar. Oyun için asıl NVIDIA alınır tek bir neden söyleyeyim DLSS4 2018 de çıkan oyunlarda bile çalışıyor, FSR4 bugün çıkan oyunda desteği yok, konu sahibi ben olsam sorardım neden oyun için AMD alayım böyle bir sorun varken. Kas gücü dersen gülerim çünkü 4K da ikisi de native de zorlanıyor upscale muhtaç olacaklar ve burada DLSS tartışmasız önde.

Maddi açıdan yazdım? Belki durumu iyi olmayabilir.

Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Kullandığınız monitör kaç inç acaba? Keskinleşmesinin boyutla bir alakası olabilir mi? Bir de 4K çözünürlüğü 2K’ya düşürünce uyumsuzluk oluyor mu? Çünkü 4K FHD’ye tam olarak bölünebilirken 2K’ya tam olarak bölünemiyor. 4K’yı FHD’ye bölünce sonuç tam 4 çıkıyor. Yani pikseller birbiriyle tam denk geliyor. Ama 2K’ya bölünce 2,25 gibi küsüratlı bir sonuç çıkıyor. Bu da piksel uyumsuzluğu yaratabilir gibime geliyor. Deneyebilir misiniz hocam?

DLSS/FSR açınca neden sıkıntı olsun ki hocam? Yapay zeka diyorsan sorun olmaz.
Yok sıkıntı kelimesi yanlış oldu. Demek istediğim DLSS/FSRsız 4k 60 FPS beklentin yoksa demek istemiştim.

• Doğru monitör 4K 27"te çok net gösteriyor ama benim demek istediğim DLSS 4K'da çok iyi çalışıyor piksel sayısı fazla olduğu için.
  • 2K'ya düşürmüştüm ve görüntü çok kötü gözüküyordu orantılı bölmediği için.
  • 27" kullanıyorum.
4K'da piksel sayısı fazla olduğu için DLSS çok iyi sonuç veriyor. Şöyle diyeyim; DLSS Performans açsan bile farkı anlaman için cidden sorun araman lazım, yani 1440p ve 1080p'de fark direkt belli oluyordu. Ben her çözünürlüğü kullandım ama 4K'da DLSS Performans bile çok başarılı. 4K DLSS Performans, 1440p DLAA'dan daha iyi gösteriyor. Diğer monitörüm 1440p.
Siz üstelik 27 inç monitörde böyle olduğunu söylüyorsunuz. Bende 43 inçlik 4K monitör var. 27 inçte bile böyleyse 43 inçte facia olur sanırım.
Maddi açıdan yazdım? Belki durumu iyi olmayabilir.
Bu arada size de katılıyorum. RTX 5070 Ti sistem yapmam bu şartlar altında imkansız. AMD f/p dengesinde bizlere daha çok hitap ediyor.

Siz üstelik 27 inç monitörde böyle olduğunu söylüyorsunuz. Bende 43 inçlik 4K monitör var. 27 inçte bile böyleyse 43 inçte facia olur sanırım.

Bu arada size de katılıyorum. RTX 5070 Ti sistem yapmam bu şartlar altında imkansız. AMD F/P dengesinde bizlere daha çok hitap ediyor.

En ucuz modelleri arasında karşılaştırma yaptım 11k TL fark var.