cadcircass 1

Başarılı
Merhabalar. Yakın zamanda bir sistem toplamayı planlıyorum. Bazı parçaları seçtim ama eksik parçalar için öneri almak isterim (PSU, kasa fanı, işlemci soğutucuları, SSD, monitör).

Sistemin anlık durumu:
Ekran kartı: Zotac 5070 TI
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart: MSI MAG X870E TOMAHAWK
Kasa: HYTE Y70 Touch Black (tanıdığımdan baya ucuza alacağım).
RAM: Corsair Vengeance 2x24.

Monitör şu anlık tek ekran düşünüyorum. İleride ikinciyi alabilirim. Rekabetçi ya da online oyun oynayan birisi değilim, daha çok AAA ya da SP indie oyunlarla zaman geçiriyorum. Tasarım ve sanat alanında çalıştığımdan renkleri düzgün göstermeli ve paneli kaliteli olmalı. Kalan oyuncu dostu özellikler pek önemli değil.

Saydığım bileşenler için daha iyi alternatif önerileri de alabilirim. Listedeki ürünler harici 35K civarı bir bütçem kalıyor. Biraz daha aşabilir. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler Micron bu arada.

1787589475058.webp

Nebi Akgün videosundan sonra karar vermiştir o RAM'lere. Kullanınca anlaşılır :D

Aslında RAM'lerden pek emin değilim. Bütçeyi çok artırmadan bellek kapasitesini artırmak istedim. Fiyat olarak uygun göründü 😅daha mantıklı bir öneriniz varsa ileride 64'e tamamlayabileceğim bir plan da yapabilirim. Adobe, C4D, Unreal çok fazla uygulama kullanmam gerekiyor aynı anda şu an son derece zorlanıyorum çalışırken.

Teşekkürler hocam Gigabyte bana da mantıklı geldi. Siyahını bulabilir miyim diye bir bakacağım ama fark etmez şu aşamada olabildiğince hızlı halletmek istiyorum.

Hiç gerek yok, beyaz falan alıp geçin. RAM'leri 16 GB ya da 24 GB X 2 CL30 model alın. 6000MHz CL30 her zaman iyidir.

Teşekkürler hocam ilettiğiniz model ile değiştiriyorum. SSD ve işlemci soğutucusu konusunda dikkat etmem gereken noktalara pek hakim değilim. Mümkünse on-point marka ya da ürün tavsiyelerinizi almak isterim.