zabazaba 1

Becerikli
RTX 5070'li sisteme monitör bütçesi 20k'ya kadar.
  • Sadece oyun için değil.
  • 3-4 sene sıfır soruna yakın kullanabileceğim modeller.
  • Yüksek Hz.
  • 1080p olmasın.
  • 27 inç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus tarafında 2k IPS 180HZ tuf gaming monitörler var kaliteli işçilik. Giriş çıkış portları da yeteri kadar var aynı zamanda bir çok monitör de olmayan 2 adet 2+2=4w hoparlör de bulunuyor. bakmanızı öneririm. fiyatları ortalama olarak 8.5k ile 12k arasında değişiyor.

çok teşekkür ediyorum. desteklerin için.

Bu arada ilk attığınız modelin paneli VA panel gözden kaçırmış olabilirsiniz diye eklemek istedim.
Evet ama o bütçedeki IPS panellerden daha iyi bir panele sahip incelemeleri mevcut.

çok teşekkür ediyorum. desteklerin için.

Bu arada ilk attığınız modelin paneli VA panel gözden kaçırmış olabilirsiniz diye eklemek istedim.
Rica ederim^^

Evet ama o bütçedeki IPS panellerden daha iyi bir panele sahip incelemeleri mevcut.

Rica ederim^^
VA paneller renk olarak IPS kadar doğru oran vermezler eğer canlı renkler ve daha gerçek renkler almak istiyorsak VA değil IPS panel tercih etmek gerekiyor. Evet VA panellerde güzel ancak ortada kanıtlanmış bir gerçek var. Eğer valorant cs2 gibi oyunları çok oynayan biriyseniz o zaman VA paneller doğru bir tercih olacaktır. Ancak renkler önceliğiniz ise OLED veya IPS tercih etmelisiniz. Özellikler video edit işlerinde Doğru oranda renkler isteniyor ise bu alanda kullanım yapmak en doğrusu.

VA paneller renk olarak IPS kadar doğru oran vermezler eğer canlı renkler ve daha gerçek renkler almak istiyorsak VA değil IPS panel tercih etmek gerekiyor. Evet VA panellerde güzel ancak ortada kanıtlanmış bir gerçek var. Eğer Valorant CS2 gibi oyunları çok oynayan biriyseniz o zaman VA paneller doğru bir tercih olacaktır. Ancak renkler önceliğiniz ise OLED veya IPS tercih etmelisiniz. Özellikler video edit işlerinde Doğru oranda renkler isteniyor ise bu alanda kullanım yapmak en doğrusu.

Hocam siz genel olarak yorum yapıyorsunuz. @BerkayZ87 hocam monitörler hakkında fazlaca bilgi sahibi, G65b için o bütçede alınacak en iyi monitör diyor. IPS ve VA fark etmeksizin.

Monitör konusunda çok başım ağrıdı o yüzden araştırmıyorum bile, ama 4K düşünürsen ASUS ROG X27GUCS kullanıyorum gayet memnunum.