Mehmet Sağlam

Üyecik
Bu yılın başında hayalimdeki bilgisayarı toplamak için bir karar aldım ve her ay kendi bütçem el verdiğince bileşenleri almaya başladım. 20 yaşındayım, bu zamana kadar hiç masaüstü bilgisayarım olmadı. Bu serüvene başlarken sadece YouTube'dan izlediğim videolar doğrultusunda parçaları aldım. Elimde şu an olanlar:
  • ASUS TUF RTX 5070 Ti
  • 9100 Samsung M.2 SSD 1 TB
  • ASUS ROG STRIX 1200W PSU
  • Lian Li O11 Vision kasa
Bileşenlerin hepsi beyaz, geri kalan parçaları da beyaz almak istiyorum ve internette uygun bir RAM bulmadım daha doğrusu RAM'ler konusunda bilgim 0 denecek kadar az. Hem beyaz hem de sistemimle uyumlu RAM tavsiyelerine açığım. Ayrıca bu RAM'leri internetten sipariş vermek yerine gidip mağzadan almak istiyorum önerilerizi bekliyorum.

Saygılar, iyi günler.

ASUS ROG STRIX X870E-A almayı düşünüyorum daha almadım.

Çok güzel bir model, 8 layer PCB olarak tavsiye edilen modeller arasında. MSI B650 ve B850 modellerinden uzak durun. RAM'lerin beyaz olması şart değilse; 2x16 32 GB Patriot Venom CL30 öneririm. Fiyatı uygun ve performansı iyi. Ya da aklınızda bir marka varsa CL30 modelini alabilirsiniz. RAM ayarları ve anakart + işlemci uyumluluğu için rehber konuyu inceleyin.

Son düzenleme:
Çok güzel bir model, 8 layer PCB olarak tavsiye edilen modeller arasında. MSI B650 ve B850 modellerinden uzak durun. RAM'lerin beyaz olması şart değilse; 2x16 32 GB Patriot Venom CL30 öneririm. Fiyatı uygun ve performansı iyi. Ya da aklınızda bir marka varsa CL30 modelini alabilirsiniz. RAM ayarları ve anakart + işlemci uyumluluğu için rehber konuyu inceleyin.

Teşekkürler. RAM piyasasının hızlı değiştiği günler olabildiğince hızlı şekilde RAM'i alıp kurtulmak istiyorum. Bilgisayarı çalıştırıp da BIOS ekranını gördüğüm zaman rehberi okuyacağım. Başka önerilere de açığım. Gönlümden geçen Trident Z5 Royal Neo ama çok pahalı olması beni biraz tedirgin ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam iki başlığa da aynı linki kopyalamışsınız. Her ay bütçem yettiğince parça almaya çalışıyorum, bu ayın kotasını doldurdum. Önümüzdeki aylarda belki fikrim değişir ama Techolay'ın bahsettiğim modeli incelediği bir YouTube videosu var, onu izledikten sonra yüzde 80 falan emin oldum onu almak istediğimden.

Trident Z5 royal Neo CL30 çok başarılı olur. Önerdiğim KLEVV modeli de çok başarılıdır. CL30 olduktan sonra sorun yok.

Hocam doğru yolda ilerliyoruz gibime geliyor @Ayhan Dönmez.

Doğru, öneriler yerli yerinde. @Krmm gibi ROG takıntısı varsa E-E vs. alınabilir, yoksa Gigabyte olanlar uygun. Ama Gigabyte şöyle eksisi var, @Riaki gibi Boot etmiyor ilk açılışta. Ya Clear CMOS yapılacak ya da BIOS Flash yapılacak. Diğer türlü 24 saat beklesen de sistem açmaz. Böyle bir kötü huyu var, genelde denk gelir. Clear CMOS butonu yok bu modelde, o yüzden Evaletim'den tuş iletin.

G.Skill 6000 CL30 Neo RGB olanların ise hepsi M-die, bunu tercih etmeyin. KLEVV olanlar A-die sanırım, M-die çok denk gelmedim onda. G.Skill 6000 CL30 Neo RGB ise %100 M-die, Flare X5 ise %50 ihtimal var. 6000 CL28 olanlar A-die %95, 6400 CL30 olanlar %100 A-die. 2x24 GB olanlar %100 2. jenerasyon 3 Gbit M-die, 2x24 GB 6000 CL30'lardan bahsediyorum. Yoksa 2x24 GB 5200 CL40 olanlar Samsung 3 Gbit IC. Onlar çöp, sakın almayın.