RTX 5070 Ti sistemde CS2'de akıcılık sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan romeus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 299
  • Etiketler Etiketler
    5070ti sorunu

romeus

Üyecik
Selam. Sadece CS2 oynuyorum ve sistemimde yaklaşık 700-750 FPS görmeme rağmen belirgin bir akıcılık problemiyle karşı karşıyayım. Özellikle sis ve molotoflu sahnelerde durum daha da vahimleşiyor. Bu durumu düzeltmek adına Windows'taki gereksiz programları temizlemek gibi şeyler yaptım. Process lasso CPU 0-1 kapatma vs. ama durum hala aynı. Çözüm önerilerinizi merakla bekliyorum. Sistem bilgilerime aşağıya bırakıyorum.

Ekran Kartı: RTX 5070 Ti
İşlemci: R7 7800X3D
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: XPG 32 GB (2x16 GB) Lancer Beyaz DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB PC RAM
750W Güç kaynağı
Monitör: ASUS ROG STRIX Ace 610 Hz

Bu şekilde kullanıyorsanız stabilliğinden emin olmanız lazım, rehberde test araçları paylaşıldı. Belki stabil olmadığından drop yiyorsunuz anlık. PBO ve CO bunun sebebi olabilir. BIOS'tan dahili grafik kapatmanız da faydanıza olur. Winutil için burayı takip edin. Powershell yönetici açıp ilgili komutu yazacaksınız. Tweaks sekmesinde standart demen yeterli ama kendine göre birkaç özelleştirme yapmanı tavsiye ederim. Sonrasında restart atın işlem bitince.

Sağ olun hocam. RAM kısmında bir sorum olursa rehberinizin altından soracağım artık

Sağ olun hocam. RAM kısmında bir sorum olursa rehberinizin altından soracağım artık

Onu kapattılar, ayrı konu açmanız lazım. İstek parçalar için artık yeni konu açılıyor ama before-after olayına dikkat edin. Sonrasında sıfır fark var diyebilirsiniz. CS oyun motoru problemli, Benchmark haritası zaten tutarsız. Bunları kendiniz de biliyor olmanız lazım. Buradaki asıl amaç sistemi uzaya çıkartmaktan ziyade stabil bir oyun deneyimi sunmak. Optimizasyonun temeli budur.

X3D mod normalde açılmasını tavsiye etmeyiz ama CS'de bir tık iyi sonuç veriyor, o da birkaç çekirdeğe abanıp diğerlerini uyuttuğu için. Diğer oyunlarda X3D modu açıkken performans daha iyi olmaz. Tarkov, CS gibi bozuk oyunlarda ancak bir miktar iyi. Termalleri iyileştiriyor.

İfadeler: X99
Kesinlikle tek amacım %1'leri düzeltip stabil frametime oyun oynayabilmek. BIOS kısmında aç ya da kapat dediğiniz başka ayarlar var mıdır?

Kesinlikle tek amacım %1'leri düzeltip stabil frametime oyun oynayabilmek. BIOS kısmında aç ya da kapat dediğiniz başka ayarlar var mıdır?

FACEIT takılmıyorsanız IOMMU ve SVM Mode kapatın. TSME, SMEE (MSI'de olmayabilir.) kapatın. iGPU (Integrated Graphics) ve Fast Boot kapatın. MSI'de Fast Boot sanırım yoktu güncel kartlarında, ASUS ve Gigabyte'da var. Diğerleri PBO ve RAM ayarlarını kapsıyor, rehberden M-Die için Mixed mode rehberden ayarlayıp bakın. ZenTimings vs. iletip konu açarsınız sonrasında. Stabilite testleri ile ilerleyin, şu an kullandığınız profil stabil olmayabilir.

@romeus Memory Context Restore ve Power Down ayarları da rekabetçi için kapatılmalı BIOS'tan. Training hafızada tutmamalı, sıfırdan etmeli her açılışta.

Ek olarak Spread Spectrum, ASPM ve Global C-States'de kapatmıştım. Söylediklerinizi de ayarlayıp denedikten sonra sonuçları paylaşacağım.

Ek olarak Spread Spectrum, ASPM ve Global C-States'de kapatmıştım. Söylediklerinizi de ayarlayıp denedikten sonra sonuçları paylaşacağım.

ASPM, PCIe Power saving alakalı. Bunları ben de vaktiyle denedim, bir etki oluşturmuyor diyebilirim. Onun yerine Windows güç planından PCIe Power saving zaten aynı mantıkta 0 çekilebiliyor. Global C-State açık-kapalı denenebilir, sisteme göre değişen bir ayar. Herkese açık olması yaramıyor, kimisine de kapalı yaramıyor. Spread Spectrum dünyanın en gereksiz ayarı, kapalı kalmalı.

Bu forumda timing ve tuning ayarları sonrası birkaç rehber paylaşıldı aslında. Ben de bir bakınayım, o tarzda yapıp paylaşırsan daha iyi olur.

@romeus Bu konuları inceleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…