Serkan Doğan

Başarılı
Selam arkadaşlar,

Samsung Odyssey G9 ve MSI RTX 5070 Ti ekran kartı kullanıyorum. G-Sync kapalı iken herhangi bir Flicker problemi yok fakat ayarı açtığım zaman masaüstünde iken ekran sürekli flickering oluyor. Oyun açtığım zaman herhangi bir flicker olmuyor. Sadece masaüstünde yaşıyorum bu sorunu. Bu soruna ek olarak bir de siyah ekran sorunu mevcut. Bir oyundan çıktığım zaman masaüstü geliyor. Yaklaşık 7-8 saniye sonra ekran siyah oluyor ve 2 saniye sonra falan tekrar ekran geliyor. Bu her oyun açıp kapattığımda yaşadığım bir sorun. Yani pek önemli değil bu sorun ama yine de çözülmesini isterim yeni Driver ile. NVIDIA forumunda, Reddit'te yine bu sorunları yaşayan birçok kullanıcı mevcut, ASUS ROG Astral RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti vs.

Daha önce MSI RTX 4070 Ti Super kullanıyordum ve bu sorunların hiçbiri mevcut değildi. Ben tekrar G-Sync açıp sorunu kendim videoya alıp göstermek istemedim ama eğer yardımcı olacak ise açıp video kaydı çekebilirim. Birebir aynı sorunun Reddit'teki konusundaki videoyu referans olarak ekledim.

@Recep Baltaş abi YouTube'da yorum olarak belirtmiştim, sen de konuya etiketlememi söylemiştin. NVIDIA Türkiye'ye sorunu iletsek belki onların da iletebileceği bir yer vardır. Ağırlıklı olarak AAA hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum, G-Sync çok çok faydalı oluyor. O yüzden bir süre ara verdim oyunlara da :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz basit olacak Recep bey daha detaylı yardımcı olmaya çalışır :D DP ile bağlantı yapıyorsanız HDMI bağlantısı ile denediniz mi?
Hem Display Port (1.4) hem HDMI (2.1) ile denedim. Aynı sorun mevcut. Display Port kablosu monitörün kutusundan gelen kablo, HDMI kablosu Paugge 7NA8KPRO Ultra Sertifikalı HDMI 2.1 kablosu ile kullandım. Şuanda da aktif olarak HDMI kablosunu kullanıyorum.

Selam arkadaşlar,

Samsung Odyssey G9 ve MSI RTX 5070 Ti ekran kartı kullanıyorum. G-Sync kapalı iken herhangi bir Flicker problemi yok fakat ayarı açtığım zaman masaüstünde iken ekran sürekli flickering oluyor. Oyun açtığım zaman herhangi bir flicker olmuyor. Sadece masaüstünde yaşıyorum bu sorunu. Bu soruna ek olarak bir de siyah ekran sorunu mevcut. Bir oyundan çıktığım zaman masaüstü geliyor. Yaklaşık 7-8 saniye sonra ekran siyah oluyor ve 2 saniye sonra falan tekrar ekran geliyor. Bu her oyun açıp kapattığımda yaşadığım bir sorun. Yani pek önemli değil bu sorun ama yine de çözülmesini isterim yeni Driver ile. NVIDIA forumunda, Reddit'te yine bu sorunları yaşayan birçok kullanıcı mevcut, ASUS ROG Astral RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti vs.

Daha önce MSI RTX 4070 Ti Super kullanıyordum ve bu sorunların hiçbiri mevcut değildi. Ben tekrar G-Sync açıp sorunu kendim videoya alıp göstermek istemedim ama eğer yardımcı olacak ise açıp video kaydı çekebilirim. Birebir aynı sorunun Reddit'teki konusundaki videoyu referans olarak ekledim.

@Recep Baltaş abi YouTube'da yorum olarak belirtmiştim, sen de konuya etiketlememi söylemiştin. NVIDIA Türkiye'ye sorunu iletsek belki onların da iletebileceği bir yer vardır. Ağırlıklı olarak AAA hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum, G-Sync çok çok faydalı oluyor. O yüzden bir süre ara verdim oyunlara da :).

Monitör ayarlarından VRR Control açmayı denediniz mi?

Monitör ayarlarından VRR Control açmayı denediniz mi?
Selam, evet monitör Game Mode'da, VRR açık. Sorun monitör kaynaklı değil, ekran kartı kaynaklı. Çünkü geçmeden önce RTX 4070 Ti Super kullanıyordum aynı monitör ve Driver ayarları ile. Sorun olunca temiz Windows 11 format attım ve güncel driver kurdum ama sorun yine devam etti.

Nvidia dün, 12 Ağustos 2025 tarihinde 580.97 Driverını yayınladı. Bende hemen sürüm notlarına baktım ve Samsung 57 inch Neo G9 monitöründeki masaüstünde Flicker olma sorununu çözdüklerini belirtmiş. Birazdan sürücüyü kuracağım. Bende de Samsung 49 inch G9 monitörü mevcut. Benim sorunumu da çözeceğini düşünüyorum. Yani umarım :). @Recep Baltaş

1755034322402.webp

Ekleme :

Sürücüyü kur dedim, sürücüyü kaldırdı :rofl:. Kurulumu da yapmadı. PC yeniden başlat dedi. Belki yeniden başlatınca otomatik devam eder dedim. Bekle Allah bekle, gelmedi kurulum ekranı vs. Nvidia App'i açtım yüklü sürücü yok. Kur dedim. Cidden bezdiriyor bu 50 serisi kartlar. Umarım kurulmuştur.

1755035817324.webp

Ekleme 2 :

10 15 Dakikadır kullanıyorum. Şuanda herhangi bir Flicker problemi mevcut değil. Ayarları da ekleyeyim. Hafta sonuna kadar hata almaz isem konuyu çözüm olarak işaretleyip kapatabiliriz.

1755036537294.webp

580.97 sürücüsü ile hem Flicker hem siyah ekran sorunu tamamen düzeldi. Sürücü açıklamasında da Fixlenmiş Bug olarak gözüküyor.

Eveeet, Nvidia'nın mükemmel sürücüleri gelmeye devam ediyor. 581.29 sürümü ile ara ara tekrar oluyor :)

Son düzenleme: