Sistem alırken iki kart arasında kaldım ve karar vermem 3 saniye sürdü. Epey bir farkla 5070 Ti aldım ve iyi ki de almışım. 4K çözünürlükte dengeli DLSS açıyorum görüntü farkı gözle görülmüyor, bir de üstüne 4X MFG açıyorum yine bozulma yok. Reflex de açıyorum gecikme de olmuyor. 130 FPS ile 4K ultra RT ultra Cyberpunk 2077 oynuyorum mesela şu an. Aynı teknolojileri AMD de sağlıyor fakat NVIDIA ile yarışamadığını düşünüyorum.

Hardware unboxed YouTube kanalı güzel bir video paylaşmış, 22 oyunun ortalamasını aldığı zaman 5070 Ti performans olarak 3-5 FPS daha önde şu anda ama 9070XT fiyatı sorun olmasa gerçekten çok başarılı bir kartmış bir kez daha görmüş oldum. Upscale konusunda DLSS4 ile kafa kafaya neredeyse ama Motion Vector da DLSS çok daha iyi hala. Benim için en önemli fark DLSS kütüphanesi çok geniş olması ve üzerine 5K koyup alma sebebim diyebilirim ben aldığımda fiyat farkı böyleydi.

Bana göre 5070 Ti'de 9070 XT'de çok iyi kartlar 9070 XT çok daha F/P bir kart tabii ki de neredeyse 7900 XTX ile eşit olmasına rağmen $599'a çıktı 7900 XTX $999'a çıkmıştı 5070 Ti'de iyi ancak biraz overpriced $649 veya $699 olsaydı 9070 XT bu kadar başarılı olamazdı bence $749'a çıkması gereksiz.

FSR 4 tamamen ML ve AI tabanlı olduğu için gerçekten görüntü kalitesi çağ atladı ama RX 7000'e FSR 4 desteği gelmeyecek olması üzücü.

Tabii bir de keşke satıyor diye fiyatları uçuran esnaflar olmasaydı güzdl olurdu 🙃