Bütçe
100.000 TL
Hocam RTX 5070 Ti ile RX 9070 XT arasında kaldım. Fiyat performans hakkında baktığımda RX 9070 XT daha mantıklı geliyor; ancak sorunlu bir kart olduğunu söyleyenler var. Fikriniz nedir?
Sorunlu bir kart olduğunu söyleyenler sallamış. Driver'ları stabil, herhangi bir donanımsal problem yok. 6-7 aydır kullanıyorum.

Asıl sorunlar Nvidia tarafında, mesela Resident Evil Requiem için yayınlanan 595.59 driver'da oyunlarda yaşanan performans ve voltaj problemleri, GPU fanlarının düzgün çalışmaması, siyah ekran gibi sorunlar sebebi ile yayından kaldırılmıştı. RTX 5000 serisi kartların ne kadar problemli çıkış yaptığı herkesin malumu zaten.

Rx9070XT ve RTX 5070ti rasterizasyon performansı olarak denk kartlar olduğu halde 10-13 bin lira fiyat farkı var. Sadece oyun maksatlı kullanmayı düşünüyorsanız RX9070XT fiyat avantajından dolayı kesinlikle daha mantıklı, video render veya adobe premier gibi yazılımlar da kullanacaksanız CUDA avantajından ötürü RTX5070Ti uygun olur.

Sorun yaşatır yaşatmaz gibi kesin bir kanıya girmek istemiyorum bu bilgi için tüm kullanlardan veri toplamak gerek bu da imkansız. Bariz bir şekilde 5070 Ti, 9070XT'ye göre daha çok satılmış olması lazım ki Steam verilerine de yansımış. 5070 Ti daha uzun ömürlü destek alabilecek bir kart iken 9070XT, bir önceki nesildeki gibi sınırlı destek alabilir. Bu yüzden para varsa 5070 Ti al. Eminim 9070XT kullananlar bile FSR5 gelir mi diye emin değildir.

Bazı arkadaşlar için DLSS gibi özellikler faso fiso olabilir belli ki kullanmıyorlar ben kullanıyorum ve kendi gözümle GTA 5 Enhanced oyununda nativeden bile iyi olduğunu gördüm. Gelişen bir teknoloji olduğunu da düşünürsek NVIDIA daha fazla güven veriyor.

Kısaca para varsa 5070ti para yoksa da sana kalmış.
Bu fikrimi değiştirebilir😄

Arkadaşın haklı olduğu konular var lakin Ryzen serisinin Intel muadillerinden çok daha iyi olduğu halde market çoğunluğunu oyunculukta dahi ele geçirmesi yıllar sürdü. Yani ürün daha iyiydi ama insanlar alışkanlıktan dolayı Intel almaya devam etti. Yani sırf buna bakıp yorum yapılamaz.

Yazılımsal destek konusunda evet AMD bazı kartlarda yazılımsal desteği erken kestiği oldu. Devam eder mi etmez mi bilemeyiz.

Görüntü kalitesi olayına ise ben farklı bir açıdan bakıyorum. Oyunu yapan firmanın, grafik tasarımcıların bu oyunun teması bu, grafiği bu diyerek tasarladığı şeyi Yapay zekâ ile yükseltmek bana hiç doğru ve oyun zevkini arttıran bir özellik gibi gelmiyor hatta slop gibi geliyor.

Sorun yaşatır yaşatmaz gibi kesin bir kanıya girmek istemiyorum bu bilgi için tüm kullanlardan veri toplamak gerek bu da imkansız. Bariz bir şekilde 5070 Ti, 9070XT'ye göre daha çok satılmış olması lazım ki Steam verilerine de yansımış. 5070 Ti daha uzun ömürlü destek alabilecek bir kart iken 9070XT, bir önceki nesildeki gibi sınırlı destek alabilir. Bu yüzden para varsa 5070 Ti al. Eminim 9070XT kullananlar bile FSR5 gelir mi diye emin değildir.

Konu 'Steam ekran kartı kullanım anketi - Nisan 2026' Steam ekran kartı kullanım anketi - Nisan 2026

Bazı arkadaşlar için DLSS gibi özellikler faso fiso olabilir belli ki kullanmıyorlar ben kullanıyorum ve kendi gözümle GTA 5 Enhanced oyununda nativeden bile iyi olduğunu gördüm. Gelişen bir teknoloji olduğunu da düşünürsek NVIDIA daha fazla güven veriyor.

Kısaca para varsa 5070ti para yoksa da sana kalmış.
Evet Nvidia uzun yıllar yazılım desteği veriyor grafik kartlarına bu önemli. 7-8 yıl önce çıkış yapan RTX 2060 bile DLSS 4.5 desteği aldı mesela artı olarak DLSS 4 desteği FSR 4'e kıyasla daha fazla oyunda yer alıyor.

Arkadaşın haklı olduğu konular var lakin Ryzen serisinin Intel muadillerinden çok daha iyi olduğu halde market çoğunluğunu oyunculukta dahi ele geçirmesi yıllar sürdü. Yani ürün daha iyiydi ama insanlar alışkanlıktan dolayı Intel almaya devam etti. Yani sırf buna bakıp yorum yapılamaz.

Yazılımsal destek konusunda evet AMD bazı kartlarda yazılımsal desteği erken kestiği oldu. Devam eder mi etmez mi bilemeyiz.

Görüntü kalitesi olayına ise ben farklı bir açıdan bakıyorum. Oyunu yapan firmanın, grafik tasarımcıların bu oyunun teması bu, grafiği bu diyerek tasarladığı şeyi Yapay zekâ ile yükseltmek bana hiç doğru ve oyun zevkini arttıran bir özellik gibi gelmiyor hatta slop gibi geliyor.
Ben oyunlarda grafik konusunda çok detaycı değilim hocam inanın bahsettiğiniz grafikleri farketmeyeceğimdir bile. Benim için önemli olan uzun süreli istikrar, yıllarca sorun yaşamadan kullanmak isterim doğal olarak.

Hocam benim kastettiğim kullanım az olduğu için optimizasyon veya desteklenen ozelliklerin entegre edilmemesi bu da bugün için lazım.

GTA 5 Enhanced denerseniz ben 5060 ile denedim DLSS 4.5 B ve L ayarlarında bariz bir şekilde daha iyi görünüyor herhangi bir farklı veya yapay bir görüntü yok olmaması gereken şeyleri düzeltiyordu. Bahsi konu DLSS 5 olması lazım o da daha hazırlık sürecinde onun hakkında da kesin bir şey dememek gerekiyor sonuca bakmak önemli.

GTA 5 Enhanced optimizasyonu mu iyi bilmiyorum, MFG 4X deneyimi de çok iyiydi ben gözüme takilan bozulma görmedim.

Hocam benim kastettiğim kullanım az olduğu için optimizasyon veya desteklenen ozelliklerin entegre edilmemesi bu da bugün için lazım.

GTA 5 Enhanced denerseniz ben 5060 ile denedim DLSS 4.5 B ve L ayarlarında bariz bir şekilde daha iyi görünüyor herhangi bir farklı veya yapay bir görüntü yok olmaması gereken şeyleri düzeltiyordu. Bahsi konu DLSS 5 olması lazım o da daha hazırlık sürecinde onun hakkında da kesin bir şey dememek gerekiyor sonuca bakmak önemli.

GTA 5 Enhanced optimizasyonu mu iyi bilmiyorum, MFG 4X deneyimi de çok iyiydi ben gözüme takilan bozulma görmedim.
MFG özelliği FPS'i ciddi anlamda uçuruyor, peki bunun bir yan etkisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
MFG özelliği FPS'i ciddi anlamda uçuruyor, peki bunun bir yan etkisi var mı?

Ben 100 FPS alirken 4x açınca 300 FPS'lere çıkıyor akıcılık artıyor. Gecikme 35'ten 50mslere yükseliyor benim için tek eksi bu 15ms hissedecek adam var mı bilmiyorum göz kapama açma süresi 100ms falan onun üzerinden hesap et.

9070 XT al. Aradaki 17-20K'yı verip CUDA hariç avantaj elde etmeyeceksin. Bazı arkadaşlar ileriye dönüklük açısından falan diye sallamış da 17K'yı kenara atsa zaten yeni GPU'lar çıktığında yenilerini de alır. Eylül'den beri 9070 XT kullanıyorum, video kaydı da aldım. Şu ana kadar çıkan Resident Evil requiem olsun, pragmata olsun, Crimson desert olsun, her şeyi Ray Tracing Ultra şekilde oynadım. Ultrada Ray Tracing maksimum şekilde 0 sıkıntı oynattı. 2K ekranın varsa FSR 4.1 fazlasıyla yeterli. İnsan gözüyle seni rahatsız etmesi imkansız zaten.

RX 9070 XT, Türkiye'ye geldiği gün satın aldım ve o günden beridir de kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı çıkartmadı bana ancak şu an yeni çıkan oyunlarda problem yaşıyorum. Crimson Desert'da 2 saat içerisinde 2 kez çökme yaşadım, PRAGMATA satın aldım, kayıtlarıma baktığımda 4 saat oynamışım görünüyor ancak bu 4 saat içinde 2 kez çökme yaşadım.

Şu anki aklım olsaydı ben 5070 Ti alırdım şahsen.