RTX 5070 Ti vs RX 9070 XT

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cesmaraç
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 78
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bütçe
100.000 TL
Bu kadar para verdikten sonra NVIDIA tercih edilir. 17K fark için AMD’ye katlanmaya değmez.

Bu kadar para verdikten sonra NVIDIA tercih edilir. 17K fark için AMD’ye katlanmaya değmez.
Hocam AMD düşünmeye başlamıştım ama Recep Hocanın videosunu izleyince vazgeçtim, tabi her kartta yaşanacak diye bir şey yok.

Sadece oyun mu oynayacaksın?

O zaman RTX 5070 Ti israf olur.

Sadece oyun mu oynayacaksın? Bu soruyu bilerek mi soruyorsunuz? Evet oyun oynayan adam NVIDIA ekran kartı almalı çünkü oyun teknolojileri konusunda rakibiyle kıyaslanamayacak kadar geniş ve kaliteli, soruyu yanlış soruyorsunuz, oyun oynamayacak olan adama AMD önerin PC de boş boş takılan adama AMD önerin. Oyun için tasarlanmış bir karta sorulan soruya bak, RTX 5070 Ti modelleme kartımı benim haberim yok herhalde.

17k fazla varmek parayı boşa harcamak olur.

Fiyat farkı çok fazla evet, ben bu soruları 4-5K fiyat farkı varken bile okuduğum için genel soru soruyorum, zamanında 5K koyun alın dediğimde saçma sapan cevaplar verenler şimdi bana hak veriyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
RTX 5070 Ti al sen bu işlerden anlamıyorsan, DLSS falan fistan idare edersin. NVIDIA'da son çıkan sürücü gayet güzel iş yapıyor kullanıyorum, sıkıntı stres falan yok tüm özellikler de aktif.

Hocam bizde de tam tersi NVIDIA son güncellemeden sonra ShadowPlay olan şu son 60 saniyeyi falan kaydetme olayı sorunlu hep. Bazen hiç kaydetmiyor, bazen de gammayı sanki en kısığa almış gibi çok karanlık kaydediyor, bazen sesi almıyor türlü türlü sorunlar. Her yaşadığımızda DDU ile driver silip baştan kuruyoruz. Bu arada kart ASUS Dual RTX 5060 Ti 16 GB

Hocam AMD düşünmeye başlamıştım ama Recep Hocanın videosunu izleyince vazgeçtim, tabii her kartta yaşanacak diye bir şey yok.

Arkadaşın anlattığı ikinci el BMW benzetmesi tam yerinde olmuş . Bende 5500XT 8 GB var MSI'ın. 1 kere bile sorun yaşamadım. Bu 5000 serisi de çok sorunlu bir seri özünde. Birkaç arkadaşımda da var 5700 vb. kartlar. WattMan hatasından oyun oynayamıyor. FACEIT anticheat bile mavi ekran verdiriyor PC'ye.

9070XT'yi günlük kullanıcıya mı önerelim? Ne kadar NVIDIA oyun alanında daha yenilikçi olsa da aradaki ücreti ödemeye gerek yok arkadaşın taleplerini 9070XT rahatça karşılar neden fazlasını sunan karta fazla para ödesin?

Bu yorum bugün RAM krizi için mantıklı olabilir ama dediğim gibi kriz yokken kartlar yeni çıktığında aralarında 5 bin lira fark olduğunda bile bu soru soruldu ve NVIDIA önerenlere fanboy falan dendi, demek istediğim iyi anlaşılsın, sen bugün bu öneride haklı olabilirsin ama ben kartlar çıktığından beri bu tartışmaları görüyorum ve Fiyatın arkasına sığınan bir kitlenin olduğunu ve kasıtlı olarak 9070XT aldırtmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bu kişilere RAM krizi bahane oldu o yüzden tartışmalara giremiyorum fiyat dışında soru sorarlarsa cevaplarım.

100K bütçeniz varsa hocam RTX 5080 alın geçin, uzun süre düşünmezsiniz. Belki 10 sene falan.

100K bütçeniz varsa hocam RTX 5080 alın geçin, uzun süre düşünmezsiniz. Belki 10 sene falan.
Hocam 5080 min 70k ram ekledin 90k olur zaten min nasıl 100k'ya 5080 sistem toplanabilir ki?

Nvidia'nın daha uzun ömürlü ve sorunsuz olacağını düşündüğüm için 5070ti'da karar kıldım, biliyorsunuz ki bilgisayarlar konusunda çok tecrübeli değilim sorun yaşamamak adına aradaki fiyat farkını vereceğim.
AI konusunda daha öncü bir kart olması da bana ileride ki zamanlarda performans farkını açabileceğini düşündürdü. DLSS desteğinin FSR'a göre daha çok oyunda kendine yer bulması da cabası.

Son düzenleme:
Üstelik rasterizasyon yani saf kas gücü olarak 9070XT ufakta olsa RTX 5070 Ti'dan daha performanslı. Bazı kullanıcılar geçmişteki sorunlar sebebi ile AMD'ye karşı fazlasıyla önyargılı ve pimpirikli. Rx6000 ve 7000 serisindeki tüm problemlerden arındırıldı 9000 serisi kartlar, ön yargıları kırmak lazım artık.

CUDA'dan yararlanmayacaksanız temelde aynı performansı alacağın karta 10-15K fazladan vermek parayı havaya saçmaktan farksız. İşlemciyi upgrade edersin o paraya.

Ayrıca objektif olmakta fayda var. RTX 5000 ailesi RX9000'den daha sorunlu, RTX5000'de ilk partilerde ROP ünitelerinin eksik olduğu ortaya çıktı bu durum başlı başına bir fiyaskoydu adeta ve sürücüler de ciddi sıkıntılar barındırıyordu ve halen devam ediyor driver sorunları peki bunlar neden konuşulmuyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…