Oyunları Ray Tracing path raycing 4K Ultra oyun deneyimi yaşamak istiyorsan 5070 Ti. Kendim Zotac RTX 5080 Solid OC aldim. Mfgdeki akiciligin bu kadar iyi olması beni şaşırttı.

Ben de aynı fikirdeyim AMD kartları bekle. NVIDIA 5*** serisin de fena çuvalladı. AMD tarafın da F/P yönünden fena atak bekliyorum ama Türkiye'den alacak olmamız yüksek kâr almak isteyen malum tedarikçiler ve satıcılar yüzünden bizim için dezavantaj tabii.

Siz de Nvidia'nın verdiği %0.5'lik orana inandınız mı? Adamlar zaten biliyor hatalı üretim olduğunu kullanıcılar farkedene kadar ses çıkartmadılar :D Sizce bu sorunun oranı bu kadar düşük mü? Hiçbiryerde stok yok ama gene de reddit'te her gün bu konudan açılıyor, oranı siz düşünün :)

Ayrıca 9070XT almanı öneririm biraz bekleyip, şu anda Nvidia orta segmenti b*k gibi.

Adam kartı zaten almış siz ROP sorunu var almayın diyorsunuz. CPU-Z indirir bakar sorun yoksa kullanmaya devam eder. Kaç liraya aldığını bilmiyorum ama eğer 50K gibi fiyatlara aldıysa evet o paralara değmez ona katılıyorum.

Herkes ROP sorunu diye bir şey duymuş tekrar ediyor aynı şeyi. Eğer öyle bir sorun çıkarsa iade eder alır parasını ne bu yaygara.

Adam kartı zaten almış siz ROP sorunu var almayın diyorsunuz. CPU-Z indirir bakar sorun yoksa kullanmaya devam eder. Kaç liraya aldığını bilmiyorum ama eğer 50K gibi fiyatlara aldıysa evet o paralara değmez ona katılıyorum.

Herkes ROP sorunu diye bir şey duymuş tekrar ediyor aynı şeyi. Eğer öyle bir sorun çıkarsa iade eder alır parasını ne bu yaygara.
Keşke sadece ROP sorunu olsa :(

• Sürücü sorunları
  • Display Engine(Decode/Encode) sorunları
  • 32bit CUDA desteği kaldırıldı
  • 12VHPWR/12V-2x6 konektörlerinin erimesi
  • Akım dengeleme yok ( Kablolar çok ısınıyor)
  • PC'ye reboot atıldığında saat hızlarının değişmesi
  • Yüksek L2 önbellek gecikmeleri
  • Stok yok/Yüksek fiyat
  • Gerçeği yansıtmayan tavsiye edilen satış fiyatı (MSRP)
  • 176 Raster ünitesi yerine 168 raster ünitesi ile gelen GPU'lar

• Sürücü sorunları
  • Stok yok/Yüksek fiyat
Direkt PCB seviyesinde power stage patlatmasını da unutmayalım :D
Böyle büyük çaplı seri üretimde belki nanocent fark edecek maliyetlerin kısılmasından dolayı ne kadar sıkıntılı durum varsa ortaya çıkmış durumda. Adamlar shunttan bile kısmışlar ya :D

• Sürücü sorunları
  • Stok yok/Yüksek fiyat
Yüksek fiyat ve MSRP maddeleri dışındakileri bilmiyordum. Bu kadar çok sorunlularsa evet almak mantıklı değil.

Yüksek fiyat ve MSRP maddeleri dışındakileri bilmiyordum. Bu kadar çok sorunlularsa evet almak mantıklı değil.
Derb8uer'in testlerinde tüm yük 2 pine yüklenmiş geçiyordu, kablo 150 derece görüyordu. Pinler ve power stageler arasında ilişkilendirme yok. Ayrı yollar üstünde değiller, shuntları eksik. Tüm güç besleme sistemi sıkıntılı kartın.

Ek olarak Nvidia'nın PCI-SIG'e zorla 600W diye dayattırdığı 12VHPWR, güncellenmiş ismiyle 12V2X6, güvenlik koşullarına göre 375W üstünde kullanılmaması gereken bir konektör.