Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 33000
Aralarında çok ciddi fark yok ama 7900XT oyun FPS testlerinde bir tık daha iyi, geride kaldığı bir iki oyun var onun dışında daha yüksek FPS veriyor.Bu 2 ekran kartı arasında kaldım. Oyun oynayacağım ve arada oyun yayınları yapmayı düşünüyorum bütçem 33 bin TL Sapphire 7900XT geliyor veya Galax 5070 geliyor hangisini tercih etmeliyim? AMD tarafında driver hataları hala mevcut mu?
Onun dışında 5070'in Galax olması ve 7900XT'nin Sapphire olması da önemli fark bence, Galax kötü bir marka değil ama Sapphire marka bir ürüne olan güvenim daha yüksek.
AMD tarafındaki driver hatalarına gelirsek; RX 6000 serisi ve sonrasında fazlasıyla azaldı, o zamandan beri AMD hatasının farkında ve elinden geleni yapıyor gibi. Eski halinden eser yok.
Ek olarak oyun ve yayın dışında video render gibi işlemlerde de kullanacaksanız Nvidia tercih etmeniz biraz daha iyi olabilir. Render sırasında işlemciyle birlikte çalışabiliyorlar. Muhteşem bir hız sağlamıyor ama sürekli bu işleri yapanlar için kayda değer bir hız.
Bütçen çok tehlikeli bir aralıkta. Çünkü üzerine az daha koyup RX 9070 XT alabiliyorsun. Şu an 36k bütçeye bulunuyor ve her iki karttan da çok daha iyi oyun performansı var.
Bana kalırsa şöyle bir strateji izle. Öncelikle 2 kart oyun konusunda birbirine denk görünüyor. Aralarındaki FPS farkı göz ardı edilebilir seviyede bence. Bu noktada ya teknolojiye para ver ya da VRAM'e. MFG kullanmak istiyorsan RTX 5070 al, VRAM'e para ödemek istiyorsam RX 7900 XT al.
Ayrıca RTX 5070 alacaksan da ucuz olanı al. Şu an 28-29k fiyata bulunabiliyor. 30k bütçenin üstüne çıktığın senaryoda artık RX 9070 XT seçeneği doğuyor çünkü.
Ben de geçen ortalama 30k bütçe belirlemiştim ve benzer strateji ile RTX 5070 aldım 28k'ya.
Bana kalırsa şöyle bir strateji izle. Öncelikle 2 kart oyun konusunda birbirine denk görünüyor. Aralarındaki FPS farkı göz ardı edilebilir seviyede bence. Bu noktada ya teknolojiye para ver ya da VRAM'e. MFG kullanmak istiyorsan RTX 5070 al, VRAM'e para ödemek istiyorsam RX 7900 XT al.
Ayrıca RTX 5070 alacaksan da ucuz olanı al. Şu an 28-29k fiyata bulunabiliyor. 30k bütçenin üstüne çıktığın senaryoda artık RX 9070 XT seçeneği doğuyor çünkü.
Ben de geçen ortalama 30k bütçe belirlemiştim ve benzer strateji ile RTX 5070 aldım 28k'ya.
Tamamen katılıyorum.Bütçen çok tehlikeli bir aralıkta. Çünkü üzerine az daha koyup RX 9070 XT alabiliyorsun. Şu an 36k bütçeye bulunuyor ve her iki karttan da çok daha iyi oyun performansı var.
rgnrx7
Uzman
Bütçen çok tehlikeli bir aralıkta. Çünkü üzerine az daha koyup RX 9070 XT alabiliyorsun. Şu an 36k bütçeye bulunuyor ve her iki karttan da çok daha iyi oyun performansı var.
Bana kalırsa şöyle bir strateji izle. Öncelikle 2 kart oyun konusunda birbirine denk görünüyor. Aralarındaki FPS farkı göz ardı edilebilir seviyede bence. Bu noktada ya teknolojiye para ver ya da VRAM'e. Mfg kullanmak istiyorsan RTX 5070 al, VRAM'e para ödemek istiyorsam RX 7900 XT al.
Ben de geçen ortalama 30k bütçe belirlemiştim ve benzer strateji ile RTX 5070 aldım 28K'ya.
Hocam maksimum bütçe 36 bin TL'ye çıkabilirim Hepsiburada üzerinden taksitli alacağım için o önemli.
Eğer dediğiniz gibiyse ben bunu alırdım:Hocam maksimum bütçe 36 bin TL'ye çıkabilirim Hepsiburada üzerinden taksitli alacağım için o önemli.
Ama daha uyguna çok var. Eğer taksit seçeneği olarak size uyan bir yer varsa oradan da alabilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
7000 serisi 2.el uygun fiyat ve bütçe sıkıntısı ikilisi ile düşünülebilir. 36k bütçe ile 9070XT en doğru seçim olur.
Hepsiburada limiti vb. ile mi taksitli alacaksınız? Belki farklı bir sitede uygun bir taksit sistemi bulunabilir. HB, Trendyol falan bu ürünleri genelde satmıyorlar. Anladığım kadarıyla çok pay alındığından, aracı firmalar genelde kendi siteleri N11, Pazarama gibi daha yeni yeni büyüyenlere ilan veriyorlar.Hocam maksimum bütçe 36 bin TL'ye çıkabilirim Hepsiburada üzerinden taksitli alacağım için o önemli.
Hepsiburada da satılıyor, ama diğer sitelere göre biraz pahalı.
Bütçeyi bir tık daha zorlarsanız 9070 XT çok daha iyi seçenek olacaktır. Olmuyorsa da bence 5070 almak daha mantıklı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada olması şart ise bütçe sınırını çok az daha zorlayarak @1247 arkadaşın önerdiklerini değerlendirebilirsin. Bu bütçede RX 9070 XT'yi zorladığında üzülmeyeceksin.Hocam maksimum bütçe 36 bin TL'ye çıkabilirim Hepsiburada üzerinden taksitli alacağım için o önemli.
36k bütçeden bir lira bile yukarı çıkamam diyorsan RTX 5070 al ve mümkün olan en ucuz RTX 5070'i al. Ama RX 9070 XT için bütçeyi zorlamadığına ilerde pişman olabilirsin.