RTX 5070 vs RX 9070 XT

Bütçe
36000
O yüzden üst seviye ekran kartlarında Nvidia tercih edilmeli diye düşünüyorum.
Siz üst seviye sanıyor olabilirsiniz ama bunlar üst seviye erkan kartları değiller. 9070 vs 5070 karşılaştırmasında hadi NVIDIA marka ismiyle 5070 diyebilirsiniz ama 9070 XT vs 5070 karşılaştırılmasında NVIDIA ismiyle falan alamaz. 9070 XT her türlü daha iyi.

Hocam yazılım hatası falan olduğu yok hatta 5000 ve 9000 serisine baktığımızda AMD daha sorunsuz. İçinizde kuşku kalmasın 9070XT daha mantıklı bir seçenek sizin için.

Sayın @Recep Baltaş bir şeyler söyleyip gitti ondan da bir açıklama bekliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şuana kadar hep AMD ekran kartı kullandım (R9 280X, RX 580, RX 6600 XT) ve en ufak sürücü problemi yaşamadım. Ayrıca 5000 serisiyle birlikte NVIDIA genel olarak daha "sorunlu" bir marka AMD'ye göre. 9000 serisinde bilinen bir sorun görmedim şuana kadar, ancak 5000 serisiyle beraber bir sürü yeni sorun ortaya çıktı, bilmem anlatabildim mi

Eksik donanımla mı gelsin ekran kartım? Siyah ekran problemleri mi yaşayayım? Sürücü problemleri mi yaşayayım? Güç konektörüm mü erisin?
Eksik donanımla gelmesi % kaç ihtimal? Kaldı ki onda da iade sağlıyor zaten firmalar. Güç konnektörü erimesi de nadir görülen bir durum onda da garantiden destek alabiliyorsun. Diğer problem için AMD'de yaşanıyor zaten bolca. Dediğim gibi ben alınmasın demiyorum ama sürücüleri stabil olan taraf Nvidia'ydı her zaman ve insan biraz daha fazla alacağım diye AMD aldığına pişman olabiliyor. Son gelen sürücülerde problem var diye sanki yıllardır AMD harika sürücüler çıkarıyor gibi bir algı oluştu herhalde. Nvidia'da hiç problem olmaz da demiyorum ama AMD'de 10'sa Nvidia tarafında 1 oluyor.

25.3.1 güncellemesi iyi zaten ki bu kartlarda bu güncellemeyle beraber geldi. Ama ben uzun yıllardır kullanıyorum ve kendi tecrübelerimi aktardım. Hani bu güncelleme iyi ama 2 güncelleme sonra ne olacak? Nvidia bu tarafta uzun yıllardır stabil sürücüler getirebiliyor ama AMD tam bir yazı tura. Belki de gerçekten bu jenerasyondur her problemin bittiği ve AMD'nin gerçekten de iyi olduğu. Ama ben 35k vereceğim kartta AMD'den yana kullanmazdım tercihimi. Siz isterseniz kullanın dediğim gibi belki de budur yani AMD'nin kendini göstereceği jenerasyon. Yoksa RX 9070 XT alınabilir zaten fiyatına göre performans olarak çok iyi hatta brute force çalıştıracaksanız oyunları yani FSR-DLSS kullanmadan 9070 XT almak mantıklı zaten. Ama bu ilk AMD deneyiminiz ise aldığınıza pişman da olabilirsiniz benim anlattığım uzun kullanım tecrübesi bu yani.

Tercih para sizin ben takıp çalıştıracağım sorunda istemiyorum diyorsanız NVIDIA.

Ama her gelen sürücüde illa bir bug saçma sapan hatalara vaktim var boş adamım diyorsanız AMD.

Ben 500, 5000, 6000, 7000 serilerini kullandım uzun süreli olmadı bu kullanımlarım hep bir hata bir yerde çıkıyor en az hata aldığım seri 7000 serisi bir kart oldu ama bir hata veya sıkıntı yaşanıyor.

NVIDIA'da hiç mi olmadı derseniz oldu fakat AMD'ye oran olarak 10/1 hata aldım öyle diyeyim.

Bu konunun çok çok gereksiz uzadığını düşünüyorum. Burada öznel taraftan bakılacak bir şey yok. Ortada 2 tane bilgisayar donanımı var ve eksileri artıları belli. 9070XT ve 5070 denk kartlar değiller. Ayrıca 9070XT alırsanız yazılımsal sorun yaşamazsınız veya hiç AMD kart kullanmadiysanizda hiçbir şey olmaz.

Saçma sapan tespitler.

İnsanlar ya birkaç sorun yaşadığı için ya da oradan buradan duyduklarıyla gelip "NVIDIA aga yaa" diyor. Sorun yaşayıp söyleyenlere lafım yok ama siz sorun yaşadıysanız diğer birisi de yaşamamış. Ee ne yapacağız o zaman? AMD her serisinde daha da gelişiyor. Sanki rezil rüsva bir sistemi var mış gibi konuşuyorsunuz. Bu karşılaştırma tartışmaya pek açık değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…