Hocam en fazla 36 bin TL verebilirim ekran kartıma. Kafam cidden çok karıştı, herkes farklı bir şey söylüyor. Bilgisayar bilen çevrem olmaddığı için buraya yazmayı tercih ettim.
Test videolarında 9070 XT ezip geçiyor ama AMD ekran kartı hiç kullanmadım sürücüler vs. bir de ışın izleme 9070 XT nasıl çalışır hangisini öneriyorsunuz?
Ek olalark işlemcimi R7 7700 seçtim ve 2K'da kullanacağım.
Denk kartlarda çözünürlük arttıkça ve RT işin içine girince Nvidia daha iyi performan veriyor. Fakat buradaki konu tamamen farklı, 9070XT 5070'i tabiri caizse "yer".
Bu konunun çok çok gereksiz uzadığını düşünüyorum. Burada öznel taraftan bakılacak bir şey yok. Ortada 2 tane bilgisayar donanımı var ve eksileri artıları belli. 9070XT ve 5070 denk kartlar değiller. Ayrıca 9070XT alırsanız yazılımsal sorun yaşamazsınız veya hiç AMD kart kullanmadiysanizda hiçbir şey olmaz.
Aynen git kral ilan et AMD'yi benim yaşadığım sorunları bilmeden bir şey bilmiş gibi konuşuyorsunuz ya. Frekans kısmalar, %1,%0.1 FPS rezaletleri, droplar, siyah ekranda kalması rezalet üstüne rezalet.
Ben gidip bir ürüne 30-40 bin TL vereceğim ve bu çileyi çekeceğim. Hiç gerek yok AMD sizin olsun %5-10 FPS alacağım diye rezillik yaşamaya niyetim de yok.
Saçma sapan tespit dediğin kör kütük AMD fanboyluğu yapmandan belli. 9070XT de rezil bir kart 500-600W çeken kartlar var ne bu RTX 5090 performansı mı veriyor da 500-600W çekiyor o kadar dandik bir tüketim performans karşılığı var alınmaz bile.
Yapay zeka AI kısmında ilerleme bile yok 7900XTX bu karttan daha iyi hem oyun hem yapay zekada mantıksız bir savunma seninki.
9070XT'de rezil bir kart 500-600W çeken kartlar var ne bu RTX 5090 performansımı veriyorda 500-600W çekiyor o kadar dandik bir tüketim performans karşılığı var alınmaz bile.
@Lorien arkadas tribe girmiş ve bir şeyler sallıyor. Şahsen ben cevap verme gereği duymadım sitede ugrasmamanizi öneririm zaten saçmaladığı dışarıdan da belli oluyor o yüzden çok mühim değil.
Aynen git kral ilan et AMD'yi benim yaşadığım sorunları bilmeden bir şey bilmiş gibi konuşuyorsunuz ya frekans kısmalar %1,%0.1 FPS rezaletleri droplar siyah Ekran'da kalması rezalet üstüne rezalet.
Ben gidip bir ürüne 30-40 bin TL vereceğim ve bu çileyi çekeceğim hiç gerek yok AMD sizin olsun %5-10 FPS alacağım diye rezillik yaşamaya niyetimde yok.
Saçma sapan tespit dediğin kör kütük AMD fanboyluğu yapmandan belli 9070XT'de rezil bir kart 500-600W çeken kartlar var ne bu RTX 5090 performansımı veriyorda 500-600W çekiyor o kadar dandik bir tüketim performans karşılığı var alınmaz bile.
Yapay zeka AI kısmında ilerleme bile yok 7900XTX bu karttan daha iyi hem oyun hem yapay zekada mantıksız bir savunma seninki.
Kartın ortalama değeri 350-400. OC edilmediği sürece bahsettiğiniz deeğerler mümkün değil. Bilginiz olmadan üstün körü şeylerle sallamanız garip. Nvidia sizin olsun AMD bizim olsun muhabbeti değil bu, tüketiciyiz biz, kim bizi düşünüyorsa onu tercih edeceğiz elbette.
Nvidia sorunsuz ve mükemmelmiş gibi sadece AMD'nin sorunlarını saymak komik kalıyor.
OC yapılmadığı sürece pek mümkün değil gibi hocam. Ki konu sahibi arkadaş da OC yapmayacaktır diye düşünüyorum. Zaten 9070 XT'nin 5070'den çok daha iyi olması için OC'ye gerek yok.
@Lorien arkadas tribe girmiş ve bir şeyler sallıyor. Şahsen ben cevap verme gereği duymadım sitede ugrasmamanizi öneririm zaten saçmaladığı dışarıdan da belli oluyor o yüzden çok mühim değil.
Tribe giren fanboyluk yapanlar belli ben NVIDIA'da kullandım AMD'de 2 Marka'da babamın oğlu değil ya da benim şirketim değil gerçek zorunuza gidiyorsa cahil kalmayıp kabullenmek gerekli bazen.
Olay 5070 vs 9070XT değil her şeyde saf güç değil ona bakılırsa 5070 mfg 4X ile tokatlıyor teknoloji kazanıyor bunada itiraz edersiniz şimdi latency var diye onu da reflex 2 çözüyor.