Aynen git kral ilan et AMD'yi benim yaşadığım sorunları bilmeden bir şey bilmiş gibi konuşuyorsunuz ya frekans kısmalar %1,%0.1 FPS rezaletleri droplar siyah Ekran'da kalması rezalet üstüne rezalet.
Ben gidip bir ürüne 30-40 bin TL vereceğim ve bu çileyi çekeceğim hiç gerek yok AMD sizin olsun %5-10 FPS alacağım diye rezillik yaşamaya niyetimde yok.
Saçma sapan tespit dediğin kör kütük AMD fanboyluğu yapmandan belli 9070XT'de rezil bir kart 500-600W çeken kartlar var ne bu RTX 5090 performansımı veriyorda 500-600W çekiyor o kadar dandik bir tüketim performans karşılığı var alınmaz bile.
Yapay zeka AI kısmında ilerleme bile yok 7900XTX bu karttan daha iyi hem oyun hem yapay zekada mantıksız bir savunma seninki.
Ben kimseyi kötülemem ama çektiklerimi anlatınca gülücük ve dislike alıyorum ne hikmetse herkes AMD öneriyormuş onu alın 3 ay sonra gelip buraya yazarsınız şu oyunda siyah ekran hatası aldım çöktü vb.
Peki konu sahibi için 5070 Ti bir alternatif mi? Kendiniz diyorsunuz 9070 XT'nin rakibi 5070 Ti. Gidip 5070 Ti rakibi olan kart yerine 5070 almak mantıklı olmaz.
Peki konu sahibi için 5070 Ti bir alternatif mi? Kendiniz diyorsunuz 9070 XT'nin rakibi 5070 Ti. Gidip 5070 Ti rakibi olan kart yerine 5070 almak mantıklı olmaz.
Soru oyun odaklıyken olay fanboyluk ve haterlığa döndü ben olanları açıkladım 5070 Ti alternatif değilse @Recep Baltaş bile 5070 önermiş o zaman neden? Çünkü AMD sorunlu bunu da kimse kabullenmiyor eskiden ucuzdu göz ardı edilebiliyordu ama artık değil fiyatlar saçma derecede NVIDIA ile çok yakın.
Tabi sizin kararınız. Ama konuda 10 kişi falan 9070 XT önerdi. Siz ise birisi sorun yaşadığını söylediği için 5070'e karar veriyorsunuz. Ee başkası da o kadar AMD kart kullanmasına rağmen hata almadığını söylemiş. Tabi para sizin karar sizin.
Ben şuana kadar hep AMD ekran kartı kullandım (R9 280X, RX 580, RX 6600 XT) ve en ufak sürücü problemi yaşamadım. Ayrıca 5000 serisiyle birlikte NVIDIA genel olarak daha "sorunlu" bir marka AMD'ye göre. 9000 serisinde bilinen bir sorun görmedim şuana kadar, ancak 5000 serisiyle beraber bir sürü yeni sorun ortaya çıktı, bilmem anlatabildim mi
Recep hocamı severim tabi ki ama siz böyle insanların lafına göre öneri yapıyorsanız sıkıntı var. "O bile öyle demiş o zaman doğrudur" kafası pek mantıklı değil.
Konu 5070Ti değil 5070. Ardından yapay zekayla görsel çıktı alırken o 12GB VRAM bir halta yaramıyor. O kartın 24GB VRAM'a ihtiyacı var.
Elimde olsa bunu SD ile 5dk içinde kanıtlarım. Ne elimde 5070 ne de 9070XT var. Kağıt üzerinde karşılaştırmanda yanlış. AMD, resmi bülteninde RTX 4XXX karşılığı olarak yayınladı. Bari bülteni okusaydınız...
Sizden bunu beklemezdim açıkçası. Tamam teknoloji olarak zayıflar buraya ne derseniz deyin eyvallah. RX 5000 ve önceki serilerede ne derseniz deyin yine eyvallah. Ki bu konularda haklısınız gram ses etmem ama, RX6000 ve sonrasına özellikle 7000 ve üstüne bunu demeniz çok taraflı olmuş. Araba almayacak altı üstü ekran kartı ve son 4-5 yıldır AMD sürücü konusunda iyi gidiyor. Son 2-3 yıldır daha da iyi durumda. Belki hala NVIDIA kadar iyi olmayabilir ki şu an için bence daha iyi. Yine de sorunlu kartlar sattığı anlamına gelmez.
NVIDIA ve AMD fark etmez sorun yaşarsa forumda mecbur konu açacak zaten. Kendi kendine düzelecek hali yok. Tamam NVIDIA daha çabuk sorunları düzeltiyor ama, sonuç olarak aynı aşamalardan geçiyorsun. Yapacağın işlemlerde NVIDIA ile benzer olacak. Atom parçalamayacak sonuçta. DDU ile temiz kurulum, sürücü güncelleme vs.
Tabii sizin kararınız. Ama konuda 10 kişi falan 9070 XT önerdi. Siz ise birisi sorun yaşadığını söylediği için 5070'e karar veriyorsunuz. Ee başkası da o kadar AMD kart kullanmasına rağmen hata almadığını söylemiş. Tabii para sizin karar sizin.
Recep hocamı severim tabii ki ama siz böyle insanların lafına göre öneri yapıyorsanız sıkıntı var. "o bile öyle demiş o zaman doğrudur" kafası pek mantıklı değil.
@Rustin Cohle, asıl tribe giren sizsiniz. 500 - 600W diyorsunuz sanki doğru bilgi gibi. Neyse devam böyle. Konu 5070'den 5070 Ti'ye de çıktı gözünüzde.
Konu 5070 Ti değil 5070. ardından yapay zekayla görsel çıktı alırken o 12 GB VRAM bir halta yaramıyor. O kartın 24 GB VRAM'a ihtiyacı var.
Elimde olsa bunu SD ile 5dk içinde kanıtlarım. Ne elimde 5070 ne de 9070XT var. Kağıt üzerinde karşılaştırmanda yanlış. AMD, resmi bülteninde RTX 4xxx karşılığı olarak yayınladı. Bari bülteni okusaydınız...
Evet bu konulardaki insanlar boşa yalan sıkıyor daha fazla uzatmayacağım her şey tozpembe değil ekran kartını kullandıktan sonra belli oluyor 17 yıldır PC kullanıyorum başkasının lafına göre iş yapmam @Recep Baltaş ile alakası yok oda bu konudan muzdarip olduğu için 5070 önermiş zaten.