RTX 5070 vs RX 9070 XT

Bütçe
36000

Hocam size katılıyorum 5070 tercih edeceğim. Asla fanboy değilim hangsi işimi görürse o kafadayım. 40 bin verip üstüne çile çekeceksem çok saçma.

Son düzenleyen: Moderatör:
12 GB VRAM koyup koca AI potansiyeli baltalayan ve "VRAM istiyorsan 5090 al bana ne!" diyen NVIDIA mı ilerleme kaydetmiş? Bruh...

5070 Ti var 9070XT karşılığı olarak çıkmış olan kart 16 VRAM ve yapay zekada tokatlıyor NVIDIA AI'da önde olduğuda bariz belli.

Hocam size katılıyorum 5070 tercih edeceğim asla fanboy değilim hangsi işimi görürse o kafadayım 40 bin verip üstüne çile çekeceksem çok saçma.

Ben kimseyi kötülemem ama çektiklerimi anlatınca gülücük ve dislike alıyorum ne hikmetse herkes AMD öneriyormuş onu alın 3 ay sonra gelip buraya yazarsınız şu oyunda siyah ekran hatası aldım çöktü vb.

5070 Ti var 9070XT karşılığı olarak çıkmış olan kart 16 VRAM ve yapay zekada tokatlıyor NVIDIA AI'da önde olduğuda bariz belli.
Peki konu sahibi için 5070 Ti bir alternatif mi? Kendiniz diyorsunuz 9070 XT'nin rakibi 5070 Ti. Gidip 5070 Ti rakibi olan kart yerine 5070 almak mantıklı olmaz.

Peki konu sahibi için 5070 Ti bir alternatif mi? Kendiniz diyorsunuz 9070 XT'nin rakibi 5070 Ti. Gidip 5070 Ti rakibi olan kart yerine 5070 almak mantıklı olmaz.

Soru oyun odaklıyken olay fanboyluk ve haterlığa döndü ben olanları açıkladım 5070 Ti alternatif değilse @Recep Baltaş bile 5070 önermiş o zaman neden? Çünkü AMD sorunlu bunu da kimse kabullenmiyor eskiden ucuzdu göz ardı edilebiliyordu ama artık değil fiyatlar saçma derecede NVIDIA ile çok yakın.

Hocam size katılıyorum 5070 tercih edeceğim asla fanboy değilim hangsi işimi görürse o kafadayım 40 bin verip üstüne çile çekeceksem çok şaçma.
Tabi sizin kararınız. Ama konuda 10 kişi falan 9070 XT önerdi. Siz ise birisi sorun yaşadığını söylediği için 5070'e karar veriyorsunuz. Ee başkası da o kadar AMD kart kullanmasına rağmen hata almadığını söylemiş. Tabi para sizin karar sizin.

5070 Ti alternatif değilse @Recep Baltaş bile 5070 önermiş o zaman neden?
Recep hocamı severim tabi ki ama siz böyle insanların lafına göre öneri yapıyorsanız sıkıntı var. "O bile öyle demiş o zaman doğrudur" kafası pek mantıklı değil.

5070 Ti var 9070XT karşılığı olarak çıkmış olan kart 16 VRAM ve yapay zekada tokatlıyor NVIDIA AI'da önde olduğu bariz belli.
Konu 5070Ti değil 5070. Ardından yapay zekayla görsel çıktı alırken o 12GB VRAM bir halta yaramıyor. O kartın 24GB VRAM'a ihtiyacı var.

Elimde olsa bunu SD ile 5dk içinde kanıtlarım. Ne elimde 5070 ne de 9070XT var. Kağıt üzerinde karşılaştırmanda yanlış. AMD, resmi bülteninde RTX 4XXX karşılığı olarak yayınladı. Bari bülteni okusaydınız...

Hiç AMD kullanmadıysan ve tecrüben de yoksa RTX 5070 alabilirsin.

Sizden bunu beklemezdim açıkçası. Tamam teknoloji olarak zayıflar buraya ne derseniz deyin eyvallah. RX 5000 ve önceki serilerede ne derseniz deyin yine eyvallah. Ki bu konularda haklısınız gram ses etmem ama, RX6000 ve sonrasına özellikle 7000 ve üstüne bunu demeniz çok taraflı olmuş. Araba almayacak altı üstü ekran kartı ve son 4-5 yıldır AMD sürücü konusunda iyi gidiyor. Son 2-3 yıldır daha da iyi durumda. Belki hala NVIDIA kadar iyi olmayabilir ki şu an için bence daha iyi. Yine de sorunlu kartlar sattığı anlamına gelmez.

NVIDIA ve AMD fark etmez sorun yaşarsa forumda mecbur konu açacak zaten. Kendi kendine düzelecek hali yok. Tamam NVIDIA daha çabuk sorunları düzeltiyor ama, sonuç olarak aynı aşamalardan geçiyorsun. Yapacağın işlemlerde NVIDIA ile benzer olacak. Atom parçalamayacak sonuçta. DDU ile temiz kurulum, sürücü güncelleme vs.

@Rustin Cohle, asıl tribe giren sizsiniz. 500 - 600W diyorsunuz sanki doğru bilgi gibi. Neyse devam böyle. Konu 5070'den 5070 Ti'ye de çıktı gözünüzde.

RX 9070 XT ekran kartında donma sorunu

RX 9070 XT Ekran kartı kullanımı anlık olarak düşüyor

RX 9070 XT sistemde oyun oynarken ekran kapanıyor

amd_radeon_rx_7800_xt_issues

RX 7700 XT keeps crashing pc and the only thing the even viewer says is "previews shutdown was unexpected"

AMD RX 7900 XT ISSUES WITH CRASH, FREEZING, STUTTERS

GPU - AMD RX 6900XT Issues - Help

Evet bu konulardaki insanlar boşa yalan sıkıyor daha fazla uzatmayacağım her şey tozpembe değil ekran kartını kullandıktan sonra belli oluyor 17 yıldır PC kullanıyorum başkasının lafına göre iş yapmam @Recep Baltaş ile alakası yok oda bu konudan muzdarip olduğu için 5070 önermiş zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…