RTX 5070 vs RX 9070 XT

Merhaba,

Sistem topluyorum ve ekran kartı konusunda ciddi bir ikilemde kaldım. Mevcut tercihim 9070 XT yönünde.

Recep Bey'in 9070 XT videosunda bahsettiği problemler kafamı karıştırdı ve sizlere danışmak istedim.

AMD gerçekten yazılımsal olarak kötü mü? Sürücü problemleri yaşar mıyım? 9070 XT'nin saf performansının (ışın izleme hariç) daha iyi olduğunu biliyorum, ancak donma ve sürücü sorunları konusu biraz canımı sıktı.

Sizce alınır mı?

Not: Bulunduğum ülkede 5070 %15 daha ucuz.

Performansı seni mutlu edecekse RTX 5070 alabilirsin. Bilgisayardan hiç anlamam, tak çalıştır dersen RTX 5070 al. Problem çıkınca biraz (?) uğraşır çözerim dersen RX 9070 XT.
Tam olarak böyle. Biraz şans işi aynı zamanda. Ben ve çevrende AMD kart kullanan insanlar hiçbir sorun yaşamadık mesela. Bir kere bile driver çökmesi falan olmadı bende mesela. Sorun olursa biraz uğraşıp çözerseniz 9070XT daha mutlu edecektir bence.

Hocam NVIDIA tarafında da yazılımsal sorunlar var şöyle deyim adamlar bir güncelleme yayınlıyor ekran kartı fanları dönmüyor. Yani NVIDIA tarafıda o kadar stabil değil. Benim başıma geldi laptopum siyah ekranda kalmıştı ekranı karardığında güncellemeyi geri alınca düzeldi. Ben F/P 9070XT'den yanayım.

Tam 1 yıldır RX 9070 XT kullanıyorum. Alırken ben de bu ikilemde kalmıştım ama iyi ki AMD seçmişim. En ufak bir sorun yaşamadım. Son zamanlarda forumda Nvidia ekran kartıyla sorun yaşayanların sayısı arttı. Sürekli driver konusu açılıyor. Yine olsa yine AMD alırım. Yine AMD Fanboyu muamelesi yemem umarım, 10 yıl Nvidia kullandım.

9070 XT varken 5070'ten bahsedilmemeli bile. Kıyası bir kart değil.

RT'de de kıyas bir kart değil.

Hatta elim değmişken yazayım, kenara yazın 2 yıl sonra 5070 Ti rakibi olmaktan da çıkmaya başlar. Konu sürücü olunca AMD'ye yapılacak eleştiri çok ama planlı eskitme konusunda asla Nvidia kadar yüzsüz değil.

Son düzenleme:
Hem oyun hem Youtube kanalım için RTX 5070 tercih etmiştim. Geçen yaz tüm dp portları aşırı ısınmadan dolayı bozuldu, garantiye gönderdim yeni kart gönderdiler. Onun harici çok memnunum ama arkadaşların dediği gibi hem 9070 XT'nin rakibi 5070 TI hemde son zamanlarda yazılımsal sorunlar çıkmaya başladı çok da iyi anlamam o yüzden Nvidia aldım geçtim. Maddi durumum iyi olunca 5070 TI'ya geçmeyi düşünüyorum video editlerde işime çok yarıyor. Teknoloji şans işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…