RTX 5070 vs RX 9070 XT

5070 ölü yatırım. 12 GB günümüzde kabul edilebilir değil. Üstelik 9070 XT çok daha güçlü bir kart. 9070 XT'ye 5070 tercih edenler kafalarında ne kuruyorlar çok merak ediyorum cidden.

NVIDIA'da driver konusunda şu an sıkıntı yok, en son çıkan 596.36 sürücüsü hem tüm teknolojileri barındırıyor hem de FPS artırdı.

Yiğidi öldür hakkını yeme.

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 ölü yatırım. 12 GB günümüzde kabul edilebilir değil. Üstelik 9070 XT çok daha güçlü bir kart. 9070 XT'ye 5070 tercih edenler kafalarında ne kuruyorlar çok merak ediyorum cidden.
Hem oyun hem Youtube kanalım için RTX 5070 tercih etmiştim.
Bütçesi kısıtlı olanlara aynı zamanda oyun amaçlı ve video düzenleme yapmak isteyenlere 5070 öneriyorlardı ilk çıktıkları zamanlarda.

Ölü yatırım RTX 5070:

NVIDIA ve ölü yatırım? 12 GB VRAM 5070 için fazlasıyla yeterli 2K hatta zorlasan 4K için de yeterli.

9070XT alabilirsin güzel karttır kullanıyorum driver ya da başka bir sorun yaşamadım. Ama oyun bazında ciddi sıkıntılar yaşıyorum yaşayanı da çok gördüm açılmış konumda var. Alan Wake 2, Wukong, Silent Hill 2 acayip problemli nedense oynanmıyor stutterden. Harici başka oyunda sorun göremedim yine de belirteyim dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
12 GB VRAM ile de ne güzel MFG yapılır.
Geçmiş mesajlarına baktım, her konuda bu tarz "rage bait" yorumlar yazıp toksiklik yapmışsın. O yüzden seninle bunun için tartışmaya girmeyeceğim. Amacın sadece insanları kışkırtmak.

12 GB VRAM ile MFG gayet iyi çalışıyor. İyi sosyaller diliyorum. Fanboylukta çığır açmışsınız.

Ki verdiğin bilgiler de yanlış. 12 GB VRAM ile günümüz oyunları çatır çatır oynanır. Ben RTX 5070 kullanıp da oyunlarda "VRAM yetmiyor" diye isyan eden bir kitle görmedim. MFG'nin de 12 GB VRAM'de düzgün çalışmıyor iman tamamen saçmalık. Tamam en fanboy sen olacaksın, sakin ol.

RTX 5070 yerine RX 9070 XT tercih edilebilir, adamın tercihi saf performanstır, olur. Sen gelip onca teknoloji geliştirmesi yapılmış RTX 5070'e ölü yatırım, MFG düzgün çalışmıyor, 12 GB günümüzde yetersiz falan diye yalan yanlış bilgiler yazıyorsun.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Güncel oyunlar için yeterli falan değil anca günü kurtarır, ilerleyen zamanlarda texture ayarlarını kısmak mecburi hal alır. 4K konusuna girmiyorum bile. RT veya PT açmayı unut zaten.
NVIDIA nın bellek yönetimi ve DCC algoritması, daha iyidir. NVIDIA, oyun motorunun gönderdiği dokuları VRAM'e yazmadan önce sıkıştırır. sadece o an kamera açısında olan verileri işliyor.

AMD kartların ise böyle gelişmiş bir bellek yönetimine sahip olmadığı için o dokuları ham, dağınık ve sıkıştırılmamış haliyle VRAM'e yığar. Sonra da ekranda Bak 14 GB kullanıyor, 12 GB yetmezdi diye sevinirsin Oysa NVIDIA'da 12 GB'ın dolacağı o ultra senaryoda, AMD mimarisi verimsizliğinden dolayı 16 GB'ı çoktan tüketip darboğaza girmiş olur.

9070 XT, 16-20 GB VRAM'e sahip olsa bile mimarisi Path Tracing'in ışın hesaplamalarının altında ezildiği için o ayarları zaten donanımsal olarak açamaz..

NVIDIA'da PT açtığında DLSS devreye girer, VRAM kullanımını optimize eder ve oyunu pürüzsüz oynatabilir. AMD'de ise VRAM'in istersen 24 GB olsun, silikonun RT çekirdekleri o yükü kaldıramadığı için o sahneler senin için hep bir hayal olarak kalır. Işın izleyemedikten sonra o devasa VRAM ile ne yapacaksın, boş haritada dolaşıp dokular çok net mi diyeceksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…