Bilmiyorum bakmadım. Zaten bir önemi yok. Çok nadir rastlanan bir olay. Kaldı ki değişim/iade yapabilirsin böyle durumlarda. Her 5 karttan birinde falan olsa tamam ama değil.
Detaylar
Kim cevapladı?Sadece 5080 ve 5090'da vardı diye hatırlıyorum ben.Bu biraz önemli. Umarım ROP sorunu RTX 5070'te yoktur. Eğer varsa bu kez bütçeyi az daha arttırıp RX 9070 XT düşünebilirim.
Blackraven
Üstün
Alacağın vakit indirim olursa 9070 ama mevcut fiyatlarda 5070 daha mantıklı.
Özellikle bu hafta cuma akşamı şu İncehesap'ı bir kontrol edeceğim. Umarım bu kartlardan biri düşer oraya.Alacağın vakit indirim olursa 9070 ama mevcut fiyatlarda 5070 daha mantıklı.
deadfellow
Üstün
Stok olarak kullanılacaksa 5070 daha iyi gibi ama umarım problem yaşatmaz. Öte yandan kurcalamaya meraklıysan 9070'ini 9070XT yapabiliyorsun BIOS atarak 
Hocam sen de aklıma karpuz kabuğunu sokuyorsun şimdi.Stok olarak kullanılacaksa 5070 daha iyi gibi ama umarım problem yaşatmaz. Öte yandan kurcalamaya meraklıysan 9070'ini 9070XT yapabiliyorsun BIOS atarak
Eskiden böyle maceraları tuşlu telefon zamanlarında telefonlar için yapardık. Sony Ericsson telefonlara yama hazırlama, bir model için hazırlanmış yamayı başka bir modele portlama, bir modelin yazılımını başka bir modele yükleme vs. yapardık da çok gençtik o dönem. Hey gidi günler...
Neyse, madem sen de fantezi yapmayacaksan RTX 5070 al diyorsun bana, peki RTX 5070 kovalayacağım şu günlerde o zaman.
RTX 4060, GTX 1060, GTX 1660 Ti kartlarda bir sorun yaşamadım açıkçası. Ama 5000 serisine özel bir sorun varsa düzeltirler muhtemelen.Nvidia sürücüleri bu sıralar sıkıntılıymış oyun için RX.
Ben efendi efendi RTX 5070 alayım. Haftada bir gün oyun oynuyorum zaten.
linuxhunter
Çalışkan
Herkese selam,
İşlemcim R5 7500F ve güç kaynağı olarak da Corsair RM750e 80+ Gold kullanıyorum. Şu sıralar keyfim yerinde ve kendimi ödüllendirmek istiyorum. Bu yüzden ekran kartı almayı düşünüyorum.
Hep 1080p çözünürlükte oynayan bir insanım ve esasen bundan keyif de alıyorum. Ancak artık 2K çözünürlüğe geçeyim istiyorum. Bütçe olarak ortalama 30.000 TL ayarlamak istedim. Bu noktada aklıma RTX 5070 ve RX 9070 geldi.
Şimdi aslında test videolarını izlediğimde saf güç olarak RX 9070'in çok az önde olduğunu görüyorum. Ancak mfg teknolojisi de ilgimi çekiyor. Bu yüzden gönlüm daha çok RTX 5070'ten yana. DLSS 4 ve FSR 4 arasında sanırım çok da fazla bir fark yok. Ancak yine de Mfg'nin bir albenisi var bende. Aslında hangi kartı alırsam alayım bu teknolojileri öyle hemen kullanmayacağım. Kartların zorlandığını hissettiğim zamanlarda bu teknolojileri kullanacağım.
Oynadığım oyunlar tamamen hikâyeli oyunlar. Rekabetçi oyunlara bulaşmıyorum ve sanırım hiçbir zaman da bulaşmayacağım. Bu yüzden DLSS 4'ün Mfg'si veya FSR 4'ün Fg'si sebebiyle yaşayacağım gecikmeleri pek önemsemiyorum.
Bir yandan da kontrol ettiğimde RX 9070'te sanırım stok sorunu var. Şu an bu kart çok nadir yerlerde satılıyor.
Son olarak RTX 5000 serisindeki rop birimi sayısı sorunu RTX 5070'te de var mı?
Ne önerirsiniz?
@deadfellow, aytuğ hocam müsait olduğunda sen de fikir belirtirsen sevinirim. Yeni nesil kartların özellikleri, karşılaştırmaları konularında seni de çok görüyordum.
5070 tabii ki de AMD ile yaşamak zor.
CRT_User
Üstün
NVIDIA tabii ki asla şaşma, salt performansta 2-3 FPS daha fazla alacağım diye başka kart alıp NVIDIA'nın teknolojilerinden asla vazgeçmezdim CRT monitörümle interlacing bile yapabiliyorum bunu NVIDIA'dan başka yapabilen yok.