Herkese selam,
İşlemcim R5 7500F ve güç kaynağı olarak da Corsair RM750e 80+ Gold kullanıyorum. Şu sıralar keyfim yerinde ve kendimi ödüllendirmek istiyorum. Bu yüzden ekran kartı almayı düşünüyorum.
Hep 1080p çözünürlükte oynayan bir insanım ve esasen bundan keyif de alıyorum. Ancak artık 2K çözünürlüğe geçeyim istiyorum. Bütçe olarak ortalama 30.000 TL ayarlamak istedim. Bu noktada aklıma RTX 5070 ve RX 9070 geldi.
Şimdi aslında test videolarını izlediğimde saf güç olarak RX 9070'in çok az önde olduğunu görüyorum. Ancak mfg teknolojisi de ilgimi çekiyor. Bu yüzden gönlüm daha çok RTX 5070'ten yana. DLSS 4 ve FSR 4 arasında sanırım çok da fazla bir fark yok. Ancak yine de Mfg'nin bir albenisi var bende. Aslında hangi kartı alırsam alayım bu teknolojileri öyle hemen kullanmayacağım. Kartların zorlandığını hissettiğim zamanlarda bu teknolojileri kullanacağım.
Oynadığım oyunlar tamamen hikâyeli oyunlar. Rekabetçi oyunlara bulaşmıyorum ve sanırım hiçbir zaman da bulaşmayacağım. Bu yüzden DLSS 4'ün Mfg'si veya FSR 4'ün Fg'si sebebiyle yaşayacağım gecikmeleri pek önemsemiyorum.
Bir yandan da kontrol ettiğimde RX 9070'te sanırım stok sorunu var. Şu an bu kart çok nadir yerlerde satılıyor.
Son olarak RTX 5000 serisindeki rop birimi sayısı sorunu RTX 5070'te de var mı?
Ne önerirsiniz?
@deadfellow, aytuğ hocam müsait olduğunda sen de fikir belirtirsen sevinirim. Yeni nesil kartların özellikleri, karşılaştırmaları konularında seni de çok görüyordum.