RTX 5070 ya da düz 9070: Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Merhaba, sizin videonuzu izleyerek anakart, işlemci, RAM'i ve SSD'yi takarak kasaya monte ettim. Tek yapamadığım noktalar kasa düzeni, sıvı soğutucu ve ekran kartını takamamak. Bu arada Vento model kasanın 850W bronze sertifikalı modelini aldım. Model kodu VG4202FL. Bu modelde 2 tane 6+2 PCIe girişi bulunuyor. RX 9070 XT kartımı bu yüzden takamadım ve iade sürecini düşünüyorum çünkü ilk kasa için satıcıya yazmıştım, ondan haber beklemeliyim. Eğer ki olmazsa Amazon firmasından ekran kartımı iade edip yerine başka bir ekran kartı alacağım. Bunun için aklımda 2 tane var: RTX 5070 ya da düz 9070. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Benim sistemimi de siz toplayabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim

.

Benim kişisel tavsiyem RTX 5070 olacaktır lakin onda da dönüştürücü kablo kullanmanız gerektiğini belirteyim. Sistemi zaten büyük oranda monte etmişsiniz, ekran kartı veya sıvı soğutucuda takıldığınız bir yer olursa buraya yazmanız yeterli.

Ben düz 9070 almayı pek mantıklı bulmuyorum illaha alacaksanız XT olması avantajınıza olur. O yüzden 5070 derim.

Üretim, video kurgu, efekt ve CUDA gerektiren ağır iş yükleri varsa RTX 5070 alıp geçmelisin. Bilgisayar tamamen bir oyun makinesiyse ve bütçe performans dengesi öncelikse RX 9070 değerlendirilebilir.

Ben düz 9070 almayı pek mantıklı bulmuyorum illaki alacaksanız XT olması avantajınıza olur. O yüzden 5070 derim.

9070 de undervolt yapilma avantajı XT'ye gore bir tık fazla kendi deneyimim doğrultusunda 9070 ile neredeyse %1-2 farkla aynı performansı almıştım.

Yani alınıp öyle de yapılabilir.

Şahsen PSU için 9070XT iade etmezdim. 5070 sıfır fiyatını hak etmiyor. 9070'de sıfır fiyatları XT ile denk neredeyse. Hem VRAM avantajı hem de performans farkı nedeniyle yine 9070 tercih edilebilir amaç sadece oyun oynamak ise. PSU konusundada en azından b tier komponentleri bilinen bir PSU tercih etmelisiniz en önemli parçalardan biri. Fikrimce en mantıklı seçenek 9070XT kulllanmak ve PSU değiştirmek.

RX 9070 GRE yerine RX 9070 tercih ederim.
Sonra çok yakın fiyata RTX 5070 olduğunu görür ve ona yönelirim...
ONDAN DA SONRA 2-3K DAHA EKLER RX 9070 XT'YE SULANIRIM!
RX 6000 serisinden beri benzer bir loop içindeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…