Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
ASUS Prime RTX 5070 sahibiyim. Açıkçası çok memnunum ama ilerisi için bu kartı satıp 5070 Ti mı alsam diye düşünüyorum. Şu an ilana koydum: 31.500 TL. Şu an INNO3D 5070 Ti yaklaşık 48k. Sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS Prime RTX 5070 sahibiyim. Açıkçası çok memnunum ama ilerisi için bu kartı satıp 5070 Ti mı alsam diye düşünüyorum. Şu an ilana koydum: 31.500 TL. Şu an INNO3D 5070 Ti yaklaşık 48k. Sizce mantıklı mı?

AMD bakarsanız RX 9070 XT mevcut. 33-34'e bulursunuz. AMD olmaz derseniz de gerek yok, 60xx serisini bekleyin.

En doğru kararı sen verirsin hocam, kullandığın çözünürlük nedir, bu da önemli. Tabii en kısım şu, birçok video var işlemcin ve ekran kartını YouTube üzerinden araştırıp oyun performanslarına bak. Sonra aynı işlemci ile geçmeyi düşündüğün karta bak. Sonrası kafanda daha net oluşur. Nereden baksak ortalama olarak cebinden 18K para çıkacak, sanki çok mantıklı değilmiş gibi geldi bana. Aradaki farkı çok bilmiyorum ama.

AMD bakarsanız RX 9070 XT mevcut. 33-34'e bulursunuz. AMD olmaz derseniz de gerek yok, 60xx serisini bekleyin.

Tabii hocam rx 9070 xt de olabilir.

En doğru kararı sen verirsin hocam, kullandığın çözünürlük nedir, bu da önemli. Tabii en kısım şu, birçok video var işlemcin ve ekran kartını YouTube üzerinden araştırıp oyun performanslarına bak. Sonra aynı işlemci ile geçmeyi düşündüğün karta bak. Sonrası kafanda daha net oluşur. Nereden baksak ortalama olarak cebinden 18K para çıkacak, sanki çok mantıklı değilmiş gibi geldi bana. Aradaki farkı çok bilmiyorum ama.
Hocam araştırma aşamasındaydım daha emin değilim 2k çözünürlükle fark hissetmeyeceğimi biliyorum ama ilerisi için düşünmüştüm

Tabii hocam RX 9070 XT de olabilir.

Hocam araştırma aşamasındaydım daha emin değilim 2K çözünürlükle fark hissetmeyeceğimi biliyorum ama ilerisi için düşünmüştüm

Ray Tracing kullaniyorsaniz 5070 ile 9070XT arasinda pek fark olmayacaktir. RT yoksa 2K'da fark olur zaten Video'da da belli oluyor.
Ama bana kalsa 2 seri gecmeden kart degistirilmez. 2023'te 4070 aldim ve hala sorunsuz 2K'da 100 FPS ustu kullanıyorum.

Mantıklı ama 48 vermek biraz fazla.
Mantıklı ama 48 vermek biraz fazla.
Daha karar verme aşamasındayım hocam.

Aciliyeti yoksa RTX 60 serisini bekle derim. Yapay zeka işleri ile uğraşıyorsan, 12 GB yetmiyorsa geçebilirsin, ama oyun için filan ise değmez.
Büyük ihtimalle RTX 60 bekleyeceğim hocam.

Bu yapay zeka ram işi bu şekilde devam ettiği sürece xx60 xx60 ti xx70 xx70 ti gibi kartlarda bir daha 16gb vramlar görülmeyebilir. Bu furya bittikten 1-2 sene sonra tekrar bu serilerde 16gb vram'ye geçerler.