Kuracağım sistemi yalnızca 4K ultra ayarlarda oyun oynamak için kullanacağım. İş ve diğer işlerim için MacBook kullanıyorum bana yetiyor. Sizce sadece oyun için o kadar para harcamama değer mi? PS5 Pro almam mı daha mantıklı olur sistem dizmem mi?
Detaylar
Kim cevapladı?huseyinnerdgnn
Uzman
Açık bir şekilde sistem toplamak daha iyi. Daha uzun ömürlü olur sizin için. PS5 Pro parasına değmez pişman olursunuz.
peki 5090 alsam boşa israf olur mu? 5080 yeterli olur mu? en az 5 yıl aaa oyunları ultrada oynamak istiyorum.Açık bir şekilde sistem toplamak daha iyi. Daha uzun ömürlü olur sizin için. PS5 Pro parasına değmez pişman olursunuz.
single player hikayeli oyunlar seviyorum. cyberpunk 2077, ac shadows, tlou tarzı.İkisi aynı parada bile değiller. 100-200 bin arası sistem vs 40 bin liralık konsoldan bahsediyoruz. İlgini çeken oyunlar ne mesela? Bahsi geçen 2 ürün arasında uçurum var yani.
Mustafac41
Uzman
Amacın sadece oyun oynamaksa PS5 Pro al; eğer başka işler de yapacaksan, bence PC al.Kuracağım sistemi yalnızca 4K ultra ayarlarda oyun oynamak için kullanacağım. İş ve diğer işlerim için MacBook kullanıyorum bana yetiyor. Sizce sadece oyun için o kadar para harcamama değer mi? PS5 Pro almam mı daha mantıklı olur sistem dizmem mi?
İlgilendiğin oyun türlerine göre cevabı değişir. Çoğu büyük strateji oyuna erişimin olmayacak, dil yamaları ve modlama da diğer büyük eksiler sayılır. Gamepadler klavye+mouse ikilisi kadar uzun ömürlü olmuyor ve pek ucuz değiller.
Avantajlar da var tabi. Hepimizin ağladığı optimizasyon sorun olmayacak, rekabetçi oyunlarda hileciler fink atmayacak ve yeni nesil konsollar gelene kadar ekran kartı, işlemci vb performans artırıcı donanımlar için para ve zaman harcamayacaksın.
Son olarak dualsense Pc'de konsoldaki gibi tam performanslı kullanılamıyor. Konsol ticareti de canlı bir sektördür. Eski konsolu satıp yenisiyle işine rahatça devam edersin.
Avantajlar da var tabi. Hepimizin ağladığı optimizasyon sorun olmayacak, rekabetçi oyunlarda hileciler fink atmayacak ve yeni nesil konsollar gelene kadar ekran kartı, işlemci vb performans artırıcı donanımlar için para ve zaman harcamayacaksın.
Son olarak dualsense Pc'de konsoldaki gibi tam performanslı kullanılamıyor. Konsol ticareti de canlı bir sektördür. Eski konsolu satıp yenisiyle işine rahatça devam edersin.
LA Knight
Üstün
Yani bunu PS5 Pro da kaldırır da 4 yıl sonrası belirsiz. Mecburen bilgisayar diyorum da 5090 almanı tasvip etmiyorum.single player hikayeli oyunlar seviyorum. cyberpunk 2077, ac shadows, tlou tarzı.
Gloxinium
Becerikli
PS5 pro alırsan 30 fps oyun oynamaya mahkum olursun, ve 2025 yılında 30 fps şahsen hiç kabul edilebilir bir seviye değil. Sadece oyun oynayacaksan 5090 abartı kaçabilir, 5080 sadece oyun için yeterli olacaktır. Aynı şekilde sadece oyun için bir sistem düşünüyorsan AMD sistem tercih edin, Intel'e göre oyun performansı kat kat iyi, 3D V-Cache'li bir AMD işlemci tercih ederseniz oyun için en iyi sistemi almış olursunuz. Bu kombolu bir sistem toplarsanız zaten gelecek 10-15 yıl bilgisayar almanıza çok gerek kalmaz, DLSS ve Frame Generation özellikleride sizi baya bi idare eder.Kuracağım sistemi yalnızca 4K ultra ayarlarda oyun oynamak için kullanacağım. İş ve diğer işlerim için MacBook kullanıyorum bana yetiyor. Sizce sadece oyun için o kadar para harcamama değer mi? PS5 Pro almam mı daha mantıklı olur sistem dizmem mi?