RTX 5080 HOF fan curve sorunu ve yüksek RPM şikayeti

taylansimdi

Uzman
Arkadaşlar, herkese merhaba. Dün yeni RTX 5080 HOF ekran kartımı montajladım. Hiçbir sorun yok, fakat fan curve ayarlayamıyorum; hiçbir program çalışmıyor. Çift BIOS’u var ve her iki modda da fan aynı hızda dönüyor, yaklaşık 3420 RPM, çok sesli ve rahatsız edici. Aynı seriden alanlar aynı sorunu yaşıyor mu? Konuşalım lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
INNO3D X3 giriş modeli aldım. 320W çekerken %55 fanda 1900 RPM. Bilemedim sizin neden öyle.. fan curvei kendim yaptım tabii ve undervolt yaptım.

INNO3D X3 giriş modeli aldım. 320W çekerken %55 fanda 1900 RPM. Bilemedim sizin neden öyle. Fan curvei kendim yaptım tabii ve undervolt yaptım.

Hocam neredeyse en top tier modellerden birini aldım bana denk geldi herhalde. BIOS Switch'te işe yaramıyor. Gaming ve OC olarak 2 Switch var. Fan gene aynı. Birçok driver denedim çözüm olmadı.
MSI Afterburner
Fan Control vs. hiçbiri işe yaramıyor.

İade edin ya da garantiye yollayın o halde hocam.

Peki undervolt ya da overclock yaptınız mı? Genel olarak örneğin iyi bir oyunda tam yükte kaç sıcaklığı ve fan değeri?

Kazasız belasız kullanın hocam. Sorma nedenim ben de bir aralar takip ediyordum o kartı ama doğru düzgün indirime girmeyince almamıştım. Kaç bin TL'ye satın aldınız hocam ve nereden?

Hocam peşine taksit ile aldım 75 küsura crown aksesuarı dahil olan model. TR pazarında satılan paketlerde genelde çıkmıyor bir de OC meraklısıyım o yüzden seçtim umarım beklentimi karşılar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…