casper04 22

Uzman
Merhabalar, RTX 5080 için bu iki marka arasında kaldım da Colorful daha performanslı çalışıyormuş, çok fark etmese de Asus TUF'un ise garantisi fazla. İleride upgrade etmek istersem garantisi varken satabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Colorful iGame 2 sene garantili 91.600 TL

Asus TUF 5 sene garantili 94.800 TL

TUF'un şu anki fiyatı 99.950 TL ama yine eski fiyatına inecektir. TUF alacaksam 95 bine falan, yani eski fiyatına inince alacağım.

Hepsiburada üzerinden alacağım da bana TUF daha mantıklı geliyor, garantisinden dolayı ve upgrade etmek istersem ileride de garantisi varken 4 sene sonra satıp upgrade edebilirim diye düşünüyorum.

Colorful iGame Ultra RTX 5080:

ASUS TUF RTX 5080:

İkisi de aynı kart markaya fazla para ödemeye gerek yok bence. Ucuz bulabiliyorken alın. 5060lar bile 16dan yıl içinde 22ere geldi çok beklemeyin.

İkisi de aynı kart markaya fazla para ödemeye gerek yok bence. Ucuz bulabiliyorken alın. 5060lar bile 16dan yıl içinde 22ere geldi çok beklemeyin.
Ya 4K oynayacağım için bana 5 sene götürmez o kart(5080) gibi geliyor ve upgrade etmeye mecbur kalacağım gibi görünüyor. Aslında ben sık upgrade yapan biri değilim. Gittiği yere kadar kullanırım aldığım parçaları ama 4K olunca sanki beni upgrade etmeye mecbur bırakacakmış gibi geliyor o yüzden upgrade i göz önünde bulundurunca TUF daha mantıklı geliyor. İkinci elde garantisi bitmiş kartı insanlar alır mı emin değilim açıkçası ama 1 sene dahi garantisi kalsa TUF’u icap ederse satmak daha rahat olur gibi geliyor bana. Colorful için ROG seviyesi diyorlar az birşey değil bu. Öte yandan satarken de çok da zarara bakmamak lazım o zaman yani. Zarar demeyim de yani garantisi devam eden kartı daha rahat alırlar gibi geldi bana o yüzden. Bunlara ek olarak da götürdüğü yere kadar da kullanabilirim öyle bir fikrim de var yani. İlla upgrade edeceğim diye birşey yok ama 5 sene içinde mecburen edecekmişim gibi geliyor 4K için.

Tasarım olarak da Colorful IGame'den daha iyi tasarım yok piyasada şu an bana göre en iyisi hem white modeli hem de Black modeli.
Upgrade 5 sene sonra mı önce mi olur onu düşünüyorum hocam ben öyle alayım 10 sene kullanayım imkansız gibi birşey 4K’da zaten ama 5 sene götürecekse TUF da Colorful da garantisi bitmiş olacağı için bir fark olmayacak yani.

Ya 4K oynayacağım için bana 5 sene götürmez o kart(5080) gibi geliyor ve upgrade etmeye mecbur kalacağım gibi görünüyor. Aslında ben sık upgrade yapan biri değilim. Gittiği yere kadar kullanırım aldığım parçaları ama 4K olunca sanki beni upgrade etmeye mecbur bırakacakmış gibi geliyor o yüzden upgrade i göz önünde bulundurunca TUF daha mantıklı geliyor. İkinci elde garantisi bitmiş kartı insanlar alır mı emin değilim açıkçası ama 1 sene dahi garantisi kalsa TUF’u icap ederse satmak daha rahat olur gibi geliyor bana. Colorful için ROG seviyesi diyorlar az birşey değil bu. Öte yandan satarken de çok da zarara bakmamak lazım o zaman yani. Zarar demeyim de yani garantisi devam eden kartı daha rahat alırlar gibi geldi bana o yüzden. Bunlara ek olarak da götürdüğü yere kadar da kullanabilirim öyle bir fikrim de var yani. İlla upgrade edeceğim diye birşey yok ama 5 sene içinde mecburen edecekmişim gibi geliyor 4K için.

Upgrade 5 sene sonra mı önce mi olur onu düşünüyorum hocam ben öyle alayım 10 sene kullanayım imkansız gibi birşey 4K’da zaten ama 5 sene götürecekse TUF da Colorful da garantisi bitmiş olacağı için bir fark olmayacak yani.
4K'da bu kartı 5 sene kullanamayacağınızı düşündürten insanları takip etmeyi bırakın bence.

Ya 4K oynayacağım için bana 5 sene götürmez o kart(5080) gibi geliyor ve upgrade etmeye mecbur kalacağım gibi görünüyor. Aslında ben sık upgrade yapan biri değilim. Gittiği yere kadar kullanırım aldığım parçaları ama 4K olunca sanki beni upgrade etmeye mecbur bırakacakmış gibi geliyor o yüzden upgrade i göz önünde bulundurunca TUF daha mantıklı geliyor. İkinci elde garantisi bitmiş kartı insanlar alır mı emin değilim açıkçası ama 1 sene dahi garantisi kalsa TUF'u icap ederse satmak daha rahat olur gibi geliyor bana. Colorful için ROG seviyesi diyorlar az bir şey değil bu. Öte yandan satarken de çok da zarara bakmamak lazım o zaman yani. Zarar demeyim de yani garantisi devam eden kartı daha rahat alırlar gibi geldi bana o yüzden. Bunlara ek olarak da götürdüğü yere kadar da kullanabilirim öyle bir fikrim de var yani. İlla upgrade edeceğim diye bir şey yok ama 5 sene içinde mecburen edecekmişim gibi geliyor 4K için.

Upgrade 5 sene sonra mı önce mi olur onu düşünüyorum hocam ben öyle alayım 10 sene kullanayım imkansız gibi bir şey 4K'da zaten ama 5 sene götürecekse TUF da Colorful da garantisi bitmiş olacağı için bir fark olmayacak yani.

Dostum yapay zekâ gelişiyor yakında bu kartla 8K bile oynarsın gibi geliyor bana geri kalan işi AI yapacak zaten çok takma kafana alacaksan al şimdiden zamlar yavaş yavaş geliyor.

4K'da bu kartı 5 sene kullanamayacağınızı düşündürten insanları takip etmeyi bırakın bence.
Anladım, o şekilde bir fikir empoze edildi o yüzden endişelendim. Rahat rahat 5 sene kullanacaksam 4K'da Colorful hem daha ucuz, hem daha güçlü olduğu için onu tercih ederim.

Dostum yapay zekâ gelişiyor yakında bu kartla 8K bile oynarsın gibi geliyor bana geri kalan işi AI yapacak zaten çok takma kafana alacaksan al şimdiden zamlar yavaş yavaş geliyor.
Anladım, Colorful almak daha doğru tercih o zaman.