4K da rahat gider AI işleri dursa belki zorlanabilir fakat AI sayesinde uzun yıllar sorun yaşamazsın garanti kısmında ise insanlar garantisi yok diye direk ilandan çıkmaz güvenlik etiketine bakar FurMark testi ister onlarda sıkıntı yoksa zaten alacak alır tabii garantili ürün daha pahalıya satılır ama 4K da ileride yetmez diye satacaksanız satmanızı önermem.
Ben 4K da yetersiz gelir diye düşünmüştüm ona ek olarak da 5 sene garantili olunca elden çıkarması kolay olur diye düşünmüştüm ama bir yandan da diyorum ki ROG serisi bir karta eşdeğer kart kullanmaktan niye geride kalayım hem de daha ucuza diyorum kendimce. Colorful’da coil whine durumu var mı bu modelde bilginiz var mı? Yani Asus TUF daha bilindik ve sağlam diyorlar malzeme kalitesinden dolayı ama Colorful daha performanslı diyorlar. Teknolojide devrim olursa mesela RT, PT yönünde ve satmak istersem Colorful da satılmaz mı garantisiz olsa da sonuçta 5080 yani?

Ben 4K da yetersiz gelir diye düşünmüştüm ona ek olarak da 5 sene garantili olunca elden çıkarması kolay olur diye düşünmüştüm ama bir yandan da diyorum ki ROG serisi bir karta eş değer kart kullanmaktan niye geride kalayım hem de daha ucuza diyorum kendimce. Colorful'da coil whine durumu var mı bu modelde bilginiz var mı? Yani ASUS TUF daha bilindik ve sağlam diyorlar malzeme kalitesinden dolayı ama Colorful daha performanslı diyorlar. Teknolojide devrim olursa mesela RT, pt yönünde ve satmak istersem Colorful da satılmaz mı garantisiz olsa da sonuçta 5080 yani?

Satılır tabii ki kartta anormallik yoksa.

Colorful tercih edeceğim.

Kısa vadede satmam ya hocam 5080 alıp 6000 serisine upgrade düşündüm de sonra vazgeçtim yani gittiği yere kadar kullanayım diyorum ama Colorful IGame tasarımını da çok beğendim ROG’la da eşdeğermiş veya hemen ensesindeymiş ben kendim araştırmadım açıkçası doğruyu söyleyim. Söylenene itibar ediyorum o yüzden Colorful alayım diyorum. Daha ne olsun 130K’lık kart ile eşdeğerse.

Colorful aldım, herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Colorful IGame tasarımını da çok beğendim ROG’la da eşdeğermiş veya hemen ensesindeymiş ben kendim araştırmadım açıkçası doğruyu söyleyim.
O bilgiyi hangi deccel ortaya attı ilk bilmiyorum. Hala izini sürüyorum onun.
İgame Ultra değil, Vulcan'lar ROG dengi.
Kötü kart değil hayırlı olsun.

Özelden yazıyorum hocam kimin dediğini. TUF ile arada kaldım mesela TUF şuan 99500 TL, IGame’i ise 91555’e aldım. TUF arada 94800 gibi bir fiyata da düşüyor. IGame, ROG ile eşdeğer diyorlar kimin dediğini atacağım da bu hepsiburada yorumlarında da mevcut. TUF daha iyi derseniz onu da alabilirim henüz yollamamışlar IGame’i ama Colorful tepe seviye TUF’un bir klasman üstü dediler.

Colorful Igame Geforce Rtx 5080 Ultra Gddr7 256BIT Ultra (W Oc 16GB-V) 16GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

PM atmayı denedim, size atamıyorum izin verirseniz atayım çünkü farklı forumun linkini buraya yazmam yasak mı değil mi bilmiyorum eğer yasaksa ceza almayım.

Malum konu hatta buraya da ekleyim hocam. Farklı site paylaşımı yasaksa şimdiden özür diliyorum forum yönetiminden.

Özelden yazıyorum hocam kimin dediğini. TUF ile arada kaldım mesela TUF şuan 99500 TL, IGame’i ise 91555’e aldım. TUF arada 94800 gibi bir fiyata da düşüyor. IGame, ROG ile eşdeğer diyorlar kimin dediğini atacağım da bu hepsiburada yorumlarında da mevcut. TUF daha iyi derseniz onu da alabilirim henüz yollamamışlar IGame’i ama Colorful tepe seviye TUF’un bir klasman üstü dediler.

Colorful Igame Geforce Rtx 5080 Ultra Gddr7 256BIT Ultra (W Oc 16GB-V) 16GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

PM atmayı denedim, size atamıyorum izin verirseniz atayım çünkü farklı forumun linkini buraya yazmam yasak mı değil mi bilmiyorum eğer yasaksa ceza almayım.

Malum konu hatta buraya da ekleyim hocam. Farklı site paylaşımı yasaksa şimdiden özür diliyorum forum yönetiminden.
Güzel kart, TUF ile kapışır ancak ROG diyenler abartıyor orada.
Ben şunu seviyorum ama herkese gitmez bu.

Birde şurada 10k daha ucuza var aynı model. Değiştirilmiş veya satıcı güvenilir ise (attığın linkteki 95k lık satıcıysa yani) daha mantıklı

Birde şurada 10k daha ucuza var aynı model. Değiştirilmiş veya satıcı güvenilir ise (attığın linkteki 95k lık satıcıysa yani) daha mantıklı
Anladım hocam yani bana da malzeme kalitesi olarak pek inandırıcı gelmedi ama soğutma performansı olarak belki olabilir yani ROG’a yakındır yada ensesindedir mesela onu anlarım. 5 sene garantiden dolayı TUF’a daha sıcak bakıyordum yalan değil ama Colorful’un daha da performanslı çalıştığı söylendi TUF’a göre o yüzden onu tercih ettim yoksa garanti söz konusu olduğunda Asus alacaktım. Bu arada hem attığınız model beyaz, ben siyah aldım hem de kredi kartına taksitle alacağım için vade farklı alıyor fahiş şekilde. Colorful TUF’dan daha iyiyse dahi kullanırım yani değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum sırf 3 sene garanti için ki kolay kolay ekran kartı bozulmaz diye düşünüyorum. Ben OC yada UV de yapmayacağım sonuçta. 2 sene içinde bir sıkıntısı olursa olur diye düşünüyorum(fabrika çıkışı vs.).

Malum konu 2 Hocam isterseniz kxy’nin mesajlarına da bakabilirsiniz konudaki. Bence doğrudur ya malzeme kalitesi olarak belki değildir de soğutma performansı olarak belki kapışıyordur ROG ile. Çok iddialı söylemiş baksanıza.

Anladım hocam yani bana da malzeme kalitesi olarak pek inandırıcı gelmedi ama soğutma performansı olarak belki olabilir yani ROG’a yakındır yada ensesindedir mesela onu anlarım. 5 sene garantiden dolayı TUF’a daha sıcak bakıyordum yalan değil ama Colorful’un daha da performanslı çalıştığı söylendi TUF’a göre o yüzden onu tercih ettim yoksa garanti söz konusu olduğunda Asus alacaktım. Bu arada hem attığınız model beyaz, ben siyah aldım hem de kredi kartına taksitle alacağım için vade farklı alıyor fahiş şekilde. Colorful TUF’dan daha iyiyse dahi kullanırım yani değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum sırf 3 sene garanti için ki kolay kolay ekran kartı bozulmaz diye düşünüyorum. Ben OC yada UV de yapmayacağım sonuçta. 2 sene içinde bir sıkıntısı olursa olur diye düşünüyorum(fabrika çıkışı vs.).

Malum konu 2 Hocam isterseniz kxy’nin mesajlarına da bakabilirsiniz konudaki. Bence doğrudur ya malzeme kalitesi olarak belki değildir de soğutma performansı olarak belki kapışıyordur ROG ile. Çok iddialı söylemiş baksanıza.
RTX 40 için de benzer söylemler vardı. Bir kaç yerde konu açmıştım.
Ele aldığındaki malzeme kalitesini bilmem de soğutma olarak ROG hep zorluyordu. Advenced veya Vulcan RTX 40'larda ROG'a daha yakındı. Ama kötü bir kart olmadığı kesin. Macun akıtan Gigabyte'ın aksine.

RTX 40 için de benzer söylemler vardı. Bir kaç yerde konu açmıştım.
Ele aldığındaki malzeme kalitesini bilmem de soğutma olarak ROG hep zorluyordu. Advenced veya Vulcan RTX 40'larda ROG'a daha yakındı. Ama kötü bir kart olmadığı kesin. Macun akıtan Gigabyte'ın aksine.
Anladım. TUF mu daha önde yoksa Colorful mu sizce? Konudaki mesajları okudunuz mu? Uzun süre kullanacaksan Colorful dedi arkadaşlar ama satmayı düşünüyorsan garantiden dolayı TUF demişlerdi de hangi kart daha kaliteli onu sorayım direk