İyi forumlar. Bir saat önce CS2'de drop sorunu başladı. 1 saat önceki maçımda yoktu ancak şimdi sıkmaya başladığımda çok sık droplar yiyorum. FPS'im 400 civarları 4:3 oynuyorum ve drop anında FPS düşüşü görmüyorum.

Sistemim:

RTX 5080
R7 9800X3D
990 Pro 2 TB
2X16 6400 MHz CL26 RAM
HX1500i

Oyunun dosyalarını doğruladım işe yaramadı.

@Hamza Ensar Sağlam PBO-CO yapmış mıydın, Data Scramble ayarı Auto mu şu anda? Güncel Zen atar mısın bir de.

1763907481341.webp

O ayarlara birazdan bakayım.

1763907761358.webp

@Hamza Ensar Sağlam TRAS-80 yap, misc-1.2 çek, bir de tphyrdl 34-36 şu anda sende, DRAM timings içinden pmu training gir, oradan ardptrinitval değerini manuel deyip 0 çek, A2-B2 SS gönder sonrasında.

Data scramble-Auto kalsın. Bank swap mode-swap APU yap yapmadıysan bir de. PBO kısmını Curve Optimizer şu anlık verme, düz PBO enabled kalsın.

Windows kaynaklı olmayabilir mevcut sorun.

CL26 için 1.65 vdd sınırda kalıyor olabilir, uzun teste almadın bir de o var.

Güç planı dengelide kullan, high performance alma.

AM5'te tuning zor ve detaylıdır. 1 günde halletiğini sanıyorsan yanılıyorsun, ciddi uğraşman lazım bu işe :D CPU+GPU+RAM derken 1 yılım gitti benim.

Eki Görüntüle 204523

@Hamza Ensar Sağlam TRAS-80 yap, misc-1.2 çek, bir de tphyrdl 34-36 şu anda sende, DRAM timings içinden pmu training gir, oradan ardptrinitval değerini manuel deyip 0 çek, A2-B2 SS gönder sonrasında.

Data scramble-Auto kalsın. Bank swap mode-swap APU yap yapmadıysan bir de. PBO kısmını Curve Optimizer şu anlık verme, düz PBO enabled kalsın.

Windows kaynaklı olmayabilir mevcut sorun.

CL26 için 1.65 vdd sınırda kalıyor olabilir, uzun teste almadın bir de o var.

Güç planı dengelide kullan, high performance alma.

Hocam Forza'da denedim gram sorun yok mis gibi oynuyorum. CS'de sorun olabilir mi?

6000-6600 arası hepsini açabildim gün sonunda, o iyi oldu. 6600 için limitlerin dışına çıkman gerekiyor tabii.

Hocam Forza'da denedim gram sorun yok mis gibi oynuyorum. CS'de sorun olabilir mi?

Olabilir, bu dediğim ekstra şeyler etkiliyordur.
Her oyun negatif etkilenmez, RAM ucundan instabil olsa bile drop yapmazken CS yapabilir mesela, aynısı Curve Optimizer için geçerli. Data scramble Auto çek bir de. Her oyunda iyi çalışmıyor, bellek kontrolcüyü zorluyor. Data'nın yazılmadan önce scramble edilmesi Imc'yi rahatlatıyor.
TRAS-48 CS'de çalışmıyor olabilir, tras AM5'in 1 numaralı düşmanı, droplatıyor tras değerleri bazı oyunlarda, her oyunda yapmaz. Benim 42 droplatmıyor 80 droplatıyor mesela, mantığı yok. Bazı oyunda da 80 iyi, testte hata da vermez, bozuk bir parametre.

@Hamza Ensar Sağlam ard değerini 0 çek, 2 kanalı eşitle, phy 34-34 olsun. O önemli.

Şu anda 2 kanal senkron değil.

6000-6600 arası hepsini açabildim gün sonunda, o iyi oldu. 6600 için limitlerin dışına çıkman gerekiyor tabii.

Olabilir, bu dediğim ekstra şeyler etkiliyordur.

Her oyun negatif etkilenmez, RAM ucundan instabil olsa bile drop yapmazken CS yapabilir mesela, aynısı Curve Optimizer için geçerli. Data scramble Auto çek bir de. Her oyunda iyi çalışmıyor, bellek kontrolcüyü zorluyor. Data'nın yazılmadan önce scramble edilmesi Imc'yi rahatlatıyor.

TRAS-48 CS'de çalışmıyor olabilir, tras AM5'in 1 numaralı düşmanı, droplatıyor tras değerleri bazı oyunlarda, her oyunda yapmaz. Benim 42 droplatmıyor 80 droplatıyor mesela, mantığı yok. Bazı oyunda da 80 iyi, testte hata da vermez, bozuk bir parametre.

@Hamza Ensar Sağlam ard değerini 0 çek, 2 kanalı eşitle, phy 34-34 olsun. O önemli.

Şu anda 2 kanal senkron değil.

Olayı anlamak için direkt OC'yi kaldırıp deney yaptım yine sorun çözülmedi hocam.