UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar, RTX 5080 EXG ekran kartını sipariş verdim. Sizce RTX 5080 Super beklenmeli mi? Bu yıl sonunda çıkacak diyorlar. Ekran kartım yok, çok geç çıkacağı için herhangi bir pişmanlık duyar mıyım eğer Super modelini almazsam? Bir de RTX 5080 16GB + RTX 5080 Super 24GB olacağı hakkında duyumlar var. Araştırdığım kadarıyla sadece VRAM olarak artıracaklar, diğer kalan özellikler aynı. Pek bir şey fark ettirir mi? Genellikle FPS oyunları oynuyorum, 2K ve 1080P, 4K'ya geçerim ilerleyen zamanlarda belki.

Arkadaşlar, RTX 5080 exg ekran kartını sipariş verdim. Sizce RTX 5080 Super beklenmeli mi? Bu yıl sonunda çıkacak diyorlar. Ekran kartım yok, çok geç çıkacağı için herhangi bir pişmanlık duyar mıyım eğer super modelini almazsam? Bir de RTX 5080 16 GB + RTX 5080 Super 24 GB olacağı hakkında duyumlar var. Araştırdığım kadarıyla sadece VRAM olarak artıracaklar, diğer kalan özellikler aynı. Pek bir şey fark ettirir mi? Genellikle FPS oyunları oynuyorum, 2K ve 1080p, 4K'ya geçerim ilerleyen zamanlarda belki.

Hocam önceki konunda 5070 Ti aldığını söylemişsin ve neredeyse herkes mantıklı bir tercih yaptığını söylemiş neden peki bu durumdan vazgeçip bütçeyi 5080'e zorlama kararı aldın.

Once 9070xt sonra 5070tı sımdı de 5080. Iptal et cıkınca 5080 super alırsın sonra onu ıptal edersın.
Öncelikle hocam düşüncelerinizi belirtmenizi istedim.
Ben kararsız olabilirim normal bir durumdur sonuçta ekmek almıyoruz ekran kartı alıyoruz ya hani.

Aralarında bulunacak olan muhtemel 20 bin TL'lik fiyat farkını verebilecek ve minimum 6 ay daha bekleyebilecekseniz neden olmasın?
Ya sıkıntı şurada hocam 6 ay uzun bir süre ama o 6 ayda tabi bütçemi artırabilirim tabii lakin beklemeye değecek bir performans farkı yaratır mı ona aklım takıldı benim sırf 24GB VRAM olacak diye beklememe değer mi ?

Hocam önceki konunda 5070 Ti aldığını söylemişsin ve neredeyse herkes mantıklı bir tercih yaptığını söylemiş neden peki bu durumdan vazgeçip bütçeyi 5080'e zorlama kararı aldın.
Almış iken bir kere alayım uzun yıl kullanmak için hocam bir nevi heves diyelim.

Sene sonunu ekran kartsız bekleyeceksin, 5080 fiyati da uçacak, 5080 Super çıktığında stok bulamayacaksın, ikinci partta fiyatlar bir daha uçacak. Sen paranla şimdiden yatirim falan yap :D
Hakikaten öyle hocam malum TR'de yaşıyoruz ekmeğin fiyatını hepimiz biliyoruz o bile yükseliyor :D

Öncelikle hocam düşüncelerinizi belirtmenizi istedim.
Ben kararsız olabilirim normal bir durumdur sonuçta ekmek almıyoruz ekran kartı alıyoruz ya hani.
Yanı tum kartların fıyatı bellı performansı bellı eger halı hazırda 5080 aldıysan kullan 6 ay uzun bır sure fıyatlar ne olur kım bılır.