RTX 5080 sistem toplama önerisi

Teşekkür ederim yorumlarınız için hocam.

Maalesef bahsettiğim RAM'leri geçtiğimiz günlerde 2x32 olacak şekilde ikisini yaklaşık 8000TL'ye satın aldım. Eğer bahsettiğiniz kadar kötü ise ilerleyen senelerde planladığım upgrade içerisinde, 4x32 olacak şekilde RAM'leri komple yenileyebilirim.

SSD'yi değiştrebilirim hocam. Bahsettiğiniz parçaları not aldım, önümüzdeki günlerde indirimleri kovalayarak belki uyguna denk getirebilirim. Her halükarda önümüzdeki zamanlarda ikinci bir yüksek kapasiteli bir SSD alma planım var. Ana kart'ın desteklediği şekilde bir model seçip sisteme monte edeceğim.

Kasada ve diğer parçalarda görsellik gibi bir derdim yok açıkcası. İşlemci için her ne kadar sizler tarafından sıvı soğutma önerilse de, biraz ön yargılıyım, eski kafalıyım diyebilirim. Hava soğutma sistemi bana daha güvenli geliyor. İyi bir kasa soğutma sisteminin de buna yardımcı olacağını düşündüğüm için NZXT H Series H9 Flow modelini seçmiştim. İşlemci soğutması için de "Thermalright Phantom Spirit 120 EVO" veya "DeepCool AK620 Zero Dark Kule" arasındayım. Nakerosu hocamın bahsettiği kasayı da araştırmaktayım aynı zamanda.

4x32 stabil çalışmaz 5200MT/s üzeri açarsa öpüp başımıza koyalım.
İade edemiyorum diyorsanız kalsın. Yapacak bir şey yok.

Dediğim gibi Renegade şuan fazla pahalı. 1.500TL üstğne 2TB alınabiliyor zaten. 1TB alıcaksanız daha ucuz bir model seçin, DRAM'li modeller mevcut yine.

Görsellik önemli değilse dediğim gibi bütçeyi diğer parçalara ayırın.

Sıvı soğutma evet, patlama, akma riskleri elbet mevcut. Ama düşük ihtimal.
Ama o işlemciyi hava soğutmalar tutar-tutmaz arası.
İlla hava soğutma alıcaksanı Phantom Spirit 120 EVO ve üzeri bir model alın.

Lian Li hakkında şöyle bir bilgi vereyim; 6 yıl boyunca her yıl %15 azalacak şekilde sistem maaliyetini karşılıyor.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, aydınlattınız beni, kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…