Krmm

Üstün
2 ay sonra 540 Hertz monitöre geçiş yapacağım. Haliyle sistemimi de high-end dizeceğim. 4090 + 7950X3D dizebilirim. CS2-PUBG ve Rainbow oynuyorum. Bu oyunlarda 540 FPS üstüne çıkabilir miyim yoksa RTX 5090 ile beraber Ryzen'in 9000 serisi X3D işlemcisiyle bir sistem mi toplayayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaman ve imkan varsa beklenir 4090 fiyatı düşebilir 5xxx serisinin çıkması ile kur aynı kalırsa daha kârlı çıkarsınız 4090 bile alsanız. Burada önemli konu dlss desteği ne olacak 5xxx serisinin çıkınca atıyorum dlss 5 sadece bu seri destekleyecek 4xxx serisi almayacak diyebilirler. Ona göre plan yaparsınız. Bahsettiğiniz oyunlar içinse çok bir fark olmaz. %20 performans arttırdık. Söyle uçuyor böyle kaçıyor dedinilecek yine ama günlük kullanımda ne verecek testler kullanıcı yorumları ile karar vermeniz doğru olur.

Beklenilmesi gerektiğini düşünmüyorum çünkü tahminimce stok bulması dahi zor bir kart olacak. Bunun dışında tamamen şahsi fikrim CS2-PUBG ve Valorant için 4090 aşırı abartı bir kart bir de 540 Hz dediğinize göre 1080p oynamayı planlıyorsunuz. O kart dediğiniz oyunlar ve tahmin ettiğim çözünürlükte yazık olacak bir kart. Bence daha uygun ama yine çok yüksek FPS almanızı sağlayacak(çünkü dediğiniz oyunlar daha çok işlemciden güç alır) 4070, 4070s gibi bir kart işinizi gayet görür aradaki 50-60k para da cebinizde kalır.

NVIDIA ve ülkemizdeki bilgisayar satıcıları DLSS'i çok önemli bir satış noktası olarak gösteriyor ama öyle değil. DLSS'in pratikte high-end ekran kartları için çok bir önemi yok. Ben de 3090 kullanıyorum DLSS'i hiç açmıyorum bile.
Dlss FPS fetişi ile oyunlara yatırım yapan firmaların hemen çıkalım her sene çıkalım diye baskısı sonucu firmaların kaçış noktası oldu. 2k oynuyorum diye kendimizi kandırıyoruz gün sonunda ışın izleme teknolojisini kartlar native olarak sağlayabilse vazgeçilir zaten.

NVIDIA ve ülkemizdeki bilgisayar satıcıları DLSS'i çok önemli bir satış noktası olarak gösteriyor ama öyle değil. DLSS'in pratikte high-end ekran kartları için çok bir önemi yok. Ben de 3090 kullanıyorum DLSS'i hiç açmıyorum bile.

4K 60 FPS ve Ultra ayarlarda oynayacağın herhangi bir oyun için gayet gerekiyor dostum, ne demek çok bir önemi yok? DLSS'in kullanım amacı sistemin gücüne göre değişiyor, birisi son nesil AAA oyunları en yüksekte daha stabil FPS'lerle oynamak, diğeri ise gücü yetmediği için FPS'ini arttırmak için kullanıyor.

En güçlü GPU'dan ziyade, yatırımı en güçlü CPU'ya yapın derim. 5090'ı beklemeyip 9000 serisi Ryzen işlemcileri beklerdim ben.

Çünkü 7090 bile taksanız 1080P çözünürlükte felaket bir CPU bound yiyeceğiniz için 540 FPS görmeniz imkansız olacak.

4K 60 FPS ve Ultra ayarlarda oynayacağın herhangi bir oyun için gayet gerekiyor dostum, ne demek çok bir önemi yok? DLSS'in kullanım amacı sistemin gücüne göre değişiyor, birisi son nesil AAA oyunları en yüksekte daha stabil FPS'lerle oynamak, diğeri ise gücü yetmediği için FPS'ini arttırmak için kullanıyor.
Yok abi. DLSS kullanmak yerine ayarları azıcık düşürüyorum. Gerçek 4K oynamak istiyorum DLSS niye açayım :)

En güçlü GPU'dan ziyade, yatırımı en güçlü CPU'ya yapın derim. 5090'ı beklemeyip 9000 serisi Ryzen işlemcileri beklerdim ben.

Çünkü 7090 bile taksanız 1080p çözünürlükte felaket bir CPU bound yiyeceğiniz için 540 FPS görmeniz imkansız olacak.

İşlemciyi 9000X3D alacağım zaten de ekran kartını ne alim hocam 4090 mı?

İşlemciyi 9000X3D alacağım zaten de ekran kartını ne alayım hocam 4090 mı?

Evet. Düşündüğünüz oyunlarda 9000 serisi işlemciler ile çok rahat 500+ FPS alırsınız 1080p için. Hatta 7000 serisi ile de alınabilir aynısı ama 5090'a ihtiyacınız yok. 4090 bile asırlar boyu yetecek, onun yerine yatırımı işlemciye yapın.