Dalga geçiyorsunuz sanırım fakat evet 1600 watt PSU alacam zaten.

Aslında konuyu açarken başlığı 'x' serisi anakart şart mı diye yazdım fakat mod arkadaşlar bu şekilde düzeltmişler. Yani x serisi anakart şart diyorsunuz değil mi ?

Siz ne düşünüyorsunuz , bu atmış olduğum B serisi anakart bu senaryoda yeterli olur mu yoksa x serisi şart mı ?
Olursa iyi olur abi. Ama tabii kaliteli orta düzey kartlar bile iş görebilir belki.

Siz ne düşünüyorsunuz , bu atmış olduğum B serisi anakart bu senaryoda yeterli olur mu yoksa x serisi şart mı ?
Anakartlar hakkında çok bilgim yok, B serisi ile X serisi arasında bildiğim farklar overclock ve slot sayıları ve slotların desteklediği teknolojiler diyebilirim. Siz zaten overclock yapmayacağım demişsiniz, benim bildiğim diğer bir fark X serisi anakartlarda daha birden fazla PCIe slotu olması, bu slotların hepsinin üst seviye, x16 ve Gen 5 olması, NVMe slotlarınında bir veya ikiden fazla sunulması gibi farklardı. Sizin attığınız B serisi olmasına rağmen ASUS ROG olmasından ötürü tıpkı X serisi bir anakart gibi bol bol PCIe ve NVMe slotu ile donatılmış. Bu noktadan sonra ASUS'un bu anakartının herhangi bir X serisi anakarttan ne farkı kalıyor bende bilmiyorum, muhtemelen donatılar fazla olsa da chipset hala B650 chipseti olduğundan bazı limitlere tabii oluyorlardır ancak bunlarında O.C ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yani benimde çok bilgim yok, tamamen varsayımlar üstünden gittim.