francisco77

Uzman
Malum 5 bin serisi beklentileri karşılamadı. Hem düşük VRAM hem stok sıkıntıları ve fahiş fiyatlarla gerekli satış rakamlarına ulaşamadı. NVIDIA da 24 GB VRAM'li 5080 Super hamlesine hazırlanıyor. Muhtemelen bu sonbaharda gelir. Acaba GTA 6'nın ertelenmesiyle NVIDIA 6 bin serisinin çıkışı arasında bağlantı olabilir mi? Belki de GTA 6 bir 6 ay daha ertelenir ve RTX 6 bin serisi ile piyasaya çıkar, ne dersiniz? Ya da NVIDIA 6 ay öne çeker RTX 6000 serisini.

Malum 5 bin serisi beklentileri karşılamadı. Hem düşük VRAM hem stok sıkıntıları ve fahiş fiyatlarla gerekli satış rakamlarına ulaşamadı. NVIDIA da 24 GB VRAM'li 5080 Super hamlesine hazırlanıyor. Muhtemelen bu sonbaharda gelir. Acaba GTA 6'nın ertelenmesiyle NVIDIA 6 bin serisinin çıkışı arasında bağlantı olabilir mi? Belki de GTA 6 bir 6 ay daha ertelenir ve RTX 6 bin serisi ile piyasaya çıkar, ne dersiniz? Ya da NVIDIA 6 ay öne çeker RTX 6000 serisini.

Ortalama 2 yılda bir seri çıkartıyor 2026'da geleceğini düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum daha 5000 serisinin stokları bile yeni düzeldi, en az 2 sene satış yapacaklar.

Doğru diyorsunuz ancak MFG'ye yüklenen 5 bin serisinden sonra kullanıcıların talebiyle belki tekrar yüksek VRAM'li ekran kartları çıkarıp (24 GB 5080 Super söylentisi de bunun ön işareti gibi) 5 bin serisine daha fazla yatırım yapmayacaklardır.

Daha dur hocam Allah’ın izniyle bir 5000 serisi ekran kartı alacağız daha doğmamış çocuğa don biçmeyelim 😂

4090 Ekim 2022'de çıkmış. 5 bin serisi 3-4 ay gecikmeli çıktığı için döngü bozulmuş ancak 4 bin serisini esas alırsak 2026 sonu pekala çıkabilir GTA 6 için öne çekilir mi burada soru işareti kısım bence.

Sanmıyorum. Muhtemelen 4060 bile high 60FPS oynatacaktır. Rockstar iyi optimize yapıyor, sonuçta PS4 ve Xbox One nesline RDR2 çıkardılar.