Piyasayı NVIDIA'nın domine ettiği bir yerde neden kart üretmeyi bıraksınlar? NVIDIA için GeForce/oyun sektörü şirketin arka bahçesi olmuş durumda. AMD, Intel bile NVIDIA'yla yarışmak istiyorlarsa AI tarafından yarışmak istiyorlar. Oyun sektörünün kâr marjı düşük. 8060'da bile 8 GB VRAM görürsek istediğiniz kadar NVIDIA'ya kızın, yine herkes almak zorunda kalacak.

Yeni VRAM sıkıştırma teknolojileri geliştiriyorlar merak etmeyin onu.🤣🤣

Yeni VRAM sıkıştırma teknolojileri geliştiriyorlar merak etmeyin onu.🤣🤣
AI ile sıkıştırıp, açılacak sanırım. 5000 serisi tayfa çok heveslenmesin, sadece 6000 serisine özel olacaktır. Bir de bu yeni DLSS 5 yüz değiştirme teknolojisi de. 5000'e gelecek diyenler için umarım haklı çıkarsınız da. Zamanında biz de 3000 serisi için Frame Generation bekliyorduk.:giggle:

Intel oyunda kötü diye kaybetmiş mi oluyor?
Öyle bir söylemim mi oldu? Intel'in ticari dünyada hâlâ lider olduğunu biliyorum.

Son yıllardaki çıkışlarını baz alarak yaptım kıyaslamayı. Pazar payı olarak Intel hâlâ önde fakat AMD daha fazla artış gösteriyor.

Intel yavaştan toparlanıyor gibi yurt dışınsa en son çıkan Ultra islemci ve bu islemciye özel kampanyalar gayet cezbedici ve Intel'den yeni gelecek işlemci haberleride iyi gözükmekte aslına bakarsanız.
Intel'in arkasında ABD Hükümeti var. Elbet toparlayacaktır. İşlemci tarafında güzel rekabet bekliyorum da ekran kartı konusunda hâlâ NVIDIA tekel kalacak bence.

AI ile sıkıştırıp, açılacak sanırım. 5000 serisi tayfa çok heveslenmesin, sadece 6000 serisine özel olacaktır. Bir de bu yeni DLSS 5 yüz değiştirme teknolojisi de. 5000'e gelecek diyenler için umarım haklı çıkarsınız da. Zamanında biz de 3000 serisi için frame generation bekliyorduk.:giggle:

5090 ekran kartları ile şu an demo aşamasında diye biliyorum bence 6000 serisi gecikirse 5000 serisine gelmesi beklenebilir.

5090 ekran kartları ile şu an demo aşamasında diye biliyorum bence 6000 serisi gecikirse 5000 serisine gelmesi beklenebilir.

6000 serisi (kod adı Ruby olacak diye duydum) yapay zekâ gücü bakımından 5000 serisinin iki katı güçte olacak diye duydum. Ayrıca NVIDIA'nın 6000 serisini sattırması için bir bahaneye ihtiyacı var değil mi?

6000 serisi (kod adı Ruby olacak diye duydum) yapay zekâ gücü bakımından 5000 serisinin iki katı güçte olacak diye duydum. Ayrıca NVIDIA'nın 6000 serisini sattırması için bir bahaneye ihtiyacı var değil mi?

Yani cevaplarımız uyuşuyor aslına bakarsanız keşke şu 6000 serisi 2nm olsa tadından. Yenmez aslında.