ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhabalar. Başıma gelen 2 münferit olaydan bahsetmek istiyorum. Hatta diğeri ile ilgili de konu açmıştım. Konu şu:

Şimdi kullanmadığım 32 GB'lık bir Kingston Data Traveler USB 3.0 bir USB vardı. İçerisine çeşitli İngilizce materyaller atacaktım özel ders için ve biçimlendirip virüs olmadığından emin olmak istedim. Masaüstümde Rufus durduğu için "önyüklenebilir değil" seçeneği ile NTFS seçtim ve dosya biçimi oluşturulurken hata verdi ve bildiğiniz USB bellek read only oldu ya da gitti. Diğer açtığım konuda da aynısı olmuştu. Bu sosyaldeki uyarma mesajıdır. Rufus'u kesinlikle önyüklenebilir olmayan modda format için kullanmayın. Burada 32GB ve altı olduğu için neden NTFS yaptın diyenler olacaktır ancak exFAT 256 ya da 128 byte şeklindeki formatlamalarda da bu yaşanıyor. Bozulan ikinci bellek oldu. İlki 64GB ve kaliteli Sandisk Ultra idi. Bu da zamanına göre kaliteli bir Kingston bellek idi. CMD üzerinden de diskpart komutlarıyla kesinlikle tanımıyor. Ancak Linux üzerinden belki olabilirdi ancak açıkçası bu seçeneği denemedim. Bu iki olay bana büyük bir ders oldu.

Herkese merhaba. Başıma gelen 2 münferit olaydan bahsetmek istiyorum. Hatta diğeri ile ilgili de konu açmıştım. Konu şu:

Şimdi kullanmadığım 32 GB'lık bir Kingston data traveler USB 3.0 bir USB vardı. İçerisine çeşitli İngilizce materyaller atacaktım özel ders için ve biçimlendirip virüs olmadığından emin olmak istedim. Masaüstümde Rufus durduğu için "önyüklenebilir değil" seçeneği ile NTFS seçtim ve dosya biçimi oluşturulurken hata verdi ve bildiğiniz USB bellek read only oldu ya da gitti. Diğer açtığım konuda da aynısı olmuştu. Bu sosyaldeki uyarma mesajıdır. Rufus'u kesinlikle önyüklenebilir olmayan modda format için kullanmayın. Burada 32 GB ve altı olduğu için neden NTFS yaptın diyenler olacaktır ancak exFAT 256 ya da 128 byte şeklindeki formatlamalarda da bu yaşanıyor. Bozulan ikinci bellek oldu. İlki 64 GB ve kaliteli SanDisk Ultra idi. Bu da zamanına göre kaliteli bir Kingston bellek idi. CMD üzerinden de diskpart komutlarıyla kesinlikle tanımıyor. Ancak Linux üzerinden belki olabilirdi ancak açıkçası bu seçeneği denemedim. Bu iki olay bana büyük bir ders oldu.

Rufus'u her zaman kullanırım bozmuyor CMD ile sıfırlayınca düzelir sadece parçalara bölünuyor https://www.google.com/amp/s/www.technopat.net/sosyal/konu/cmd-ile-usb-formatlama.1450881/?amp=1

Depolama alanları kısmında gözüküyor mu?
Diğer konu linkindeki gibi evet gözüküyor ancak hiç bir işlem yapılamıyor. Bilgisayarımda disklerde gözükmüyor. Harf vs. atanmıyor, ne cmd ne üçüncü bir parti programla.

Emin misin genelde ben yapıyorum oluyor o zaman flash belleği bozuk ben kac yıldan beri Rufus kullanırım öyle bir şey yaşamadım Rufus 4.5 sürümünü indir.
Rufus ile senelerdir format atarım. Format diskinde sıkıntı yok. Sadece ön yüklenebilir olmadığı zamanlarda sıkıntı var ve bozuyor.

Diğer konu linkindeki gibi evet gözüküyor ancak hiçbir işlem yapılamıyor. Bilgisayarımda disklerde gözükmüyor. Harf vs. atanmıyor, ne CMD ne üçüncü bir parti programla.

Rufus ile senelerdir format atarım. Format diskinde sıkıntı yok. Sadece ön yüklenebilir olmadığı zamanlarda sıkıntı var ve bozuyor.

Flash bellek nedir?

Diğer konu linkindeki gibi evet gözüküyor ancak hiçbir işlem yapılamıyor. Bilgisayarımda disklerde gözükmüyor. Harf vs. atanmıyor, ne CMD ne üçüncü bir parti programla.

Denetim masası>sistem ve güvenlik>depolama alanları kısmını paylaşın.

Denetim masası>sistem ve güvenlik>depolama alanları kısmını paylaşın.
Şuan USB yanımda değil ancak, baktım orada gözüküyor. Diğeri de öyle oldu ve her yolu denedim İngilizce ve Türkçe kaynaklarda, bozuyor hocam Rufus özellikle NTFS ve exFAT 256 byte olarak formatlarken. Bir daha asla kullanmam ve sizlerin de kullanmasını önermem.

Bazı durumlarda uğraşacak varsa canlı Linux üzerinde belki görebilir bunun dışında Windows üzerinde işlem yapılamıyor.

Hepinize ilgisi için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Şu an USB yanımda değil ancak, baktım orada gözüküyor. Diğeri de öyle oldu ve her yolu denedim İngilizce ve Türkçe kaynaklarda, bozuyor hocam Rufus özellikle NTFS ve exFAT 256 byte olarak formatlarken. Bir daha asla kullanmam ve sizlerin de kullanmasını önermem.

Bazı durumlarda uğraşacak varsa canlı Linux üzerinde belki görebilir bunun dışında Windows üzerinde işlem yapılamıyor.

Hepinize ilgisi için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Sen müsait olunca dediğim kısmı yolla.