ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhabalar. Flaş disk markası Sandisk ve USB Gen 3.2. Mac'tan dosya atmak için exFAT biçimine çevirirken bir şey oldu yarım kaldı ve şu anda disk gözükmüyor. CMD üzerinden diskpart / select disk 3 / clean komutunda hata veriyor. Rufus üzerinde format atmıyor. Disk yönetiminde disk gözükmüyor ancak aygıt yöneticisinde gözüküyor. Nasıl bir işlem yapabilirim acaba kullanılabilir hale getirmek için?

1747221343223.webp

Disk boyutu 64 GB ancak Disk Yönetiminde gözükmüyor harf atamak için girmek istediğimde;

1747221399248.webp

Read only olmuş olabilir.

Bash:
select disk 3
attributes disk clear readonly
clean

Deneyebilir misin?
Salt okunur disklerin içeriğini yine de görebilirdi. Farklı bir sorun yaşıyor.

Elinizde fazladan USB varsa Linux canlı masaüstü ortamıyla USB'ye format atmayı deneyin.
Bu tavsiyeyi deneyin. Çok nadir de olsa Linux'un görebildiği Windows'un göremediği disklere denk geliyorum.

Salt okunur disklerin içeriğini yine de görebilirdi. Farklı bir sorun yaşıyor.

Doğru söylüyorsun. Ben ihtimal verdim. Önce söylediğimi yapsın, belki çözülür dedim. Diskin firmware katmanına erişmek için MPTool kullanabilir.

Sizin önerdiğiz durumda aklımdaydı. Ancak konu sahibinin elinde fazla USB olacağını pek düşünmedim.

Doğru söylüyorsun. Ben ihtimal verdim. Önce söylediğimi yapsın, belki çözülür dedim. Diskin firmware katmanına erişmek için MPTool kullanabilir.

Sizin önerdiğiz durumda aklımdaydı. Ancak konu sahibinin elinde fazla USB olacağını pek düşünmedim.
Başka bir disk var ancak boyutu çok küçük ve eski bir disk sanırım 16 gb, olmadı disk alırım MPTool da ne ise araştırıp onu da denerim. Bu readonly olduğunu düşündüğünüz disk kaliteli güzel bir disk ve hiç yarı yolda bırakmamıştı.

Read only olmuş olabilir.

Bash:
select disk 3
attributes disk clear readonly
clean

Deneyebilir misin?
Bu olmadı hocam maalesef;

1747224548339.webp

Son düzenleme:
Diski seçtikten sonra şu kodları deneyin.

Kod:
create partition primary

format fs=ntfs quick