Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ÇözüldüRufus'ta "İptal edilen UEFI önyükleyici algılandı" hatası
Merhabalar, UUP dumpdan Windows 10 ISO indirdim Rufus ile USB yazdırıyordum dosyayı ama böyle bir hata verdi. Bu ne oluyor tam anlamadım yardımcı olur musunuz?
İmza doğrulaması yapamıyor sadece. OK diyerek işleme devam edebilirsiniz. Bir sorun olmayacaktır.
Yine de bu uyarıyı görmek istemiyorsanız, anlamsızca eski sürüm Rufus indirmeniz gerekir.
(Windows 10 kurulumuna sahip ISO dosyalarında bu uyarıyı alacaksınız. Bunun nedeni, bu kurucuya sahip ISO dosyalarında Secure Boot anahtarları artık güncellenmiyor. Yine de sorun yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.)
İmza doğrulaması yapamıyor sadece. OK diyerek işleme devam edebilirsiniz. Bir sorun olmayacaktır.
Yine de bu uyarıyı görmek istemiyorsanız, anlamsızca eski sürüm Rufus indirmeniz gerekir.
(Windows 10 kurulumuna sahip ISO dosyalarında bu uyarıyı alacaksınız. Bunun nedeni, bu kurucuya sahip ISO dosyalarında Secure Boot anahtarları artık güncellenmiyor. Yine de sorun yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.)
Ben de bu hatayı almıştım, çok önemli bir şey değil sanırım ama garanti olsun diye eski sürüm bir Rufus indirip öyle yazdırdım diske, o zaman herhangi bir hata vermedi.
Bu hata 2024 Temmuz'dan önceki iso dosyalarında veriyor. Bunun sebebi yanlış hatırlamıyorsam Black Lotus açığı ile alakalı. Bu hatayı dikkate almayıp kurabilirsiniz. Bu hatayı tamamen çözmek için ise NTLite ile Windows'a kümülatif bir güncelleme yüklerken Update Boot Manager seçeneğini'de aktif etmeniz gerekiyor.
Bu hatayı massgrave'den indirdiğim IoT Enterprise LTSC sürümünde alıyordum bu şekilde tamamen çözüldü.