Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tip hataya mesela ben de düşsem Kaspersky engelleyebilir mi? Ücretsiz e-posta koruması var ya hani.

Engeller. Dosya koruması engelleyemez ise sistem izleyici kesin engeller. Kaspersky değil Windows Defender bile engellerdi diye düşünüyorum çünkü oldukça şüpheli bir dosya ve günde 100 lerce mail atıyor bu adamlar ve virüsler üzerine çok uğraşmazlar gibime geliyor.

Ne kuşkusuna düştün? Hangi büyük resmi gördün bu olayda?

Olabiliyor, insan işte...
Hocam neden bu kadar sert çıkıştığınızı anlamadım... Neyse, beni kuşkuya düşüren şey Ruhi Çenet'in çoğu konuda araştırma yapması, bilgili olması ve internet ortamı hakkında da videoları olması. Böyle bir insanın aşırı bariz bir reklama tıklamasını anlamadım. Ama insanlık hali belki dalgınlığa gelmiştir, o da insan.

Kaspersky veya ESET kullanmalı. Eğer Kaspersky Rus diye güvenmezse ESET kurmalıdır.
Norton' da kullanılabilir.

Hocam neden bu kadar sert çıkıştığınızı anlamadım... Neyse, beni kuşkuya düşüren şey Ruhi Çenet'in çoğu konuda araştırma yapması, bilgili olması ve internet ortamı hakkında da videoları olması. Böyle bir insanın aşırı bariz bir reklama tıklamasını anlamadım. Ama insanlık hali belki dalgınlığa gelmiştir, o da insan.

Dalgınlık ile olabileceğini sanmıyorum, bu kadar basit bir PDF'i bile yiyebilen birisi ise ruhi çenet şimdiye kadar en az 10 20 kez hacklenmesi lazımdı. Hani abartı basit bir dosya bu. İlginç sadece.

Bir de bu adam bilgisayar mühendisi.
Benim kör ninem bile anlardı bu dosyanın virüs olduğunu cidden ilginç.

Hocam neden bu kadar sert çıkıştığınızı anlamadım... Neyse, beni kuşkuya düşüren şey ruhi çenet'in çoğu konuda araştırma yapması, bilgili olması ve internet ortamı hakkında da videoları olması. Böyle bir insanın aşırı bariz bir reklama tıklamasını anlamadım. Ama insanlık hali belki dalgınlığa gelmiştir, o da insan.

Kör koklayarak virüs olduğunu anlardı. Kıçı kırık Avast bile yakalar bunu. Asıl olay burada bu kadar bilgili bir insanın av bile kullanmaması.

Kör koklayarak virüs olduğunu anlardı. Kıçı kırık Avast bile yakalar bunu. Asıl olay burada bu kadar bilgili bir insanın av bile kullanmaması.
Az önce açtığım antivirüs konusunda pek çok kişi "bilgisayar kullanmayı bilen antivirüs kullanmaya gerek duymaz" diyorlardı. Bu konuda ise tam tersi, hangisine inanacağımı şaşırdım.

Hayır bence virüsü açtıktan sonra da fark edip bilgisayarını kapatabilirdi. Bir de bilgisayar mühendisiymiş bu adam yani bu kadar basit bir dosyayı yutmak cidden imkansız. Hatta ben dosyanın da öyle üst düzey bir virüs olduğunu düşünüyorum, adamlar günde 200 500 kişiye mail atıyorlar. Profesyonelce yapılmış bir virüs değildi bence Windows Defender bile algıları diye düşünüyorum, bunu yemek de ustalık işi.

Avast bunun işini bitirirdi. Kıçı kırık deseniz bile Avast orta segment bir antivirüs fena değil. Çok rahat algılardı diye düşünüyorum.

Hayır bence virüsü açtıktan sonra da fark edip bilgisayarını kapatabilirdi. Bir de bilgisayar mühendisiymiş bu adam yani bu kadar basit bir dosyayı yutmak cidden imkansız. Hatta ben dosyanın da öyle üst düzey bir virüs olduğunu düşünüyorum, adamlar günde 200 500 kişiye mail atıyorlar. Profesyonelce yapılmış bir virüs değildi bence Windows Defender bile algıları diye düşünüyorum, bunu yemek de ustalık işi.
Ondan ben şüphelendim zaten. Belki de adam bilerek videoları silip taze bir başlangıç yapmak istedi, virüsü de bahane olarak kullandı.

Az önce açtığım antivirüs konusunda pek çok kişi "bilgisayar kullanmayı bilen antivirüs kullanmaya gerek duymaz" diyorlardı. Bu konuda ise tam tersi, hangisine inanacağımı şaşırdım.
Bilgisayar kullanmayı bilmeyen biri yer bence bu virüsü.

Ondan ben şüphelendim zaten. Belki de adam bilerek videoları silip taze bir başlangıç yapmak istedi, virüsü de bahane olarak kullandı.
Bana da şöyle geliyor fark ettiyseniz bu zamanlar ruhi çenet baya popülerliğini yitirmişti ve biraz daha popülerliğini korumak için bilerek virüs yedi, abi böyle bir virüsü yemek imkansız ya.

Hocam çok bileni çok severler. Tedbirini alacaksın. Ben şahsen masaüstü bilgisayarıma herhangi bir hesap girmiyorum. Korsan oyunlarımı orada oynuyorum. Diğer bütün bilgisayarlarımda av mevcut. Ağ üzerinden yayılması mümkün değil dosya paylaşımı kapalı.

Avast bunun işini bitirirdi. Kıçı kırık deseniz bile Avast orta segment bir antivirüs fena değil. Çok rahat algılardı diye düşünüyorum.
Yakalar demişim zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.