Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam çok bileni çok severler. Tedbirini alacaksın. Ben şahsen masaüstü bilgisayarıma herhangi bir hesap girmiyorum. Korsan oyunlarımı orada oynuyorum. Diğer bütün bilgisayarlarımda av mevcut. Ağ üzerinden yayılması mümkün değil dosya paylaşımı kapalı.
Neredeyse her virüsün nasıl silineceğini bilirim ama korsan oyun falan indirmem. Bana ruhi çenet bu virüsü bilerek yemiş gibime geldi.

Bence dalgınlıktan böyle bir hata yaptığını düşünüyorum. Çünkü o an öyle bir dalgınlık oluyor ki anlayamıyorsunuz. Üstelik bu hesaplara çok fazla mail geliyor. Kendim bu işlerde dahil oldum, buradan göründüğü gibi kolay değil. Her şey dalgınlığına bağlı, düşünün Ruhi Çenet gibi birisi bile dalgınlıktan böyle hatalar yapabilir.

Bence dalgınlıktan böyle bir hata yaptığını düşünüyorum. Çünkü o an öyle bir dalgınlık oluyor ki anlayamıyorsunuz. Üstelik bu hesaplara çok fazla mail geliyor. Kendim bu işlerde dahil oldum, buradan göründüğü gibi kolay değil. Her şey dalgınlığına bağlı, düşünün ruhi çenet gibi birisi bile dalgınlıktan böyle hatalar yapabilir.

Antivirüs dediğimiz şeyler zaten siz dalgınlık yaptığınızda sizin yerinize bilgisayarı korusun diye var değil mi?

Antivirüs dediğimiz şeyler zaten siz dalgınlık yaptığınızda sizin yerinize bilgisayarı korusun diye var değil mi?

Evde kendi bilgisayarı üzerinden girdiğini ve herhangi bir güvenlik önlemi olmadığını söylüyor. Ben öyle anladım, benim burada yapacağım tek eleştiri şu olur. Bir bayram telaşındaysa veya çok meşgulse maillere kesinlikle girmemesi gerekiyordu. Böyle bir şeye acele etmemek lazım diye düşünüyorum.

Bilgisayar kullanmayı bilmeyen biri yer bence bu virüsü.

Bana da şöyle geliyor fark ettiyseniz bu zamanlar ruhi çenet baya popülerliğini yitirmişti ve biraz daha popülerliğini korumak için bilerek virüs yedi, abi böyle bir virüsü yemek imkansız ya.
Herhangi bir PreActivated bir Yazılımın Setup'unun içine bir trojan, virüs vb. bir şey yerleştirsem ruhun duymaz. Tabi FUD'lanmış şekilde. Bilgisayar kullanmayı bilmekle alakası yok. Şimdi bir Windows'ta 100 tane işlem çalışıyor. Yaptığım programı bütün özellikleriyle bir Windows uygulaması gibi sisteme yerleştirsem bunu anlama imkanın çok zor. Tabi ki antivirüsler Dijital İmzaya sahip olmayan bütün uygulama dosyalarını kendi sistemine gönderip orada analize edip virüs veritabanına ekleyinceye kadar farkedemezsin.

Herhangi bir PreActivated bir Yazılımın Setup'unun içine bir trojan, virüs vb. bir şey yerleştirsem ruhun duymaz. Tabii FUD'lanmış şekilde. Bilgisayar kullanmayı bilmekle alakası yok. Şimdi bir Windows'ta 100 tane işlem çalışıyor. Yaptığım programı bütün özellikleriyle bir Windows uygulaması gibi sisteme yerleştirsem bunu anlama imkanın çok zor. Tabii ki antivirüsler Dijital İmzaya sahip olmayan bütün uygulama dosyalarını kendi sistemine gönderip orada analize edip virüs veritabanına ekleyinceye kadar fark edemezsin.

Aynen yok karşim, herhalde imza olayını daha duymadın sen dosyaların imzalarıns bakarak anlayabiliyorsun. Bilgisayar konusunda bilgiliyim, şüphelendiğim dosyaya bakıp imzadan anlayabiliyorum. Veya dosyanın yerinden ayrıca adamın yediği PDF dosyasına bir bak anlarsın bilip bilmemekle alakadı olduğunu.

Aynen yok karşim, herhalde imza olayını daha duymadın sen dosyaların imzalarıns bakarak anlayabiliyorsun. Bilgisayar konusunda bilgiliyim, şüphelendiğim dosyaya bakıp imzadan anlayabiliyorum. Veya dosyanın yerinden ayrıca adamın yediği PDF dosyasına bir bak anlarsın bilip bilmemekle alakadı olduğunu.
Sen genelleme yapmışsın ondan dolayı dedim. Bu arkadaş kendi kendini yakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.