egemenow

Başarılı
Selamlar. Maalesef 29.590 sıralama yaptım ve tercih yapmak istiyorum ama ne yapacağım en ufak bir fikrim yok. Hedefim Akdeniz Üni ELL idi ancak tutmuyor, onun yerine SDÜ veya Selçuk ELL tutuyor ancak o üniversite ve şehirler pek iç açıcı gelmedi bana. Aklımda Rus dili ve edebiyatı okumak vardı ancak hiç araştırmamıştım (Rusça bilmiyorum) Akdeniz Üni'de 28k ile kapatmış ve kontenjan aynı kalmış, belki tutar ama yazmalı mıyım? Meslek olarak öğretmen olmak kesinlikle istemiyorum, kitap çevirmek de beni bayabilir, onun dışında yapılabilir gibi duruyor. Önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle düşünüyorum ancak iş imkanları nasıldır fikirsizim, o kadar zaman ve para harcayıp, okuyup mezun olup elimde bir hiç ile yaşamak da istemem açıkçası.

O konuda Türkiye'de iş imkanları çok sınırlıdır. Sonuçta dünya dili İngilizce. Orasına siz karar verseniz daha iyi olur. Malum Türkiye eğitim sisteminde okuyup mezun olsanız da okulun size çok büyük bir şey katacağını düşünmüyorum.

O konuda Türkiye'de iş imkanları çok sınırlıdır. Sonuçta dünya dili İngilizce. Orasına siz karar verseniz daha iyi olur. Malum Türkiye eğitim sisteminde okuyup mezun olsanız da okulun size çok büyük bir şey katacağını düşünmüyorum.
Her kafadan farklı bir ses çıkıyor hocam, biri diyor iş imkanı çok iyi, öbürü diyor iş yok. Bu çok kafamı karıştırdı, ona net bir cevap alabilirsem güzel olacak. Zaten okuması dert değil, "en az %30 rusça ders dili olarak kullanılacak" diyor benim baktığım bölüm, yani 4 yılda da 7 yılda da illa biter ama sonrası önemli işte.

Her kafadan farklı bir ses çıkıyor hocam, biri diyor iş imkanı çok iyi, öbürü diyor iş yok. Bu çok kafamı karıştırdı, ona net bir cevap alabilirsem güzel olacak. Zaten okuması dert değil, "en az %30 Rusça ders dili olarak kullanılacak" diyor benim baktığım bölüm, yani 4 yılda da 7 yılda da illa biter ama sonrası önemli işte.

Vallahi güzel kardeşim hangi bölümü okursan oku fark etmiyor gibi bir şey. Ben programlama okudum. Yazılım öğrentim. Grafikerlik ve e tic uzm. İşi yapıyorum. Önümüz yapay zeka onu da kendine baz alarak ilerlemende fayda var. İş var diyen neyde var. Rusça'yı otelde resepsiyonda kullanmak için okumayacaksın herhalde.

Vallahi güzel kardeşim hangi bölümü okursan oku fark etmiyor gibi bir şey. Ben programlama okudum. Yazılım öğrentim. Grafikerlik ve e tic uzm. İşi yapıyorum. Önümüz yapay zeka onu da kendine baz alarak ilerlemende fayda var. İş var diyen neyde var. Rusça'yı otelde resepsiyonda kullanmak için okumayacaksın herhalde.
Doğru diyorsunuz aslında, zaten başta dil seçtiğime pişman oldum ancak yapacak bir şey yok, tercih yapar okurum. iş var diyen sadece diyor, ne olduğunu demiyor. bu gidişle eskişehirde karşılaştırmalı edebiyat okuyacağım, hem şehir güzel hem de bölüm için okuması keyifli falan diyorlar; formasyon verilmiyormuş sadece, öğretmen olmak istemem zaten. Gelecekte yapacağım işin zaten okuyacağım bölüm ile alakalı olacağına da inanmıyorum, araç al-sat veya ticaret ile ilgili bir şey yapmak isterim. Dediğiniz yapay zeka muhabbeti zaten çeviri işlerini bitirecek gibi duruyor, şimdilik düzgün çevirmiyor ama muhtemel 5 yıl içinde onu da halleder.

Doğru diyorsunuz aslında, zaten başta dil seçtiğime pişman oldum ancak yapacak bir şey yok, tercih yapar okurum. İş var diyen sadece diyor, ne olduğunu demiyor. Bu gidişle Eskişehir'de karşılaştırmalı edebiyat okuyacağım, hem şehir güzel hem de bölüm için okuması keyifli falan diyorlar; formasyon verilmiyormuş sadece, öğretmen olmak istemem zaten. Gelecekte yapacağım işin zaten okuyacağım bölüm ile alakalı olacağına da inanmıyorum, araç al-sat veya ticaret ile ilgili bir şey yapmak isterim. Dediğiniz yapay zeka muhabbeti zaten çeviri işlerini bitirecek gibi duruyor, şimdilik düzgün çevirmiyor ama muhtemel 5 yıl içinde onu da halleder.

5 - 10 yıl içerisinde yazılım sektörünün ve birçok bilgisayar işçiliğinin sonunu getirecek diye düşünüyorum. El işçiliğinde insanı vasfı olan meslek edinmekte fayda var. Dilde de elbette fayda var. Ancak sadece Rusça ile kalmamalı yanına İngilizceyi de eklemelisin. Şunu da belirtmek isterim. Yaptığın işten farklı bölüm mezunu olursan kurumsal yerlerde iş bulman zorlaşır.

5 - 10 yıl içerisinde yazılım sektörünün ve birçok bilgisayar işçiliğinin sonunu getirecek diye düşünüyorum. El işçiliğinde insanı vasfı olan meslek edinmekte fayda var. Dilde de elbette fayda var. Ancak sadece Rusça ile kalmamalı yanına İngilizceyi de eklemelisin. Şunu da belirtmek isterim. Yaptığın işten farklı bölüm mezunu olursan kurumsal yerlerde iş bulman zorlaşır.
El işçiliği öğrenmek istiyorum, onu halledeceğim. İngilizcem zaten nispeten iyi bir seviyede, bu sene yds'ye girip belgelemiş de olurum. Şimdilik aklımda %100 plan yok ancak bu gidişat ile ESOGÜ karşılaştırmalı edebiyat bölümüne gireceğim, açıköğretimden de işletme veya ticaret ve lojistik mi neydi onu bitireceğim 4 yıllık ve hayatıma bir şekil devam edeceğim. Halen kesin değil, bölümlere ve üni imkanlarına bakmaya devam ediyorum.