ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS, Türkiye Saati ile saat 02.24’te Rusya'nın Kamçatka Yarımadası açıklarında 8.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Rusya ve Japonya’nın pasifik kıyıları ile Pasifik Adaları’na yönelik tsunami uyarısı yapıldı. Fukuşima Nükleer Santrali tahliye edildi.Yerel yetkilerden alınan bilgilere göre, ilk belirlemelerde herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirilirken, birçok bölgenin tahliye edildiği öğrenildi. Rusya Bölge Valisi ilk bilgilere göre yaralanan olmadığını duyurdu. Ancak Severo-Kurilsk kasabası sular altında kaldı. ABD ve Çin’de ise Tsunami uyarısı verildi.
Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Yetkin
Japonya'nın kuzeyinde bir tane 7.6'lık (±) deprem daha olabilir. Bu deprem Kazakistan ve Iran'daki faylari etkiledi. Ülkemize elbet etkisi olacaktır zaten dünyada ne olsa ucu bize dokunuyor elbette. Ülkemizin doğusu, Adana'nın kuzeyi ve Iran-Türkiye sınırı bana göre riskli bölgeler bu depremden sonra. Ölü Deniz fayında da risk var. 7.2'e (±) kadar deprem üretebilir. Tabii olmaması temenni ama araştırmalarım bu yönde.
Daffy Duck
Üstün
Ve evet. Balıkesir depreminden sonra geldim buraya ve hala şaşırıyorum şu depremde nasıl bir can kaybı yok diye. Marmara'da 8.8 deprem olsa Türkiye nüfusunun yarısından fazlası ölür.
- Makaleler
- 5
Gerçekten öyle, gerçekten... Çok şey söylemek istiyorum ama içimden geçenleri söylemek gencecik yaşta hapise girmeme bile sebep olabilir. Girdiğim garip durumdan dolayı, ağlasam mı ne yapsam bilemedim.Ve evet. Balıkesir depreminden sonra geldim buraya ve hala şaşırıyorum şu depremde nasıl bir can kaybı yok diye. Marmara'da 8.8 deprem olsa Türkiye nüfusunun yarısından fazlası ölür.