8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba,

Ekran kartımın video ayarlarını yaparken AMD SMA kapalı olduğunu fark ettim internetten biraz baktım ReSize BAR açmam gerekiyormuş onu açmama rağmen hala daha kapalı gözüküyor.
  • Ryzen 5 5600.
  • 5500XT.
  • B450M.
Bileşenlerim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlar altında mevcut ekran kartı ve anakartınız Smart acces Memory desteklemesi lazım. BIOS sürümünüz daha güncel hali var ise BIOS güncelleyip tekrardan etkinleştirip kaydedip öyle bakabilirsiniz. BIOS içi telefon ile bir görüntü çekebilirseniz çok daha iyi olur. Aklıma gelmişken AGESA sürümünüde bir kontrol edin derim.

Normal şartlar altında mevcut ekran kartı ve anakartınız Smart acces Memory desteklemesi lazım. BIOS sürümünüz daha güncel hali var ise BIOS güncelleyip tekrardan etkinleştirip kaydedip öyle bakabilirsiniz. BIOS içi telefon ile bir görüntü çekebilirseniz çok daha iyi olur.

BIOS guncel hocam ReSize BAR Support acık XMP acık ekran kartı driverı da guncel Windows'um UEFI.

Benim X370'de açılıyordu 3090 varken aktif çalışıyordu, 5500XT'de aktif oluyor mu emin misin?

Evet mevcut. Levon (modartpc) abimiz 5000 serisi dahil ve sonraki kartlarda mevcut demişti.

1745748671475.webp

@TecholAI @Recep Baltaş

Son düzenleme: