Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KLANGKUENSTLER

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar sistemime format atıp Windows 11 yeniden yükledim.

Sorunum Counter-Strike 2'ta çok düşük FPS değerleri almam, menü'de 200-300 FPS alıyorum, oyuna giriş yaptığımda 100-120 FPS aralığında başlayıp zaman zaman 60-70 seviyelerine ortalama olarak da 80 civarı FPS alıyorum oyunda. Aşağıya oyun içi sıcaklık CPU GPU kullanım sıcaklık değerlerini, oyun ayarlarını, Windows ayarlarını ve Radeon Software ayarlarını bırakıyorum. Sürücülerim ve Windows güncel. Nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 64
  • Sistem özellikleri 4.webp
    Sistem özellikleri 4.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 69
  • Sistem Özellikleri 3.webp
    Sistem Özellikleri 3.webp
    56,8 KB · Görüntüleme: 76
  • Sistem özellikleri 2.webp
    Sistem özellikleri 2.webp
    54 KB · Görüntüleme: 62
  • Sistem özellikleri 1.webp
    Sistem özellikleri 1.webp
    62,2 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    47 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    88,6 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunumu birkaç ayarla çözmüş bulunmaktayım. Ortalama 200-300 FPS aralığında değerler alıyorum şu anda.

İleride bu sorunu yaşayacak olanlar için aşağıda belirttiğim işlemleri yaparak belki sizde çözebilirsiniz.
Counter-Strike 2_2025.06.24-15.54.webp

• Steam ayarlarından oyun içi arayüzünü kapatın.
Steam Ayarları.webp

• İşaretlediğim yerlerdeki GPU donanım hızlandırma ayarını ve sayfa pürüzsüz kaydırma özelliklerini kapatın.
Steam Ayarları 2.webp

• Oyunun çalıştırma seçeneklerini aşağıdaki gibi yaptım ben siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Launch Options.webp

• Güç planını Nihai Performans (Ultra Performance) yaptım. Bu ayar sizde açık olmayabilir. İnternetten ufak bir araştırmayla açabilirsiniz bu planı.
Power Options.webp

• Game Mode'un açık olduğundan emin olun.
Game Mode.webp

• Windows üzerinden cs2.exe'nin hangi ekran kartı tercih etmesi gerektiği ayarını resimde gözüktüğü şekilde yaptım.
cs2.exe Graphic Setting.webp

• Radeon ekran kartı kullananlar için Radeon ayarlarım şu şekilde çoğu şeye dokunmadım bu şekilde kullanabilirsiniz. Güzel ve akıcı bir görüntü sağladı. Overclock/Undervolt gibi tuning ayarlarıyla oynamadım varsayılan da bıraktım o ayarları.
Radeon Settings.webp

Radeon Settings 2.webp

• Buradaki Voltaj ve Frekans ayarları kullanmış olduğum anakart ve işlemci (RX 5600 XT + Ryzen 5 3600) özelinde konfigüre ettim. Frekans ve voltaj sabitleme işlemini kendi işlemcinize göre yapınız. BIOS üzerinden birkaç ayar yaptım ve işlemcimin frekans ve voltaj değerlerini sabitledim. Bu işlemler rekabetçi temalı ağırlıklı olarak işlemci performansının önemli olduğu oyunlarda işe yarayacağını düşündüm ve uyguladıktan sonra da öyle oldu.

• Cool and Quiet Function özelliğini kapattım. Bu özellik işlemcinizin sessiz ve serin çalışması için frekansını gerektiği yerlerde azaltıp gerekli yerlerde yükselttiği bir özellik.
BIOS (1).webp

• C-states işlemci boşta olduğu zaman çalışma frekansını düşürerek güç tasarrufu sağlanmasını mümkün kılan bir özellik. Frekans ve voltaj değerlerimizi sabit tutacağımdan bunu da kapattım.
BIOS (2).webp

• Above 4G seçeneğini de kapattım.
BIOS (3).webp

• Core Performance Boost'u da kapattım. Bu özellik sistemin gerektiğinde otomatik olarak işlemciyi Turbo Boost moduna alması olayı. Frekans ve voltajları sabit tutacağımdan dolayı bunu da kapalı tuttum.
BIOS (4).webp

• PBO Kapattım. AMD işlemcilerde otomatik overclock yapan teknoloji.
BIOS (5).webp

• Buradaki değerleri ben kendi işlemcime göre sabit tuttum çok fazla işlemciyi yormadan 4.2GHz değerine sabitledim işlemciyi. Siz kendi işlemcinize göre yapın bunu.
BIOS (6).webp

• SMT kapalı tuttum.
BIOS (7).webp

• Re-Size Bar özelliğini de kapattım. Ekran kartı ile işlemci arasındaki iletişimi optimize eden bir teknolojiymiş bu.
BIOS (8).webp

• Son olarak oyun içi ayarlarımı da şu şekilde ayarladım.
Counter-Strike 2_2025.06.24-17.00.webp

• Counter-Strike 2_2025.06.24-17.00_1.webp

• Counter-Strike 2_2025.06.24-17.00_2.webp

Bu ayarlarla oyunda akıcı bir FPS ve güzel görüntü sağladım. Umarım yardımcı olur birilerine.

@3035, @Yasin Alemdağ,
Arkadaşlar sorunumu birkaç ayarla çözmüş bulunmaktayım. Ortalama 200-300 FPS aralığında değerler alıyorum şu anda.

İleride bu sorunu yaşayacak olanlar için aşağıda belirttiğim işlemleri yaparak belki sizde çözebilirsiniz.
Eki Görüntüle 157113
  • Steam ayarlarından oyun içi arayüzünü kapatın.
Eki Görüntüle 157114
  • İşaretlediğim yerlerdeki GPU donanım hızlandırma ayarını ve sayfa pürüzsüz kaydırma özelliklerini kapatın.
Eki Görüntüle 157115
  • Oyunun çalıştırma seçeneklerini aşağıdaki gibi yaptım ben siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 157116

• Güç planını nihai performans (Ultra performance) yaptım. Bu ayar sizde açık olmayabilir. İnternetten ufak bir araştırmayla açabilirsiniz bu planı.
Eki Görüntüle 157117
  • Game Mode'un açık olduğundan emin olun.
Eki Görüntüle 157118
  • Windows üzerinden cs2.exe'nin hangi ekran kartı tercih etmesi gerektiği ayarını resimde gözüktüğü şekilde yaptım.
Eki Görüntüle 157119
  • Radeon ekran kartı kullananlar için Radeon ayarlarım şu şekilde çoğu şeye dokunmadım bu şekilde kullanabilirsiniz. Güzel ve akıcı bir görüntü sağladı. Overclock/Undervolt gibi tuning ayarlarıyla oynamadım varsayılan da bıraktım o ayarları.
Eki Görüntüle 157128

Eki Görüntüle 157129
  • buradaki voltaj ve frekans ayarları kullanmış olduğum anakart ve işlemci (RX 5600 XT + Ryzen 5 3600) özelinde konfigüre ettim. Frekans ve voltaj sabitleme işlemini kendi işlemcinize göre yapınız. BIOS üzerinden birkaç ayar yaptım ve işlemcimin frekans ve voltaj değerlerini sabitledim. Bu işlemler rekabetçi temalı ağırlıklı olarak işlemci performansının önemli olduğu oyunlarda işe yarayacağını düşündüm ve uyguladıktan sonra da öyle oldu.

• Cool and quiet function özelliğini kapattım. Bu özellik işlemcinizin sessiz ve serin çalışması için frekansını gerektiği yerlerde azaltıp gerekli yerlerde yükselttiği bir özellik.
Eki Görüntüle 157120
  • C-states işlemci boşta olduğu zaman çalışma frekansını düşürerek güç tasarrufu sağlanmasını mümkün kılan bir özellik. Frekans ve voltaj değerlerimizi sabit tutacağımdan bunu da kapattım.
Eki Görüntüle 157121
  • Above 4G seçeneğini de kapattım.
Eki Görüntüle 157122
  • Core Performance Boost'u da kapattım. Bu özellik sistemin gerektiğinde otomatik olarak işlemciyi Turbo Boost moduna alması olayı. Frekans ve voltajları sabit tutacağımdan dolayı bunu da kapalı tuttum.
Eki Görüntüle 157123
  • PBO kapattım. AMD işlemcilerde otomatik overclock yapan teknoloji.
Eki Görüntüle 157124
  • buradaki değerleri ben kendi işlemcime göre sabit tuttum çok fazla işlemciyi yormadan 4.2GHz değerine sabitledim işlemciyi. Siz kendi işlemcinize göre yapın bunu.
Eki Görüntüle 157125
  • SMT kapalı tuttum.
Eki Görüntüle 157126
  • Re-size bar özelliğini de kapattım. Ekran kartı ile işlemci arasındaki iletişimi optimize eden bir teknolojiymiş bu.
Eki Görüntüle 157127
  • Son olarak oyun içi ayarlarımı da şu şekilde ayarladım.
Eki Görüntüle 157130

Bu ayarlarla oyunda akıcı bir FPS ve güzel görüntü sağladım. Umarım yardımcı olur birilerine.

@3035, @Yasin Alemdağ,

Muhteşem bir paylaşım olmuş makale gibi eline sağlık.