Penguen

Üstün
Makaleler
5
Yer
Orion Arm
Radeon RX 5600 XT ekran kartına ve AMD Ryzen 5 işlemciye sahip bir sistemim var. Can sıkıntısından ve biraz da meraktan dolayı Hackintosh denemek istiyorum. Sistemim Hackintosh kurulumunda bir sorun çıkartır mı? Parçalar uyumlu mu?

Dip not: Monitörümü HDMI kablosu aracılığıyla bilgisayarıma bağlıyorum, bazı forum konularında macOS'un HDMI'a görüntü veremediğini okumuştum. Sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam tüm donanımlarım Hackintosh'u destekliyor.
Nasıl başlayabilirim Hackintosh'a? EFI dosyası yazmak falan hiç bilmiyorum. Hepsini kapsayan kapsamlı bir rehber var mı internette?
(Evet, konuyu bazı sebeplerden dolayı biraz geç cevapladım.)

Sanırsam tüm donanımlarım Hackintosh'u destekliyor.
Nasıl başlayabilirim Hackintosh'a? EFI dosyası yazmak falan hiç bilmiyorum. Hepsini kapsayan kapsamlı bir rehber var mı internette?
(Evet, konuyu bazı sebeplerden dolayı biraz geç cevapladım.)
SSD'niz nedir? Böyle diyip SSD'si PM900 serisinden olan çok arkadaş gördüm. Samsung'un PM serisi SSD'leri özel bir kurulum gerektirmedikçe ne yazık ki desteklenmiyor.

Not: Başka bir forumda görevli iken bir arkadaşım kurmuştu, bu forum için rehberi var mı bilmiyorum.

SSD'niz nedir? Böyle diyip SSD'si PM900 serisinden olan çok arkadaş gördüm. Samsung'un PM serisi SSD'leri özel bir kurulum gerektirmedikçe ne yazık ki desteklenmiyor.

Not: Başka bir forumda görevli iken bir arkadaşım kurmuştu, bu forum için rehberi var mı bilmiyorum.
"Anti-Hackintosh Buyers Guide" web sitesinde tüm parçalarıma baktım, uyumsuz bir parçam yok. SSD'm uyumlu.
Her şeyi ama her şeyi sıfırdan gösteren bir rehber (tercihen Türkçe) bulabilirsem deneyeceğim. Gözümü korkutuyor biraz EFI vs vs.

"Anti-Hackintosh Buyers Guide" web sitesinde tüm parçalarıma baktım, uyumsuz bir parçam yok. SSD'm uyumlu.
Her şeyi ama her şeyi sıfırdan gösteren bir rehber (tercihen Türkçe) bulabilirsem deneyeceğim. Gözümü korkutuyor biraz EFI vs vs.
Yazılı bir rehber bulamadım ama YouTube üzerinde birçok kurulum videosu var. Sürüm bağımsız olarak OpenCore ile kurulum yapan hemen hemen her video işinize yarar.
Hatta aşağıda @Recep Baltaş'ın videosu var.