HoronSever61

Çalışkan
Cümleten selamünaleyküm. 3–5 kuruş harçlıklarımla bir bilgisayar topladım. Anakart, işlemci ve RAM bir arkadaşımdan geldi; ben de ekran kartı ve PSU taktım ve kullanıyorum. Bilgisayarda Sapphire Pulse RX570 4 GB var. Turbox B85 anakart, i5 4590 bir işlemci var. Sorun şu: Oyun oynarken veya günlük kullanımda, mesela internette gezinirken video izlerken ama çoğunlukla The Last of Us açmaya çalışınca ekranda renkli kareler çıkıyor. Diğer oyunlarda da çıkıyor fakat bu oyunu daha açar açmaz çıkıyor. Eskiden 400W PSU kullanıyordum ve yetmediğini düşünüp 600W aldım, sorun aynı devam ediyor. Windows 10 LTSC kullanıyordum, Windows 11'e geçtim, en günceline; sorun düzelmedi. Farklı sürücüler denedim, sorun düzelmedi. Bu sorunu yaşayanlara baktım, herkes kartın rahmetli olduğunu yazmış. Bu sorun yazılımsal olabilir mi yoksa sadece ekran kartının öldüğüne mi işarettir? OCCT ile VRAM testinde sorun çıkmıyor, FurMark yapınca test esnasında sorun olmuyor ama bazen programı kapatınca bilgisayar yine hata veriyor. Ekran kartını çıkartıp işlemcinin grafik birimini kullandığım zaman sorun çıkmıyor.

Bilgisayar özellikleri:

Anakart: Turbox B85
İşlemci: Intel Core i5 4590
RAM: 4 GB + 8 GB 1600 MHz
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX570 4 GB
PSU: Zoko 600W

Karenin renkleri ve boyutları hatanın çıktığı yere göre değişiyor. Bu resimde hepsi kırmızı; bazen turkuaz oluyor, dikdörtgen oluyor vs.

Son düzenleyen: Moderatör: