Makaleler
1
Dün kardeşime hediye aldığım RX580 8 GB ASUS Dual elime ulaştı. Satıcıdan rica etmiştim, bakım yapıp yolladı sanıyorum. Fanlarda sıkıntı yoktu, kartı PCI-e kabloya bağlayınca sol üstteki LED'ler beyaz yandı. Voltaj düzgün çektiği anlamına geliyormuş. FurMark'a soktum. Sıcaklık olarak başarılıydı ama core clock olarak 1170'de gözüküyordu. Oyunda test ettim, 1360'a çıktı CS2 içinde. Sanırım voltaj limiti gibi bir şeye takıldık test sırasında. Her neyse, görsel bu şekildedir. Bir bakıp değerlendirirseniz çok sevinirim. Driver olarak 23.8.2 kurdum. Kartın BIOS'una baktım GPU-Z'den. Orijinal sürüm numarası yazıyordu.

1790331856395.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün kardeşime hediye aldığım RX580 8 GB ASUS Dual elime ulaştı. Satıcıdan rica etmiştim, bakım yapıp yolladı sanıyorum. Fanlarda sıkıntı yoktu, kartı PCI-e kabloya bağlayınca sol üstteki LED'ler beyaz yandı. Voltaj düzgün çektiği anlamına geliyormuş. FurMark'a soktum. Sıcaklık olarak başarılıydı ama Core clock olarak 1170'de gözüküyordu. Oyunda test ettim, 1360'a çıktı CS2 içinde. Sanırım voltaj limiti gibi bir şeye takıldık test sırasında. Her neyse, görsel bu şekildedir. Bir bakıp değerlendirirseniz çok sevinirim. Driver olarak 23.8.2 kurdum. Kartın BIOS'una baktım GPU-Z'den. Orijinal sürüm numarası yazıyordu.

Eki Görüntüle 282004

Core clock u voltaj vermeden 1400'e çekip fan ayarını arttırmanı öneririm. Ben öyle kullanıyordum CS 2 içinde düşük ayarlarda 400 FPS alıyordum. Driver olarak 26.1.1 minvalinde yeni bir sürücü vardı WHQL olarak onu kurmanı öneririm. Bunlar dışında değerleri iyi.

Core clock u voltaj vermeden 1400'e çekip fan ayarını arttırmanı öneririm. Ben öyle kullanıyordum CS 2 içinde düşük ayarlarda 400 FPS alıyordum. Driver olarak 26.1.1 minvalinde yeni bir sürücü vardı WHQL olarak onu kurmanı öneririm. Bunlar dışında değerleri iyi.

Afterburner'dan mı arttırıyoruz bunun Core clockunu?

Değerler güzel, 1-2 saat oynayın. O zaman belli olur arızası var mı yok mu. Ekstra olarak sistemi kapatıp kartı iyice soğumasını bekleyin sonradan tekrardan test edin. Soğuk lehim var mı anlarsınız. Core Clock de sorun yok, 1170-2000 arası çalışıyor kart.

Değerler güzel, 1-2 saat oynayın. O zaman belli olur arızası var mı yok mu?

Yani dün akşam CS2 de yarım saat falan oynadım 2 maç olarak. Bir 15 gün sonra tekrar test etme şansım olacak. Kendi sistemime takmıştım. Şimdi söktüm geri benim 4060'u taktım. Tekrar sök tak zul geliyor. Kardeşimin pcsinde daha sonra deneyebilirim bunu.

kartı PCI-e kabloya bağlayınca sol üstteki LED'ler beyaz yandı. Voltaj düzgün çektiği anlamına geliyormuş.
Kartin sorunsuz guc aldigi ve kablolarin tam oturdugu anlamina geliyor. Daha eski ASUS GPU'larda da yesil yaniyor kendisi.
FurMark'a soktum. Sıcaklık olarak başarılıydı ama core clock olarak 1170'de gözüküyordu.
Burasi ilgincmis.
Burasi normal. Kartinizin boost clocku 1360.
Sanırım voltaj limiti gibi bir şeye takıldık test sırasında.
Muhtemelen cunku HWInfo maks kisminda da gorebileceginiz uzere RX 580'lerin default maksimum voltaji genelde 1100 mV oluyor ancak fotografi cektiginizde 1000mV'un altinda kalmis.

Radeon Software uzerinden Performance sekmesine gelip Custom deyin, oradan (PSU tarafinda sorununuz yoksa) power limit kokleyin. Bu durumu cozebilir. FurMark GPU'daki ROP'lara da bayagi yuk bindiren bir yazilim, bu yuzden GPU daha fazla guc cekebilmek istiyor ancak yeterli headroom bulamiyor olabilir.

Stok voltaj ile her RX 580 1400MHz core clock yemeyebilir bu arada. Hic gerek yok bence ama vaktiniz varsa - 25mV undervolt deneyebilirsiniz. Yine Radeon Software uzerinden yapiyorsunuz, - 25mV'yi cogu RX 580 yapabiliyor.
Bu cok eski bu arada. 26.5.2 sorun yapiyorsa o zaman donersiniz bence.
Kartın BIOS'una baktım GPU-Z'den. Orijinal sürüm numarası yazıyordu.

Eki Görüntüle 282004
Yanlisim yoksa RX 580 DUAL'lar icin zaten tek bir VBIOS surumu var.