DeadlyMania7 72

Bilgin
Yer
Cehennemin dibi
Artık LoL'ü bıraktığım için rahatlıkla Linux'a geçip istediğim oyunu oynayabilirim. Önce dual boot olarak sonradan komple sistemi geçirmeyi düşünüyorum. Bunun için de şu an en kullanıcı dostu ve az kaynak tüketen dağıtımı araştırıyorum. Seçenekler arasında; Pop!_OS, CachyOS ve Arch var. Daha önce Pop!_OS kullandığım için ve oyun odaklı bir dağıtım olduğu için ona biraz daha yatkınım ama birkaç senedir takip edemedim ne olup bittiğini. Bu yüzden size de sormak istedim. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Sistemde sadece CS2 oynayacağım, Discord ve GoodbyeDPI programlarının sorunsuz çalışmasını ve kullanımının rahat olması için bolca rehber içermesini istiyorum.

Donanım:
  • RX 580 8 GB
  • Ryzen 5 5600
  • 40 GB RAM
  • Başlangıç için 128 GB SATA SSD

Pop_OS! yeni bir masaüstü ortamına geçme aşamasında, çok stabil bir kullanıcı deneyimi sağlamayabilir. Saf Arch kurmak gereksiz bir yaklaşım bence, saf Arch yerine EndeavourOS kurabilirisiniz saf Arch deneyimi sağlar ama benim önerim CachyOS'den yana çünkü özel çekirdek yamaları ve son kullanıcıya yönelik CachyOS Hello aracının içerisindeki hazır ayar çeşitlilği, her şeyi neredeyse tek tıkla kurabilmeniz ve ayarlayabilmeniz yeni kullanıcıya yönelik avantajlar sağlıyor. Tek olası problem yaşama durumunuz rolling release yani sürekli güncellenen ve her şeyin son sürümünü kurmaya teşvik eden Arch tabanını kullanması, bunu da haftada bir ya da iki haftada bir güncelleme yaparak çok büyük olasılıkla sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bir de Linux tarafında GoodbyeDPI yok, zapret var. Bu rehberi takip ederek kurulum sağlayabilirsiniz: https://techolay.net/sosyal/konu/linuxta-zapret-nasil-yuklenir.175731/

Pop_OS! Yeni bir masaüstü ortamına geçme aşamasında, çok stabil bir kullanıcı deneyimi sağlamayabilir. Saf Arch kurmak gereksiz bir yaklaşım bence, saf Arch yerine EndeavourOS kurabilirisiniz saf Arch deneyimi sağlar ama benim önerim CachyOS'den yana çünkü özel çekirdek yamaları ve son kullanıcıya yönelik CachyOS Hello aracının içerisindeki hazır ayar çeşitlilği, her şeyi neredeyse tek tıkla kurabilmeniz ve ayarlayabilmeniz yeni kullanıcıya yönelik avantajlar sağlıyor. Tek olası problem yaşama durumunuz rolling release yani sürekli güncellenen ve her şeyin son sürümünü kurmaya teşvik eden Arch tabanını kullanması, bunu da haftada bir ya da iki haftada bir güncelleme yaparak çok büyük olasılıkla sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bir de Linux tarafında GoodbyeDPI yok, zapret var. Bu rehberi takip ederek kurulum sağlayabilirsiniz: https://techolay.net/sosyal/konu/linuxta-zapret-nasil-yuklenir.175731/

Peki CS2 oynarken bir sorun yaratır mı? Durduk yere VAC yemeyelim.

Wine kurarak Pardus tahtada Zula, GTA 4, Plague Inc. oynayan arkadaşlar var ama bilemiyorum şimdi hiç aktif Linux kullanmadım.