Okanhh 1

Üyecik
Merhaba, 2. el aldığım kartımda 1-2 dakikalık FurMark testinde siyah ekran aldığım için termal pedlerin eksikliğinden şüphelendiğim için eski pedleri çıkarttım ve yenilerini taktım. Bir de macunu değiştirdim. Pedleri 1 mm olarak almıştım ve bu şekilde taktım. Termal macunu da sürdüm ve sistemi test etmeye başladım; ancak sistem FurMark testinde kendi kendine 1-2 saniyede siyah ekran veriyor. Şüphelendiğim bir şey var. Acaba ekran kartı çekirdeği soğutucu bloğa tam temas etmiyor mu? Çünkü ekran kartını sıkarken yanındaki vidaların hiç boşluğu kalmadı, tam sıkıldı; ancak çekirdek çevresindeki VRAM'lerin olduğu bölgedeki vidalarda biraz boşluk vardı. İnternetteki videolara baktığımda ise 0.5 mm takmışlar. Sorun bu olabilir mi? Bu arada OCCT VRAM testinde hiçbir problem algılamıyor (bilgisayar kapandıktan sonra gösterdiği raporda). BIOS orijinal. Ancak OCCT ve FurMark testlerinde dediğim gibi kendini kapatıyor.

1784035214783.webp
1784035230592.webp

Son düzenleme:
1. Hangi marka pad kullandın, tip olarak hiçbir işe yaramayanları andırıyor.
2. Nasıl siyah ekranda kalıyor anlamadım, OCCT testini geçiyor dedin.

VRM'in farlı pad kalınlığı olabilir ayrıca VRM dışında bir yerde de pad olabilir onu unutmuş olabilirsin.

İnternette bazı yerlerde sadece arka plaka ile soğutucu blok arasına 1mm, diğer yerlere 0.5 mm koymuşlar ama ben her yere 1mm koydum. Unuttuğum pad yok şu an baktım da

1. Hangi marka pad kullandın, tip olarak hiçbir işe yaramayanları andırıyor.
2. Nasıl siyah ekranda kalıyor anlamadım, OCCT testini geçiyor dedin.

Termal pedleri bir bilgisayarcıdan aldım kendi kullandıkları termal pedmiş ama bana da pek güven vermedi. OCCT 3D mark testinde direk 1-2 saniyede kapanıyor tıpkı FurMark gibi (değiştirmeden önce 50 saniye falan sürüyordu en azından ). OCCT VRAM testinde de kapanıyor ama OCCT'yi tekrar açtığımda önceki test kapanmadan önce bir VRAM hatası vermemiş oluyor. Bir de sıcaklıklar padleri ve macunu değiştirmeden önce 70 civarıydı ancak değiştirince testi açınca 1-2 saniyede 85i görüp kapanıyor.

İnternette bazı yerlerde sadece arka plaka ile soğutucu blok arasına 1mm, diğer yerlere 0.5 mm koymuşlar ama ben her yere 1mm koydum. Unuttuğum pad yok şu an baktım da

Termal pedleri bir bilgisayarcıdan aldım kendi kullandıkları termal pedmiş ama bana da pek güven vermedi. OCCT 3D mark testinde direk 1-2 saniyede kapanıyor tıpkı FurMark gibi (değiştirmeden önce 50 saniye falan sürüyordu en azından ). OCCT VRAM testinde de kapanıyor ama OCCT'yi tekrar açtığımda önceki test kapanmadan önce bir VRAM hatası vermemiş oluyor. Bir de sıcaklıklar padleri ve macunu değiştirmeden önce 70 civarıydı ancak değiştirince testi açınca 1-2 saniyede 85i görüp kapanıyor.
Çöp vermiş, İcedragon veya Artic kullanabilirsin ayrıca vrmler 1mm vramlar 0.75mm olacak.

Hocam ölçülere nereden ulaştınız ? Ben sabahtan beri arıyorum .

Redditte 570'in fabrika dökümanından çıkarmışlar benzer modeller olduğu için sorunsuz uyacaktır. Sorması ayıp ne kadar aldınız? (Bu arada verdiğim veri fabrika verisi, alacağın padlerde biraz fark olabilir. Çok önemli değil ama videonun birinde aynı padi kullanan birine denk gelirsen onunkini de kullanabilirsin.)

Ekran kartı çipinin teması nasıl sence ? Termal macuna bakarak tam anlaşılmaz tabi ama tam temas etmiyor gibi geldi bana . Çipin ortasında yoğunlaşmış. Bana temas etmediğini düşündüren şey bu .