RX 6400'e overclock yapılabilir mi?

Koneko Toujou 48

Bilgin
Yer
Cehennemin dibi
Bir süre daha idare edebilmesi açısından RX 6400'e overclock denemeyi düşünüyorum. Daha önce işlemcime yaptım ama ekran kartına hiç denemedim. Nereden yapmalıyım? Ayarlarım nasıl olmalı? Şu anki sıcaklıkları hot spot olarak maksimum 83 derece gördüm, normalde ise 73-74 derecelere çıktı maksimum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek faydası olacağını sanmıyorum, ne için performans istiyorsun?

Sapphire modeli herhalde elindeki. Afterburner veya AMD Software ile yapamazsın. BIOS flashlaman veya içine yazman lazım çünkü kart kilitli. İşlemcin APU değilse hiç uğraşma başın ağrır.

Pek faydası olacağını sanmıyorum, ne için performans istiyorsun?

Oynadığım oyunlarda FPS'lerim düşmeye başladı. Oyunlar güncelleme aldıkça kart daha da yavaş kalmaya başladı. Paramı biriktirip 6650XT alana kadar idare etsin istiyorum.

Sapphire modeli herhalde elindeki. Afterburner veya AMD Software ile yapamazsın. BIOS flashlaman veya içine yazman lazım çünkü kart kilitli. İşlemcin APU değilse hiç uğraşma başın ağrır.

Şu işaretlediğim kısmı açsam bir faydası ya da zararı olur mu? WattMan ile uğraşmak istemiyorum da.

Onu seçtiğinde yüksek ihtimalle PBO'yu açar. İnternette MorePowerTool ile bile doğru düzgün overclock yapılamadığı söylenmiş yani pek uğraşmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…